|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
ech, rozbita jakaś dziś jestem i smutno mi
Dziecko odstawia mi się od piersi - a ja, zamiast się cieszyć (przecież chciałam karmić najwyżej miesiąc, a tu już bite cztery karmiłam), to się dołuję ![]() W dodatku z pokarmem poszło błyskawicznie - jeszcze w niedzielę karmiłam cały dzień, w poniedziałek już raz poszła w ruch butla (takie cyrki mała odstawiała przy cycu), we wtorek - dwa razy, dziś... dziś wypiła z piersi o 7 rano i (może ze 4 minuty to trwało) około 19. Dwie godz. później sprawdzałam laktatorem, czy coś odciągnę i wyciągnęłam raptem 20 ml Czyli jakby w ciągu 4 dni ilość pokarmu zmniejszyła mi się o dobre 60-70%/w tym tempie przestawianie dziecka z (prawie) wyłącznego kp na mm zajmie nam czas może do niedzieli, tyleż samo pozbycie się pokarmu u mnie/ Opalia - @ dostałam 3 miesiące i 4 tygodnie po porodzie - a od dobrych 2 miesięcy miałam średnio raz na dobę przerwy dłuższe, niż sześciogodzinne Mamcia - ja dostałam pomarańczowe pampersy od koleżanki (sama ich tu nigdzie nie widziałam, ale jej zostały 2 kartony po synku) i nie mam im absolutnie nic do zarzucenia
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem pierwsza!
![]() Mamka ja bardzo lubię pomarańczowe pampki i tak jak dep nie mam im nic do zarzucenia ![]() jedziemy do opola,będę wieczorem,ciaooo!!! |
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Obudziły mnie pełne piersi - zaraz będę miała chwile sam na sam z laktatorem Dziecię śpi bez przerwy, zasnęła chwilę po 22 i zobaczymy o której się obudzi.Od 3 dni mamy z małżem ochotę na przytulanki i na razie nic z tego nie wyszło. W dzień nie ma czasu - małż w pracy, a wieczorem.... Dwa dni temu Amelka zasnęła dopiero chwilę przed północą, ja byłam padnięta zabawianiem jej i już nie miałam siły na upragnione przytulanki. Przedwczoraj dziecię owszem zasnęło ok 22 jednak miała bardzo lekki sen, kilka razy się przebudziła. I ochotka chwilowo nam przeszła. Natomiast wczoraj moja córcia zasnęła snem głębokim o 22 No i co z tego, skoro nocowała u nas bratanica małża ![]() Uśmialiśmy się z mężem, że Amelka wyczuwa nasze plany i chce je krzyżować. A wczoraj nie musiała więc grzecznie poszła spać Cytat:
![]() Iwo ładne imię. Zresztą jest dużo ładnych imion, ale niekoniecznie chciałabym nadać mojemu dziecku Cytat:
|
||
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek będzie miał na imię Olaf, jeżeli oczywiście będzie synek, a dla dziewczynki podoba mi się Rozalia ale nie pasuje do nazwiska
Dzisiaj mam rocznicę testowania, a więc gdzieś koło godziny 14 będzie rok kiedy dowiedziałam się o istnieniu małej ![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Lilka to jest od Liliana? Czy tak to się pisze? Bo widzę że u nas w ogóle nie może dziewczyna mieć imienia z końcówka -ja i -ia . |
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Hej a mnie obudzil dziec, 4 ty dzien budzi sie o 6 za to w dzien wiecej kima. Spal w spiworku i body i mi zmarzl:/ musi miec jednak pajaca a balam sie ze sie spoci.
Depoison szkoda ze Zosia sie odstawia, tez byloby mi i kiedys bedzie tez smutno. Z drgiej strony dobrze ze to ona o tym zdecydowala, nie dzieje sie nic na sile i dobrze ze laktacja sie ladnie reguluje. Pomysl teraz o zaketach mm i tyle
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
U nas już pierwszy śnieg z deszczem. Ale już nie pada
![]() Zmykam na drzemkę bo Mała zasnęła. |
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierdziuuu mam katar
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz wstalam moje dziecko dzis pierwszy raz jakdlo w nocy od dluzszego czasu. Najdala sie i odrazu zasnela. I dzis kolejny dzionek. Ja dzis robie nalesniki na objadek.
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z czym ? ![]() ja uwielbiam z kurczakiem i pieczarkami albo pierś i surówka z kapusty ![]() albo z domowym dżemem i ze szpinakiem z białym serem
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mały śpi a ja niestety je mogę pózniej będę niewyspana przez to![]() Ja tez używam pomarańczowych pampersow, nie mogę narzekać na nie. Są tańsze i się sprawdzaja u nas
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
☠☠☠☠☠☠☠łam komputer i zadziałał.
my dopiero wstałysmy tzn pobudki byly 2 o 2 i o 6 bo mala siku zrobic nie mogła;/
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kawką i dzieckiem zdzierającym gardło
![]() Cytat:
Ale z drugiej strony to popatrz na to tak - nie będziesz musiała się męczyć i szukać na siłę sposobów na zmniejszenie laktacji. No i przy butli to jednak większa wolność. Nie ma tego złego ooo a co Was tam wywiewa? ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dzis sosik pieczarkowy ryz i kurczaczka
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście? ale fajna
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() głowa mnie coś boli z tych nerwów, więc Ciastek siedzę z tym plastrem przez Ciebie polecanym Fajnie chłodzi
|
|
#3021 |
|
Rozeznanie
|
Jestem wkurzona. I to sama na siebie. W środku nocy przypomniało mi się, że miałam mieć wizytę u gina - pierwszą od porodu. Zajrzałam do kalendarza i okazało się, że miała być ona wczoraj
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do tej poradni to dlaczego się wybieracie? Przez te wymioty czy inny powód?
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzis 2 stopnie. jak w taka pogode ubieracie dziecko???
|
|
#3024 | |||
|
Rozeznanie
|
z niezakazanej listy jadłam maliny, banany i jabłka, ale to już po pierwszym miesiącu. Chodziło mi o zakazaną, z niej próbowałam tylko wiśnie i brzoskwinie. I raz zjadłam jedno winogrono
Ja poprostu lubię najbardziej maliny, jabłka i banany, do innych mnie jakoś nie ciągnie, dlatego nie jadłam.Cytat:
Mój ma 60cm, a ważył ostatnio 6100g, teraz pewnie już więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam kiedyś taką sytuację, okazało się, że zasilacz. A co do wczorajszego spania małej, to mój śpi tak cały czas w ciągu dnia, po 5min. Bardzo rzadko zdarza mu się przysnąć na dłużej...
|
|||
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
o 12 ide do lekarza(sama mała w domuz tztem zostaje bo dzis dzieci chore) beda wyniki wiec z wynikami przyjs cmi kazała. Oby nie byly to nerki i oby wyniki byly dobre
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie zajrzyjcie w foto: zauwazylam u Jasia 2 plamy na dziąsłach od wewnątrz jak w szczelinie przy wargach, jedna plama po prawiej druga symetrycznie po lewej stronie, udało mi się chwycic na fotce, nie wygląda mi to na plesniawe bo nie ejst to wyżarte
co to moze byc, maja wasze pociechy takie cos?
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis znowu sie wlczyc nie chcial. Ale ja go ☠☠☠.łam i zadziałał ![]() wiec niewiem o co kaman
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, u nas jeszcze 2 stopni nie było
ale jeśli wieje to bym chyba już zimowy kombinezon założyła, bo wtedy temp odczuwalna jest niższa
|
#3029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciociu Dep, nie smutaj... Mamcia, ile ty pieniążków dostajesz, jak jesteś na macierzyńskim?Bo mojej firmie chyba się coś pomyliło, bo dziś znów dostałam pełną wypłatę ![]() Dzień dobry wszystkim |
||
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i amm oytanie jaki kremin macie do twarzy na taką zimną pogode??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

Dziecko odstawia mi się od piersi - a ja, zamiast się cieszyć (przecież chciałam karmić najwyżej miesiąc, a tu już bite cztery karmiłam), to się dołuję
Czyli jakby w ciągu 4 dni ilość pokarmu zmniejszyła mi się o dobre 60-70%

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dziecię śpi bez przerwy, zasnęła chwilę po 22 i zobaczymy o której się obudzi.

Ale z drugiej strony to popatrz na to tak - nie będziesz musiała się męczyć i szukać na siłę sposobów na zmniejszenie laktacji. No i przy butli to jednak większa wolność. Nie ma tego złego 

Ja miałam kiedyś taką sytuację, okazało się, że zasilacz. A co do wczorajszego spania małej, to mój śpi tak cały czas w ciągu dnia, po 5min. Bardzo rzadko zdarza mu się przysnąć na dłużej...