|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
troszkę w końcu pocytuję
Kraven oby dzień ci szybko minął i nastało jutro!!!
Cytat:
Napisane przez katiem
Kasiam ja wlasnie nie mialam smialosci sie przyznac ale mnie tez to rozbawilo jak Tamlin. Przepraszam bo Tobie jest przykro, ale tak to napisalas...
Zaraz odrosnie mu siersc.
Jejku Iwoncia i Agnus takie sliczne macie dzieciaczki
A nie mowilam ze w sobote wyprawiam starszemu urodzinki. 15 osob bedzie. Kawa i kolacja. mam nadzieje ze maz mi pomoze i zajmie sie dzidkami.
kraven Jasio nie chce sie ciociom pokazac. nieladnie 
|
trzymam kciuki za udaną imprezę i pomoc męża
Cytat:
Napisane przez Anusia479
A no to już na czas na nocniczek 
ja robiłam tak,że nocnik stał na widoku tam gdzie on sie bawił najczęściej i ganiał z gołą pupą. Siadał sobie mimo,że siku nie robił.
Tłumaczyłam,że tam sie robi siku itd. noto raz usiadł i poleciałomu pare kropelek więc nocnik zaczął grać,a my wzieliśmy go na ręce,podrzucaliśmy do góry,biliśmy brawo i ogólnie radochana całego. No to jakon to zobaczył to siadał pierwszy dzień co pięć minut i wymuszał siku,żeby mu tylko brawo bić
O kochana,ale uparty ten Twój synuś  no to trzymam kciuki nadal aby sie ruszyło dziś lub jutro
a u mnie do niczego  gorączka ok 39 stopni,na chwile spada po apapie na ponad 38 i tak w kółko. Pierś mam w dotyku normalną,tyle,że boli cały spód  odciągam laktatorem,przystawiam małego,kłade kapuste i tak w kółko  nie to minie 
|
no też kciukam za wyleczenie
Cytat:
Napisane przez m_moni
no musiałam tu wejść. stęskniłam się za Wami!
my dziś kończymy miesiąc
coś jest na rzeczy... może ta nowa sytuacja rodzinna i to dlatego tak się dzieje. ja też ostatnio wyszłam z domu i sobie poszłam w siną dal. mąż po mnie wyjechał, wziął mnie, przerzucił przez ramię i zabrał do samochodu. scena jak nic 
też powinniśmy iść do jakiejś poradni rodzinnej... najśmieszniejsze jest to, że sama skończyłam kiedyś studium rodziny 
jestem chyba przemęczona. mój mąż to zrozumiał(mam nadzieję) i zaczął się starać, bo coś się popsuło między nami.
do tego położna ma jakieś 'ale' do mnie, bo ściągam pokarm, a nie karmię piersią. traktuje mnie jak jakąś patologię. powiedziała, że właściwie to powinna mnie odwiedzić bez zapowiedzi, więc zaprosiłam ją serdecznie o każdej porze dnia i nocy, mówiąc, że nie mam nic do ukrycia 
|
ach ci mężowie i położne, ciągle coś a my jako świeże mamy chyba robotami powinnyśmy być, żeby każdemu dogodzić eh
Cytat:
Napisane przez sandra23s
anusia współczuje
czy wasze dzieci tez wam gryzą sutki?bo moja od paru dni czasami tak zaciska dziąsła i szarpie jakby chciala wtrwac a to strasznie boli 
|
moja nie gryzie ale ciągnie i głową macha czasem przy karmieniu, na razie jakoś to nie boli, ale ją wtedy odpinam od cycka i przystawiam, jak dalej tak robi to znowu odpinam i tak kilka razy zanim się nie uspokoi i nie przestanie ciągnąć
Cytat:
Napisane przez angel166
w ogóle co do facetów to postawa mojego mnie szokuje z każdym dniem coraz bardziej  w pozytywnym sensie oczywiscie  został z małą sam na sam jużna drugi dzień pobytu w domku. Teraz na godzinę, dwie mogę ich spokojnie zostawic. Przebierze ją sam, nakarmi, przewije itp bez problemu. JNo i o wykapaniu małej samej to nie ma mowy  Tatuś musi trzymac niunie, gdy ją myje  Jedynie co mnie martwi to, że ciężko mu się pogodzic z tym, że nei bawem całkiem skończy mi się pokarm  cały czas mówi, że mam ją karmic (obecnie raczej dokarmiac) cycem jak najdłużej. Ja widzę jednak, ze pokarmu mam z dnia na dzień coraz mniej  bo mimo tego, że chętnie ssie piers to je coraz więcej mm, a mi się już prawie nic nie udaje odciągnac 
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------
w ogóle mam pytanko
co bardziej polecacie od noszenia dzieciaczka- chustę czy nosidełko?
jak tak to jakiej firmy/ link byłabym bardzo wdzięczna. Bo co sądzicie o takim nosidełku, opłaca się, coś warte?http://tablica.pl/oferta/nosidelko-c...4538;r:3;s:285
|
wrzuciłam linka o laktacji, może spróbuj u siebie tych metod i coś się ruszy, żeby mleczka było więcej - oczywiście nie zmuszam tylko proponuję
Cytat:
Napisane przez marta1986222
Idę trochę poprasować 
|
to zapraszam i do mnie jak ja nie lubię prasować no i nie prasuję to znaczy od razu po praniu nie prasuję, jak mam założyć i gdzieś iść to prasuję
|