2012-11-11, 17:37
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaka dieta po porodzie
Maharet ja też troszkę na inny temat, mianowicie karmienie Bardzo ważna jest też Twoja postawa, to znaczy czy naprawdę chcesz karmić. Bo pokarm jest najpierw w głowie, dopiero potem w piersiach. Mi przy pierwszym dziecku bardzo zależało na karmieniu piersią, to był mój priorytet macierzyństwa, o ile można tak się wyrazić Chodzi o to, że ja sobie wmówiłam, dosłownie, że mam mleko w piersiach. Wiem, że brzmi to trochę magicznie; ale jak drugiego dnia po porodzie wydawało mi się, że mleczko nie leci to sobie w duchu powtarzałam podczas trzymania synka przy piersi "płynie rzeka mleka". Śmieszne ale zadziałało - na trzeci dzień dostałam takiego nawału, że ciężko było opanować ból i nabrzmienie piersi ale się udało. Karmiłam 15 miesięcy bo tak chciałam, odstawiłam z własnej woli. Przy drugim synku chciałam karmić ale nie za wszelką cenę. Udało się do pół roku i też jestem szczęśliwa z tego powodu, nie robię sobie wyrzutów że krótko. To tyle nie na temat. Aha, jeszcze trzeba dużo pić: 2 litry wody mineralnej. A co do odchudzania - przed ciążą byłam na Dukanie, owszem bardzo skuteczna dieta ale jo-jo mnie dopadło podczas ciąży. Teraz zaczęłam dietę plaż południowych, nazywaną inaczej South Beach. Minął dopiero tydzień ale spadło mi 3kg i czuję się nieziemsko. Jem ile chcę, nie chodzę głodna i co najważniejsze - zajadam się warzywami codziennie, co na Dukanie było nie do pomyślenia Więc jeśli już się zdecydujesz na jakąś dietę to polecam obecną ale namawiam Cię do przemyślenia sprawy z karmieniem. Po pierwszej ciąży w pół roku podczas karmienia schudłam 30kg, ważyłam 10kg mniej niż przed zajściem w ciążę. Potem się zaniedbałam żywieniowo ale to już inny temat. I jeszcze podczas karmienia dieta będzie sama z siebie bo dla zdrowia dzidziusia ograniczysz spożywanie niezdrowych posiłków 
Pozdrawiam
|
|
|