Cytat:
Napisane przez Honey7
Ja lubię serial The O.C., typowy dla zmarnowania czasu dla nastolatek xD ale podoba mi się ta historia tam, że biednemu chłopakowi życie zmienia się o 180stopni
Jyotika a czym w smaku przypomina sushi ? Bo mam zamiar spróbować a nie chciałabym w restauracji tego wypluć na oczach innych ludzi 
|
Co do seriali wolalabym jednak jakis bardziej optymistyczny - tam cialge zdrady, intrygi, ktos kogos nie lubi, ktos ginie itp.
Dla mnie sushi jest ciezkie do okreslenia, ale nie wyplujesz tego jesli lubisz ryz, ryby, serek wiejski / twarozek drobno zmielony i warzywa - to glowne skladniki najbardziej polularnego sushi. ja najbardziej lubie sushi z wegorza wedzonego i lososia, z paluszkiem krabowym czy krewetka tez jest dobre
Cytat:
Napisane przez idaliaa_
Niestety moje przygotowania do matury idą raz lepiej, raz gorzej. Wcześniej działałam bez planu, ale chyba muszę o nim pomyśleć. Myślałam jak każdego dnia zrobię coś po trochu, to będzie okey, ale okazuje się, że uczę się do jednego przedmiotu, a reszty już tego samego dnia mi się nie chce. Więc zrobię tak, że np. w pon powtórzę sobie polski, wt ang itd. A nie tak, że jednego dnia wszystko i nic.
|
Witamy nowa w gronie

Z tym planem to swietny pomysl - do matury masz jeszcze czasu wiec forme planu pewnie co jakis czas zmienisz, ale jak to sobie zaczniesz wlasnie organizowac jak piszesz, na pewno bedzie Ci latwiej sie tego wszystkiego uczyc. Trzymamy kciuki
Ja znalazlam dosc ciekawa stronke - do nauki jezykow (zrobilam test wstepny i w czesci z roznymi czasami dostalam ....28% poprwnie wypelnionego. Wiedzialam, ze czasy u mnie leza

Cala reszte typu okreslanie czasownikow, rzeczownikow, przymiotnikow, rozumienie ze sluchu zrobilam na 100% ...
http://www.langmaster.com
Ktos z tego korzystal? Na wstepie wydaje sie byc ciekawe...