Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wasze sposoby na "głoda"- walka z bulimią!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-28, 21:27   #1
cytrusekxD
Zadomowienie

Wasze sposoby na "głoda"- walka z bulimią!

Witam!Sama się dziwię że piszę znów na tym forum. Gdy zaczynałam tu pisać moja choroba się rozwijała(anoreksja). Przez kilka lat wiele się działo, m.in to że "rozwinęła" się u mnie bulimia. Kilka hospitalizacji, ale tez jeden ośrodek prywatny ,i to tam właśnie zaczęły się wspomniane w tytule "metody na głoda". Jest ich bardzo wiele- każdy musi znaleźć dla siebie, ale potrafią pomóc, więc stąd też pomysł na ten wątek Niech każdy pisze swoje, zróbmy wspólnie takie podręczne 'kolo ratunkowe' w razie ataku- a nóż zadziała

Zacznę od kilku swoich:
-wysiłek fizyczny( to właśnie on potrafi skutecznie wyładować napięcie, więc zamiast rzucać się na lodówkę warto porządnie sie zmeczyc
-przestrzegać HALT i zasady 24h ( tak wiem, to zaczerpnięte w terapii alkoholizmu, ale w naszym przypadku tez może zadziałać. Pierwsza zasada: nie bądź zbyt hungry(głodny), angry(zły), lonely(samotny), tired(zmęczony). Druga:"Ja muszę wytrzymać tylko 24h")
-telefon do przyjaciela-najlepiej takiego który wie o naszych problemach,jak mieszka niedaleko warto go też zaprosić, aby pomógł nam w ciężkich chwilach

Następne będę sukcesywnie dodawać-jak wypróbuję
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując