Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-08, 13:30   #949
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
właśnie szukam jakiejś stronki darmowy angielski online... zastanawiam się, czy nie czytać jakiś angielskich opowieści i nie tłumaczyć, czego nie wiem.
jeśli jesteś odpowiednio daleko, to też polecam seriale po angielsku, najlepiej z napisami i to te, które lubisz i już trochę znasz
a jak ci to za szybko leci, spróbuj poszukać e-booków po angielsku, najlepiej z takim codziennym, normalnym językiem - polecam tutaj Sophie Kinsella, wciąga niesamowicie i jest lekka, zabawna
ja w ten sposób nauczyłam się trochę tego "gadanego" języka. bo w pracy wiecznie oficjalnie i businessowo, a potem jak na lunch czy piwo się z ludźmi szło, to już kiepsko ze mną było
ale właśnie jak katherine pisze - nie tłumaczyć wszystkiego, tylko starać się zrozumieć kontekst tłumacząc ewentualnie w razie potrzeby słówka kluczowe

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a ja powinnam się wziąć za niemiecki
niemiecki, meine liebe na jakim poziomie jesteś? możesz czytać książki po niemiecku? może bym coś wygrzebała...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora