|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
Dzień dobry!
Witam się w 37 tygodniu! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI
martaj - szczerze to my też nie wiemy co z moim tatą jest... Zaczęło go jakiś czas temu boleć kolano, dostał skierowanie do ortopedy i wizyte ma za tydzień. W międzyczasie nagle nie potrafił wstać z łóżka - kręgosłup... Okazało się że ma zwyrodnienie kręgów szyjnych w tak zaawansowanym stopniu, że nawet operacja mu nie pomoże. Dostał zastrzyki, między innymi ketonal na uśmierzenie bólu, i tabletki na sen. Niestety nic nie pomaga... A od kilku dni kolano jeszcze mu spuchło, ma calutkie bordowe, właściwie to bordowa bańka mu wyrosła na zgięciu kolana tak z tyłu... Nie chodzi, mówi o śmierci... Jest blady i strasznie schudł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociazteraz sa takie przepisy że trzeba byc juz w agonii zeby przyjeli A pytaliscie innych specjalistów? Współczuje Ci z całego serca. Najgorsze jest to , że człowiek jest całkowicie bezradny- chciałby pomóc a nie może...
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak ma lipe kobitka,bo chciala kiedys mikrofale od nas[bo mielismy 2] ale ...sprzedalam ją ;d zostalo nam tez wykladziny troche,no ale ... wyrzucilam ją ![]()
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Mieliśmy nieprzespaną noc.Po godz 2 złapał taki straszny ból brzucha i do tej pory trzyma non stop.I to nie żadne skurcze tylko taka kolka z prawej strony jakbym ze 100 km przebiegła,Miała tak któraś?? ![]() Kij tam ze mną ale boję się o dzidzię. Wizyta dopiero o 17 a do szpitala nie chcę jechać bo znów mnie zostawią i będę na darmo leżeć. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle ze z 2óch stron mniie chyciło ;/ masakryczne to było. tez przez to cala noc nie spalam. Ale na drugi dzien wyladowalam w szpitalu wiec przeszlo jak reką odjął ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś jedynie mógłby iść po skierowanie do przychodni, ale co z tego - terminy są już chyba wszędzie ![]() do wszystkich specjalistów trzeba mieć umówioną wizytę, i tak w sumie fajnie się udało że tata tylko miesiąc czeka na wizytę u ortopedy. A prywatnie niestety moich rodziców nie stać - moja mama dostała 700zł wypłaty i opłać tutaj wszystko i wyżyj ![]() ![]() właśnie, najgorsze jest to, że tak strasznie chciałabym mu pomóc, a nie wiem jak... Jakby się dało to wzięłabym calutki ból na siebie, żeby on chociaż jeden dzień mógł odpocząć... Żadne leki i maści mu nie pomagają, nie wspominając już o zastrzykach po których jedynie dodatkowo go tyłek boli ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki!
dziś też któraś rodzić będzie? Kamalika zazdroszczę ci, że tulisz swoje maleństwo i że tak miło wspominasz już poród ... : ) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
moja teściowa jak krwawiła w 18 tc zadzwoniła po karetkę, usłyszała że karetka to nie taksówka. Okazało się że płód już był martwy... To jest właśnie POLSKA. Jak nie dasz do rączki kasy to nie masz na co liczyć nawet ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Rozeznanie
|
Hej
Ja szybciutko opisze co u mnie, wczoraj spotkanie z polozna, bialko w moczu, wyslala nas do szpitala aby to sprawdzili. Podlaczyli ktg wszystko z malutka ok, pobrali krew i mocz jeszcze raz do analizy. Krew ok, mocz nie az 113 jednostek na 20 max, Podejrzenie zatrucia ciazowego. Jednak puscila mnie do domu, codziennie ma byc u mnie polozna i kontrolowac cisnienie, ja suie czuje super nie wiem skad to bialko, cisnienie tez w normie. Nadal pracuje jeszcze tydzien, tylko musze kontrolowac cisnienie, no i jezeli bedzie sie cos dzialo mam do szpitala dzwonic. Wczoraj jak czekalismy na wyniki w tym szpitalu, to sobie myslalam ze ja tam nie moge zostac torba nie spakowana!!! W sumie mam jeszcze do porodu 4 tygodnie, plus to ze zazwyczaj pierwsze sie rodzi 2 tygodnie pozniej to 6 tyg , gdzie tu sie spieszyc??? Ale nic bardziej mylnego, z tego wszystkiego dzisiaj z ranca przed praca spakowalam torbe dla malej, moje rzeczy wrzucilam do pralki i sie piora ( w niedziele kupowalam pizamke i reczniki), musze jak najszybciej spakowac sie bo nie wiadomo kiedy znowu bede musiala tam jechac. Juz sie boje bo wydawalo mi sie to wszystko tak odlegle, a tu moze sie okazac ze zaraz juz mala bedzie z nami. Chociaz my bysmy chcieli aby w brzuszku posiedziala, u nas remont na calego, i potrzeba nam wlasnie tych 4 tyg aby skonczyc. No ale po mamusi uparta i zrobi tak jak jej pasuje a nie jak nam. Gratuluje wszystkim mamusiom dzieciaczkow, pozniej sprobuje nadrobic wczorajszy dzien. Anett- gdzie cie boli czy na gorze z prawej strony?
Slub ![]() ![]() Edytowane przez aniamotylek Czas edycji: 2012-10-31 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Ewciu wspolczuje ci strasznie masakra jakasa naprawde
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
No pewno
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Witam.. dzis oficjalnie koncze 40 tydzien i powinnam rodzic.
Nocke tez mialam do dupy.. spac nie moglam, wstawalam.. goraco mi, bo tz tak dowalil ogrzewanie, ze mam nos zawalony i suche usta. Glupie sny mi.sie snily.. no nic. Kamalika - pieknie. Zazdroszcze, ze to juz ;* duzo zdrowka dla was i wspanialych chwil razem. Landi - u ciebie zawsze pod gore, wspolczuje.. ty powinnas miec limit pecha juz wyczerpany. Pozdrawiam wszystkie. Trzymajcie kciuki za mnie, bo chcialabym juz rodzic ![]()
#769 |
Zakorzenienie
|
drogie Panie, uciekam i może uda mi się pojawić jeszcze później, ale generalnie dziś musimy przenieść wszystkie nasze rzeczy do rodziców... a trochę tego jeszcze jest.
Przeprowadzka w pełni. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- aaaaa widziałam córcie aerien! ; p na fb musicie wejść na profil męża Eli, on dodał zdjęcie córci |
![]() ![]() |
![]() |
#770 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby mała jeszcze sobie posiedziała ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
ok dziewczynki zmykam do lekarza, zapewne będę czekać 2-3 godziny na wizytę, bo oczywiście "bez kolejki" w polsce nie obowiązuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana oby to nie bylo zatrucie ![]() Landi bardzo mi przykro z powodu taty naprawde ![]() nawet wiecej nie bede nadrabiac taka spiaca jestem jakos Gratuluje wszytskich rozpoczetych tygodni ![]() ![]() ![]() no a te co maja rodzic to juz prosze na porodowke a nie sie tu obijaja ![]() nie pisalam Wam, ale ze jeszcze jestem niedonoszona a mieszkanie zaniedbane to przyszla babeczka i umyla wszytskie okna, ogarnela cala lazienke i kuchnie, nawet zyrandol umyla w salonie i przeprala kanape ![]() naprawde tak nigdy bym nie umyla tych okien, tak sie blyszcza takze pwooli domek przygotowany bedzie na dzidzie, tylko zostanie łózeczko poscielic, tzn przescieradla polozyc i na gorze ochraniacz zamontowac i umyc wanienke i przewijak bo w piwnicy sie pokurzyly jeszcze wyjdzie ze kurka przenosze ta ciaze i bede czekac sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Dzisiaj tylko raz w nocy wstałam na siku ![]() ![]() ![]() Dzisiaj chyba pojadę odebrać wyniki badań, mam nadzieję, że już będą wyniki tego paciorkowca, bo na tym mi najbardziej zależy. Ale to później, jak mąż wróci z pracy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie, że przyjmiemy ![]() Cytat:
![]() Wzruszyłam się przy Twoim opisie ![]() Cytat:
![]() Z tatą może jednak spróbujcie pojechać na IP? Cytat:
Kciuki za wizytę ![]()
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Nadrobiłam wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek. do mojego terminu zostało jeszcze ponad miesiąc a czuję się tak dobrze jak nigdy dotąd...Nawet przed ciążą miałam więcej dolegliwości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak to w UK wygląda jak mija termin porodu? Trzeba się zgłosić do szpitala na jakieś ktg czy coś?
![]() |
#777 |
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki
jak tam po nocce? u mnie spokojnie, wstałam tylko 2 razy... No to mamy ostatni dzień laby - od jutra bierzemy się do roboty ![]() Landi ![]() Edytowane przez natallkaa Czas edycji: 2012-10-31 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mnie też!!! ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() O dziwo bardzo dobrze, wstawałam 3 razy ale od razu zaspypiałam, w końcu czuję się wyspana;-) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#779 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja zrobiłam sobie kawke i śniadanko,troszkę pokręciłam się po kuchni i jakby jest ciut lepiej...Oby przeszło |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#780 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twój opis jest wzruszający, łezka kręci się wokół oczu ![]() Brawa dla męża ![]() Jak będziesz mieć siły i chęci to wrzuć tutaj jakąś fotkę malutkiej. ![]() Cytat:
![]() Ty też się kochana kuruj ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.