2012-12-19, 13:06
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Witam wszystkie forumowiczki Dziewczyny i mam do was pytanie czy odzywała się coś Trele_Morele? Czy była u tego lekarza i powtarzała badanie?
Starałam się tak na szybko podczytać o czym pisałyście jak mnie nie było. Wiem, że któraś pytała jak to jest ze śledziami, mnie też to interesowało i szukałam już wcześniej informacji. Śledzie śmiało można jeść w ciąży, pomimo że jest to ryba raczej surowa. Jeśli chodzi o ryby to niebezpieczne są e względy na listerie, bakterię która mnoży się na rybach świeżych lub wędzonych. Jeśli chodzi o śledzie w śmietanach czy jakiś marynatach to są one bezpieczne właśnie z tego względu że przed przyrządzeniem są marynowane w zalewie solnej a to chroni przed namnażaniem się bakterii. Dlatego jeśli tylko któraś ma ochotę to śmiało za śledzie się brać może.
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------
Cytat:
Napisane przez tysia222
Witam wszystkie Mamusie z rana
chciałam Was się poradzć i zapytać kiedy powiedziałyście rodzinie o ciąży albo kiedy zamierzacie? My planowaliśmy na święta ale coraz bardziej sie nad tym zastanawiam, czy to nie za wcześnie.
i jeczesz jedno: stosujecie już jakieś kremy na brzuszek? 
|
My ogłosiliśmy radosną nowinę od razu. Trochę wpływ na to miał fakt że mieszka z nami teściowa a ona czasem lubi mnie prosić żebym coś dźwignęła a chcieliśmy z mężem uniknąć nieprzyjemnych sytuacji. I jak już wiedziała teściowa to i szwgierka więc nie chciałąm żeby moja rodzina pozostała w tyle. Było wiele radości ale i tak najpiękniejsza była reakcja mojej mamy, babci i dzidka na widok USG. Mama piszczała ze szczęścia wołając że nie wiedziała że to jest takie słodkie, babcia nie mogła uwierzyć że widzi swojego zaledwie 28mm prawnuczka i wpatrywała się jak w obrazek a dziadziuś to się wzruszył do łez. Myślę że Święta to idealny moment na taką niespodziankę.
|
|
|