|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Jaka dieta po porodzie
Z mojego karmienia piersią chyba już nic nie będzie więc chyba niedługo zacznę zbijać te nadprogramowe kilogramy.Jaką dietkę polecacie?Wcześniej byłam na Dukanie i bardzo z niej zadowolona jestem.Tyl bardziej, że waga sie ładnie trzymała nawet w ciąży(dowiedziałam się w 14 tygodniu więc wcześniej robiłam protoczwartki).Ale jeszcze jest South of Beach.Może kupic jakaś inna?Chce zrzucić 7 kilo.
Błagam tylko nie MŻ czy coś ograniczające ilości bo na niej głodna chodzę.A opiekować sie dzieckiem, niedosypiąc i jeszcze nie dojadać to dla mnie za dużo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaka dieta po porodzie
Hmmm... a ja mam takie pytanie z innej beczki... dlaczego z góry zakładasz że z Twojego karmienia nic nie będzie? Ja na początku też miałam takie myśli (i bardzo wiele matek je ma), ale jak się uprzesz i będziesz często przystawiać maluszka to w końcu ono nauczy się ssać, w Twoje piersi zaczną produkować wystarczająco dużo pokarmu. Korzyści byłyby dla was obojga. Dla maluszka - wiadomo - nawet w reklamach mleka modyfikowanego mówią, że i tak mleko matki jest najlepsze. A dla Ciebie, bo aby wyprodukować pokarm dla dziecka organizm matki spala na dobę od 300-700kcal więcej.
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Ja od ponad trzech dni usiłuję "wydobyć"pokarm z piersi i nie idzie.Urodziłam w poniedziałek rano.Tak wogóle to mała ładnie ssie, tylko, że z moich cycek nie leci.Nawet samym laktatorem próbowałam się pobudzić i nic
![]() Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2012-11-07 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jak mieszkasz w Polsce to na pewno masz przydzieloną pielęgniarkę środowiskową
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- A tak swoją drogą to ciekawe, że w poniedziałek urodziłaś, mamy środę a Ty już o diecie myślisz ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Może trochę w temacie, a moze nie, ale zadam Ci pytanie fatass.
Ja mamusią jeszcze nie jestem i jeszcze się nie spodziewam, ale pytam bardziej z ciekawości i tak na przyszłość ![]() Czy wielość piersi zależy od tego czy po porodzie będzie produkcja mleczka? Jak kobieta ma małe, albo nawet bardzo małe piersi to nie będzie mogła karmić?? Przepraszam jeśli to pytanie jest bardzo głupie....
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hihi, nic się nie dzieje, wielkość piersi NIE MA ABSOLUTNIE ŻADNEGO ZNACZENIA
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dobra to było za głupie pytanie
![]()
04.03.2011 ![]() 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 ![]() ![]() https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2012-11-07 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja serio odpowiadam
![]() ![]()
REDUKCJA/SIŁA Edytowane przez fatass Czas edycji: 2012-11-07 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pielęgniarka u mnie była, i niby wszystko w porządku, dziecko dobrze ssie, tylko nie wiadomo dlaczego nie leci.Nawet jakieś masowanie miałam i nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ale nie leci nic a nic? Bo jeśli leci ale mało to już jest sukces
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Nic, a nic...Mam jakieś zdegenerowane te cyce.Nie różnią się niczym od czasu przed ciążą i porodem.
Tak się zastanawiam moze sobie zaszkodziłam,bo do 14 tygodnia nie wiedziałam, ze jestem w ciąży, brałam tabletki antykoncepcyjne, aspirynę, piłam alkohol, ogólnie nie dbałam o siebie tak jak powinnam i teraz może to tego wyniki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
miałam 2 cesarki, za każdym razem pokarm pojawił sie w 4-5 dobie, wykarmiłam małymi piersiami dzieci- syna przez 18 miesięcy, córkę 22 miesiące- wszystko jest więc możliwe...
często przystawiaj, dużo pij (na prawde dużo!) i nie poddawaj się życzę Ci wytrwałości i jeszcze raz wytrwałości
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Piję co najmniej 2 litry dziennie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
ja po porodzie chudłam właśnie dzięki karmieniu piersią. po 3mc ważyłam o 3kg mniej niż przed porodem. naprawdę warto powalczyć o karmienie piersią dla siebie, a przede wszystkim dla dziecka.
zapraszam także do lektury mojego bloga jah-stina's life - bo Mama też może być FIT! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ej, nie zniechęcaj się tak łatwo. mleko matki to najlepsze co możesz dać swojemu dziecku!!! Twoje maleństwo pije teraz ok 2-3 łyżek mleka dziennie, z czasem zacznie potrzebować więcej i pokarm pobudzany przez ssanie się pojawi. A jeżeli dalej masz obawy spróbuj pić herbatki pobudzające laktacje, bodajże z hippa.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Maharet ja też troszkę na inny temat, mianowicie karmienie
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.