|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
właśnie szukam jakiejś stronki darmowy angielski online... zastanawiam się, czy nie czytać jakiś angielskich opowieści i nie tłumaczyć, czego nie wiem.
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |||||
siedzę i myślę
|
Witam
![]() Wstałam jakąś godzinę temu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaa i gratki za wizytę udaną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Z tego co ja słyszałam to gdy ktoś krótko przed ciąża zakłada działalność to wtedy mogą się czepiać... podobno mają już tą lukę w prawie załatać jakąś ustawą mówiącą, że działalność ma być prowadzona minimum rok. Magiusa tylko i wyłącznie 3 wersja ![]() ![]() Ja tak zawsze robię ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-11-08 o 11:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak pójdę na zwolnienie i będę miała więcej czasu to się tym zainteresuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
to mi się wydaje ok:
http://pl.talkenglish.com/LessonDetails.aspx?ALID=2002 dziewczyny a może polecicie mi jakieś nowości muzyczne??
#936 |
Zakorzenienie
|
lecę troszkę popracować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
polecam serie profesor henry, można udoskonalić czytanie, słuchanie, słownictwo, jest też business english. Jako anglistka z wykształcenia się wypowiadam
![]() A bez wydawania kasy słuchanie najlepiej doskonali, jak się ma dostęp do jakiejś angielskiej tv, muzyka robi swoje ale tu fajnie mieć ćwiczenia do tego. Akurat w tym temacie jestem fanatykiem bo pisałam pracę o wykorzystaniu muzyki w nauczaniu a magisterkę o materiałach autentycznych. Czytanie też ale nie polecam tłumaczyć wszystkiego tylko starać się czytać tak by jak najwięcej zrozumiec z kontekstu a tłumaczyć to co konieczne. Wszystko po warunkiem ze nie mówimy o zaczynaniu od zera bo to inna bajka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja powinnam się wziąć za niemiecki Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy też jest 2 w 1 ogląda się serial który się lubi i uczy się języka.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-08 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
siedzę i myślę
|
Kojarzę tego profesora Henrego, którego poleca katherine271
![]() Z chęcią bym sobie przypomniała troszkę angielskiego ![]() Teraz lecę na śniadanie (o 13... ![]() ![]() ![]()
#942 |
Zakorzenienie
|
dostałam nowy grafik na tydzien po długim weekendzie
![]() 13.11 15.30-21 14.11 10-21 15.11 wolne 16.11 10-21 17.11 10-21 18.11 wolne 19.11 10-21 to jest jakiś chory maraton ![]() ale za 15dni gin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||||
Wtajemniczenie
|
na razie dwie strony nadrobione
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
faceci ![]() u nas też wczoraj była ostra wymiana zdań, bo poprosiłam o podanie lapka, żeby nie wstawać niepotrzebnie, to stwierdził, że jestem "leniwa dupa" i że sama mam się ruszyć ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykre i niesprawiedliwe. zero empati ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
karolina i oby te mdłości już nie wróciły
axella masakra, współczuję. jak ja się cieszę że codziennie mam odsiedzieć 8h, i weekendy mam wolne Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Vit84, ale bym się wkurzyła na Twoim miejscu. Pół chaty wysprzątałaś, a jemu ciężko podać laptopa.
Tylko mu nie rób kolejnych kanapek do pracy i obiadu też nie...niech się troche nauczy facet.
#948 | ||
Wtajemniczenie
|
mam to samo ... na maturze zdałam rozszerzony angielski na 5, potem na studiach poziom był żenujący ... no i pozapominałam... od miesiąca mi książki z liceum leżą koło łóżka, żeby powtarzać, i nawet ich nie otworzyłam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() też tego nie rozumiem, zwłaszcza że normalnie się tak nie zachowuje, sprząta, gotuje, zakupy robi .... a jedyne o co go proszę to czasem o zrobienie herbaty, i to jak robi sobie ![]() ale staram się pomału wracać do normalności, za chwilę idę do biblioteki, a potem wracam do łóżeczka - za tydzień gin i mam nadzieję, że pozwoli na aktywność jakąś ![]() i może zrobię babci dzień dobroci, i pójdę do niej na chwilę - ale zaś się będę denerwować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak ci to za szybko leci, spróbuj poszukać e-booków po angielsku, najlepiej z takim codziennym, normalnym językiem - polecam tutaj Sophie Kinsella, wciąga niesamowicie i jest lekka, zabawna ![]() ja w ten sposób nauczyłam się trochę tego "gadanego" języka. bo w pracy wiecznie oficjalnie i businessowo, a potem jak na lunch czy piwo się z ludźmi szło, to już kiepsko ze mną było ![]() ale właśnie jak katherine pisze - nie tłumaczyć wszystkiego, tylko starać się zrozumieć kontekst tłumacząc ewentualnie w razie potrzeby słówka kluczowe ![]() niemiecki, meine liebe ![]()
![]() |
#950 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, ja też wczoraj mało nie zeszłam ze strachu - wydawało mi się, że jestem przygotowana na wszystko, bo ciąża jest zagrożona a tymczasem nie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co te wasze chłopy takie jakieś......... mój od początku załatwiał bardziej "męskie" roboty, sprzątaniem i gotowaniem się dzielimy. w sumie parę lat mieszkał sam, więc się nauczył. gorzej jak chłop prosto z "hotelu mama" trafia do dziewczyny, która mu pozwala na folgowanie
![]() mam czasem wrażenie, że matki puszczają tak synów w świat, jeszcze im wmówią, że ciąża to wymówka, bo one przecież wszystko robiły i dbały o męża, no i taki chodzi potem gwiazdor i czeka, aż mu wszystko podstawią... a potem żonki nie ma przez miesiąc, bo na delegację czy inne roboty wyjedzie (ktoś przecież musi zarobić), mamusi nie ma w pobliżu, i bidak sobie nawet prania nie zrobi ![]()
#952 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Mojemu TŻ jeszcze w liceum mama zmarła, więc musiał biedaczek nauczyć się gotowania i sprzątania. Jak tylko się wprowadziłam do niego i mieszkaliśmy jeszcze z jego ojcem to praktycznie tylko on gotował ![]() Teraz gdy mieszkamy sami to ja gotuję ponieważ pracuję w domku, więc dziwne by było gdybym nie zrobiła obiadu ![]() ![]() ![]() Sprzątam też w większości ja, ale to dlatego bo wiem, że zrobię to lepiej od niego ![]() Czasami zmuszę go do zmywania naczyń zmusić, bo oboje tego nie cierpimy ![]() Dzięki kochana ![]() ![]()
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ale mam zaganiany dzień ![]() ![]() ale nadrobić to już was chyba nie nadrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 95%czasu jest ok, te 5% potrafią czasem przyćmić całą resztę.. Jesli chodzi o rzeczy które mama pozwalała robić i teraz jest wielki zonk,że ja się nie zgadzam.trochę tego jest.. mój na początku po zjedzeniu,wypiciu czegokolwiek wstawał i wychodził z kuchni ![]() już na szczęście się naumiał,że brudne talerze same sie nie teleportują do zlewu czy zmywary. O!jeszcze nabijał parówkę na widelec i obgryzał ![]() ![]() Ale co się dziwić jak mamusia mu specjalnie paluszki rybne na święta robiła. Nie ważne ze 12 czy tam ileś potraw ale jeszcze paluszki bo dzidziu nie lubi rybki ![]() a może to ja jestem jakaś nieczuła ![]() Trochę nerwów te początki mnie kosztowały.. Z resztą w tym związku to ja jestem facetem ![]() pierwsze randki: ja-piwo, tż-redsik ja-kawa,czarna mocna i sypana, tż-capucinno,rozpuszczalne z 3ma lyzeczkami cukru ![]() moja mała blondi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeciez malenstwo potrafi ssac juz w brzuszku,zaczyna ssac kciuka chyba w 13 tyg ciazy ![]() Aaa jeszcze odnosnie laktatora wlasnie wczoraj rozmawialam z kolezanka,urodzila 3 tyg temu i miala wczoraj maly zastoj mleka w jednej piersi,bo karmila malego tylko z jednej i zaczela bolec ja piers,dostala ponad 39 st.goraczki i mleko sie zatrzymalo ![]() To tak zeby powiedziec ze laktator sie przydaje i drobna porada na przyszlosc w razie czego ![]() Wrr puzle,raz probowalam ukladac z Tz bo on sie lubuje w takich po 3tys i 5 tys,ale znalazlam 2 kawalki i zrezygnowalam!!! Tak jak w przypadku Axelli to nie na moja cierpliwosc :/ Ale za to uwielbiam wyszywac,i chyba musialabym zaczac dokanczac moje dzielo,bo pozniej moge nie miec czasu ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
cloche mój niemiecki leży i kwiczy. kiedyś był na poziomie zaawansowanym, a w czasie studiów w ogóle nieużywany został zapomniany w 90%.
Cytat:
![]() i ja też ci dam nuna ![]() vil ja też lubię porządek. a jak wracam do domu, i widzę czasem męża przed komputerem a na około bałagan to zmieniam się w potwora i tak go dręczę, że biedny nie ma życia dopóki nie zapanuje porządek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Godzina czytania i nadrobiłam ![]() Dziś to ja już tylko będe siedziała i nic nierobiła, bo przepracowałam się dziś zabardzo, sprzątać mi się zachciało, myć podłogi, łazienkę , kuchnie , prać i smażyć w między czasie naleśniki.......teraz mi jest niedobrze i w brzuchu tak dziwnie- ciężko......miałam jeszcze wyprasować wczorajsze pranie, ale niedam chyba rady stać z godzinę przy żelazku!!! Byłam dziś w rosmanie, no i wkońcyu dostałam ta oliwke o kórej pisałyście- zwiełam ostatnią z półki ![]() ![]() ![]() Dziewczyny co zrobić by odżywić paznokcie??????w ciąży je dosłownie straciłam!!!!takich kruchych , łamliwych to niepamiętam czy kiedykolwiek miałam!!! już próbuje wszystkiego, odżywka z sally hensen, z inglota, z golden rose.....nic nieskutkuje i tylko zadzierają się i łamią ![]() ![]() ![]() Moje paznocie wyglądają teraz tak jakbym je obgryzała do krwi ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-11-08 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
ojej, rzeczywiście można czasem z tymi facetami oszaleć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z tym, że teraz jak jestem na L4 (już się krwiak wchłonął), to mam ogromny problem z poczuciem bycia "do dupy" - właściwie do niczego się nie mogę zmobilizować.. a wcześniej raczej ja ogarniałam domowe rzeczy. Teraz jak patrzę na góry prania itp, warzywa z grządek nie pozbierane przez okno - od razu mnie bierze na spanie... ale i tak teraz jest lepiej, może magia II trymestru zadziała i się z tego letargu otrząsnę i jeszcze dziś mnie spotkała cudowna ulga - przyszedł wcześnie rano mięciutki biustonosz ciążowo/karmieniowy (ale z fiszbinami, innych nie lubię) i pierwszy raz od dłuugiego czasu moje piersi przestały cierpieć męki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ![]() ja tu sobie układam puzzle i się trochę zmęczyłam, idę do kuchni pewna że jeszcze nie ma 13 a tu 5 min do 14 ![]() ![]() ![]() poćwiczyłam te moje 3 min ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.