2012-10-30, 18:33
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Cytat:
Napisane przez martaj9
Dzieki za słowa otuchy 
|
Martus wspolczuje ale macie swoj wymarzony domek.chwilowy przestoje sie zdarzaja a niebawem napewno bedzie lepiej my tez mamy jeden kredyt.bo polowe mielismy odlozone na mega drogie auto a polowe dobieralismy kredytu.co miesiac idzie prawie 1500zl moj /m za granica pracuje a i tak szalu nie ma.ja sie zastanawiam jak to bedzie jak sie pobudujemy-az sie boje.no ale w miejscu stac tez nie mozna-jakos sie to wszystko pouklada-napewno
Cytat:
Napisane przez agasobo
ale słodko  mój jakoś zawsze jak włączę kamerkę to cichnie, a jak jej nie mam to szaleje 
|
moj tak samo
Cytat:
Napisane przez landi0909
zapomniałam Wam się pochwalić co wczoraj mi się przytrafiło. Byłam u rodziców, postanowiłam pobrać trochę ciuszków małego i jechać autobusem (dwa przystanki, 4 minuty jazdy autobusem). Ciuszki Kuby miałam jeszcze u mamy bo ta przeprowadzka nam tyle czasu zajmuje że te ciuszki zostawiliśmy na koniec. No to spakowałam - wyszły dwie ogromne torby. Poszłam na przystanek, autobus miał jechać o 15.56. Dochodziłam do przystanku była 15.53 dokładnie, widzę że autobus już podjeżdża no to przyśpieszam kroku bo wiadomo że w 9 miesiącu raczej już nie podbiegnę bo poobijam sobie ten brzuch  i było widać że jestem w zaawansowanej ciąży. A kierowca poczekał aż podbiegnę po czym zamknął mi przed nosem drzwi!!! Normalnie jakbym liścia w ryj dostała... I jeszcze sypał śnieg i było bardzo przenikliwe zimno. I musiałam iść na inny przystanek, 15 minut drogi na piechotę szybszym krokiem... Taka znieczulica jest w tej polsce że straciłam już wiarę w to, że kiedyś tutaj będzie lepiej 
|
co za palant noz kur... tacy ldzie to chyba sumienia nie maja!!
Cytat:
Napisane przez dzika_kaka
Nie ma powodów żeby Ci się zmieniło  Ja będę płacić za listopad tą wyższą składkę dopiero. A macierzyński bym chciała dostać przed porodem, w razie jakby ta teściowa jednak nie 'pożyczyła' nam na wózek to trzeba będzie jakoś sobie radzić 
|
to Ci wylicza srednia tak czy siak w takim wypadku. z ostatnich 12 miesiecy lub z okresu prowadzenia dzialanosci. ten wysoki zasilek dostaje sie wtedy jak sie zaklada firme w ostatnim miesiacu ciazy i odprowadzi sie ta jedna skladke i wyliczaja na zasadzie o ktrej napisalam Ci powyzej.chybaze sie cos zmienilo.jestem na zwolieniu od czerwca, tez oplacalam najwyzsze skladki przez 4 miesiace i wyliczyli mi srednia z 7 miesiecy(tyle ile czasu prowadzilam dzialalnosc)
co do tesciowej to lacze sie w bolu...moj tz raz poprosil ich o pomoc jak nam auto ukradli i musielismy kupic drugie dla mnie.poprosil o 2500 zl to mu powiedzieli ze za wysko sobie poprzeczke stawiamy i dali wielki wyklad mu.jak mi powiedzial to mu zakazalam i pozyczylismy od znajomych.nie wspomne o tym ze moj maz na maxa im pomagal finansowo jak jeszcze nie bylismy razem.do tego stopnia ze krredyt ktory mieli zaciagniety na 30 lat splacili w 10....
Cytat:
Napisane przez gusiak23
Jestem po wizycie i się wkurzyłam na moją lekarkę. Wzięła więcej za wizytę niż zwykle, bez usg, ani żadnego badania. Posiedziałam na fotelu i tak na prawdę nic nowego się nie dowiedziałam. Kazała mi się spakować do szpitala i badania na mocz zrobić, powiedziała, że mogę rodzić w każdej chwili, chociaż szyjka wysoko i pozamykana. Następna wizyta 13jak doczekam, a 8 kazała mi pójść do szpitala na ktg. o i tyle
|
moze jej sie cos pomylilo????
Cytat:
Napisane przez Gabi2
Ja wizyta z usg 250, sama wizyta 140 i...nadal nigdy NFZ  mimo ze serce boli jak trzeba placic
|
do profesora jakiegos chodzisz??
Cytat:
Napisane przez DeKajka
Ja za wizyte place zawsze 100 zl . i w tym mam USG i badanie na fotelu . raz zaplacilam dodatatkowo 20 zl za cytologie i to tyle 
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------
Jak sie kąpalam to znowu mi czop odszedl . moze sie wam to wydac obrzydliwe ale wzielam go do reki, byl dlugi i tak sie fajnie ciagnal .  Ciesze sie bo widze ze cos sie dzieje . ze sie posuwa do przodu .. 
|
jestes niesamowajta
Cytat:
Napisane przez Karla1983
Hello...
Ja wlasnie wrocilam z wizyty.... Do tej pory bylo wszystko swietnie, a nagle mam szyjke skrocona, na granicy rozwarcia  Kolejna wizyta 5 listopada i jesli bedzie gorzej -szpital  Wiec tydzien jade na nospie i magnezie. Nie mowiac o tym, że mam leżeć placiem- zadnych spacerow, zakupow, sprzatania, seksu, nic.... No ale nic-dziecko jest najwazniejsze, a musi jeszcze kilka tygodni posiedziec w swoim M1
|
bedzie dobrze tylko zastosuj se do zalecen
Widzialam na FB wiesci od dziewczyn :jup i: pogratulowalam i czekam na zdjatka od KAsi i Arien Kamaliki Ninka boska
|