Zakorzenienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Cytat:
Napisane przez jagnna
Halo dziewczyny! Przyjmiecie świeżynkę (czyli mnie) do rozmowy?
Jestem w 33 tyg. i dziś rozpoczęłam przygodę na forum. Czekamy z Panem Małżonkiem na córeczkę. Bardzo żywotną i energiczną córeczkę, sądząc po ilości i jakości kopniaków jakimi mnie obdarza 
|
Witaj juz Cie lubie-za sam avatar
Cytat:
Napisane przez Kamalika
Zagladam do Was noca. Moja cudna kruszynka spi obok. Uczymy sie zasysania piersi bo nie umie sobie biedactwo z tym poradzic.
Jest przecudowna i najbardziej rozczula mnie to ze przy mnie sie natychmiast uspokaja.
Generalnie cc to bardzo dziwne przezycie - tak jakby czesc ciala nie nalezala do nas po znieczuleniu.
Opieka w szpitalu jak do tej pory rewelacyjna - do rana zostaje na sali pooperacyjnej gdzie lezy jeszcze jedna mamusia po cc i mamy do dyspozycji tylko dla nas polozna. Polozne pomagaja przystawiac do piersi, przewijaja, kapia, pokazuja tatusiom jak pielegnowac malucha.
Jestem bardzo dumna z mojego meza, bo pierwszy przewijal malutka, pierwszy bral na raczki, pomagal w kapieli i totalnie oszalal na punkcie swojej corci.
Na koniec napisze tym wszystkim nierozpakowanym ze cudowne chwile przed Wami , moze i jest bol i zmeczenie ale ta krucha, bezbronna istotka wynagradza wszystko.
Zycze Wam powodzenia
|
:ryce-smarkam: wzruszylam sie!!
Cytat:
Napisane przez landi0909
hej kochane
ja niestety dziś nie dałam rady wstać z łóżka o własnych siłach. Nie dość że po nocnych skurczach łydek stanąć na lewą nogę nie dam rady, do tego brzuch mnie boli to jeszcze załapałam anginę... idę dziś do lekarza i zapewne dostanę antybiotyk... bo sama tego na 100% nie zwalczę
mój tata nie chodzi, jest z godziny na godzinę coraz gorzej, ketonal w zastrzykach nie pomaga  kolano to jedna wielka buła spuchnięta i bordowa, a najlepsze że żadnego urazu nie miał... Przez 2 tygodnie połknął ponad 40 tabletek ibupromu max  już nie wiemy co mamy robić bo wszystko się sypie... jestem w totalnym dołku psychicznym...
no i gratuluję oczywiście dzieciaczków  zazdroszczę, chciałabym już Kubę przytulić i zapomnieć o wszystkich problemach... Dosłownie tęsknię za nim 
|
wspolczuje Landi mam nadzieje ze sie wszytsko unormuje!!
Cytat:
Napisane przez aniamotylek
Hej
Ja szybciutko opisze co u mnie, wczoraj spotkanie z polozna, bialko w moczu, wyslala nas do szpitala aby to sprawdzili. Podlaczyli ktg wszystko z malutka ok, pobrali krew i mocz jeszcze raz do analizy. Krew ok, mocz nie az 113 jednostek na 20 max, Podejrzenie zatrucia ciazowego. Jednak puscila mnie do domu, codziennie ma byc u mnie polozna i kontrolowac cisnienie, ja suie czuje super nie wiem skad to bialko, cisnienie tez w normie. Nadal pracuje jeszcze tydzien, tylko musze kontrolowac cisnienie, no i jezeli bedzie sie cos dzialo mam do szpitala dzwonic. Wczoraj jak czekalismy na wyniki w tym szpitalu, to sobie myslalam ze ja tam nie moge zostac torba nie spakowana!!! W sumie mam jeszcze do porodu 4 tygodnie, plus to ze zazwyczaj pierwsze sie rodzi 2 tygodnie pozniej to 6 tyg , gdzie tu sie spieszyc??? Ale nic bardziej mylnego, z tego wszystkiego dzisiaj z ranca przed praca spakowalam torbe dla malej, moje rzeczy wrzucilam do pralki i sie piora ( w niedziele kupowalam pizamke i reczniki), musze jak najszybciej spakowac sie bo nie wiadomo kiedy znowu bede musiala tam jechac. Juz sie boje bo wydawalo mi sie to wszystko tak odlegle, a tu moze sie okazac ze zaraz juz mala bedzie z nami. Chociaz my bysmy chcieli aby w brzuszku posiedziala, u nas remont na calego, i potrzeba nam wlasnie tych 4 tyg aby skonczyc. No ale po mamusi uparta i zrobi tak jak jej pasuje a nie jak nam.
Gratuluje wszystkim mamusiom dzieciaczkow, pozniej sprobuje nadrobic wczorajszy dzien.
Anett- gdzie cie boli czy na gorze z prawej strony?
|
zebu to nie bylo jednak zatrucie!!
Cytat:
Napisane przez halwaya
Witam.. dzis oficjalnie koncze 40 tydzien i powinnam rodzic.
Nocke tez mialam do dupy.. spac nie moglam, wstawalam.. goraco mi, bo tz tak dowalil ogrzewanie, ze mam nos zawalony i suche usta. Glupie sny mi.sie snily.. no nic.
Kamalika - pieknie. Zazdroszcze, ze to juz ;* duzo zdrowka dla was i wspanialych chwil razem.
Landi - u ciebie zawsze pod gore, wspolczuje.. ty powinnas miec limit pecha juz wyczerpany.
Pozdrawiam wszystkie. Trzymajcie kciuki za mnie, bo chcialabym juz rodzic  ))
|
no kochana to czas zaczac!!
Cytat:
Napisane przez emylka86
drogie Panie, uciekam i może uda mi się pojawić jeszcze później, ale generalnie dziś musimy przenieść wszystkie nasze rzeczy do rodziców... a trochę tego jeszcze jest.
Przeprowadzka w pełni.
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------
aaaaa widziałam córcie aerien! ; p
na fb musicie wejść na profil męża Eli, on dodał zdjęcie córci
|
widzialam ale kurde czemu oni ja tak polozyli ze nozki w gorze??nie podobuje mi sie to
Cytat:
Napisane przez DeKajka
|
jak to nie pokazlo??jak byl skurcz o musi pokazac-moze maly Ci sie po prostu wypial??
No to gratuluje wszytskim nowych tygodni :jupiŁ
ja dzis ziewam od 7 na nogach jak nie ja...jestem troche zla...zawsze dzwonilam do gina tydz wczesniej przed wzyta i bylo ok.okazalo sie dzis ze on wyjechal na urlop i wraca do pracy 8 czyliw dzien w ktorym kazal mi sie pokazac.recepcjonistka zapisala sobie wszytsko i mowi ze z nim pogada czy gdzies mnie nie wcisnac albo moze sie zwolni jakies miejsce.
bylam u kosmetyczki a ona-a co Pani chce przeciez czarne sa ja mowie ze chce i koniec no to co by myszy w domu sie nie zalegly to mi zrobila te brwi i wasy wyrwala pogadalysmy sobie i pojechalam na zakupy. z mala mam do dentysty na poniedzialek i do dermatologa na 23 ale to juz chyba tz pojedzie bo ja do tego czasu mam zamiar sie rozdwoic