|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Czesc:-*
asiunia ciesze sie ze wszystko ok i dobrze ze pojechalas bo takto bys sie denerwowala jeszcze niepotrzebnie a tak to wiesz ze ok mysle ze kazda kobieta w ciazy to troche panikara..chodziaz jak kolezanki mi opowiadaly ze to dzwonia do lekarza to internet itp to myslalm ze zdziwiaja..ale nie ale to na wlasnej skorze trzeba sie.przekonac..bylam zrobic badanie ft3 i ft4na tarczyce jutro wyniki i musze prywatnie iac do endo bo na fundusz rok czekania to zdarzylabym urodic haha mam nadzieje ze beda w miare wyniki babka tyle krwi mi pobrala ze sie w momencie glodna zrobilam taka ze szok hahaa ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Wogole jak bylam w osrodku to stwierdzilam.ze moze bede robic tak jak niektore ze prywatnie i do osrodka.do gi nien ale.co mi z osrodka jak oni nawet nie maja usg:-/lol... ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- A co do nowego watku to kto zaklada i jaki tytul kto umie rymowac haha ?
Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2012-12-19 o 08:44 |
|
|
|
#4412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak właśnie będziemy robić ![]() A co do pracodawcy to jakiś czas temu powiedziałam mojej bezpośredniej przełożonej i z jej strony była fajna reakcja ( sama ma 3 letnie dziecko i tematy dzieci w pracy są na porządku dziennym u nas) A w poniedziałek już powiedziałam mojemu głównemu szefowi i jeśli reakcja była szczera to też fajnie zareagował. Powiedział,że to nie jest straszna wiadomość, że to ludzkie i mam się nie przejmować. Ja bym chciała pracować jak najdłużej i o tym ich zapewniam, ale tez zdają sobie sprawę ,że czasem trzeba iść na to L4. Sam szef ma z resztą dwie córeczki więc mogę powiedzieć,że dzieciatą mam firmę. Trele_Morele koniecznie zasięgnij opinii innego lekarza. Dla Twojego własnego spokoju sumienia. Dziewczyny, nie wiem na czym u was dokładnie polega to prenatalne, ale ja u siebie mam tak,że w piątek moja gin będzie mierzyć malucha, pod kątem NT, kości nosowej i ogólnie wymiarów, ale dodatkowo poleciła mi do wyboru poradnię ze specjalistycznym sprzętem ( u mnie w mieście są akurat dwie) gdzie dodatkowo wykonują pomiaru przepływu w przewodach żylnych, jakiś Doppler ( nie wiem co to dokładnie) No więc w piątek takie krótsze prenatalne a 28.12 idziemy się dokładnie badać.A no i dzień dobry! Tylko w pracy mogę was nadrabiać, bo w domu nie mam siły. A wczoraj nocowałam u rodziców moich, bo szanowny Facet poszedł na spotkanie wigilijne z pracy i zabalował Asiunia1230 i dobrze, żewszystko się ładnie skończyło . Na przyszłość lepiej od razu sprawdzać niż później czegoś żałować.
|
|
|
#4413 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie z rana
![]() chciałam Was się poradzć i zapytać kiedy powiedziałyście rodzinie o ciąży albo kiedy zamierzacie? My planowaliśmy na święta ale coraz bardziej sie nad tym zastanawiam, czy to nie za wcześnie. i jeczesz jedno: stosujecie już jakieś kremy na brzuszek?
|
|
|
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Zbieram się powoli do pracy, więc pewnie znowu będę miała dużo czytania jak wrócęŻyczę wam miłego dnia ![]() Cytat:
Ja w tamtym roku musiałam choinkę rozebrać po 2 dniach, bo kot ciągle siedzał na czubku i codziennie po 3 razy wszystkie bombki były na ziemi i trzeba było ubierać ją od początkuI jak miałabym się pozbyć takiego kota ![]() : p:
|
|
#4415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już się smaruję oliwką z Rossmana.
|
|
|
#4416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A reszcie po potwierdzeniu przez lekarza. Tzn. jeszcze nie cała rodzina wie, ale nie robimy z tego wielkiej tajemnicy i jeśli ktoś mnie pyta, czy nie piję, bo jestem w ciąży, to mówię, że tak właśnie jest.
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedzi
ja też już chciałabym powiedzieć ale boje się, że później coś będzie z dzieckiem nie tak... a z drugiej strony ile można milczeć. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4418 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja rodzicom powiedziałam od razu. W poprzedniej ciąży miałam na początku plamienie i leżałam w szpitalu, pomoc mamy była nieoceniona, więc i tak wolałabym, żeby wiedziała od początku. Ale poza tym - trzeba myśleć pozytywnie Będzie dobrze ![]() Nie, nie stosuję kremów na brzuszek, może od stycznia zacznę. To będzie 4 miesiąc. |
||
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie. Jakiś czas mnie nie było, ale mamy awarię prądu w naszej wioseczce. Są jakieś prace, zmiany słupów itd. Wczoraj prądu nie było od 8 rano do 17:00 a przedwczoraj od 10:00 do 16:00. Dziś na razie jest, ale nie wiem na jak długo niestety. Jeśli nie zniknie, to spróbuję was nadrobić
Gdybym nie zdążyła, to już życzę wam miłego dnia |
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() jak mi sie dzisiaj wstawac nie chciało. Jestem tak zmeczona jakbym nie wiem co robiła ) Dzisiaj koncze prezenty- w tym roku postawiłam na te własnej roboty bo nie mam nastroju na bieganie po sklepach przeciez to jakas masakra. Zakupy zrobiłam w zeszłym tyg. a jak mi czegos brakuje to smigam do małego sklepiku koło 10 godz to wtedy nie ma kolejki ![]() Tylko choinki nie mam jeszcze bo chce taka mała co by na parapecie stała i nie interesowała zwierzaków a o takie to u mnie cos ciezko i chyba musze gdzies na plantacje podjechac |
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dobijcie mnie - przejdzie mi to przeziebienie
wymiotow ciag dalszy - nie mam juz sil.
|
#4422 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Niedługo wybieram się na usg na przezierność karkową, mój lekarz powiedział, że można zrobić sobie test pappa ( kosztowny bo 600zł) jeśli chce. Ale ja nie wiem czy robić? Wy robiłyście/ macie zamiar robić test pappa?
|
|
|
|
#4423 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Życzę szybkiego powrotu do formy!!Cytat:
|
||
|
|
|
#4424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Fajne te paczuszki. Wiecie dziewczyny gdzie, na jakich stronach można się zalogować żeby otrzymać troszeczkę próbek ?
Cytat:
Za wizytę i, że po tych przebojach z krwią jest wszystko dobrze Cytat:
Cytat:
Aż nie wiem co napisać... |
|||
|
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
zarąbiaste
![]() Cytat:
uf u was też tak ciemno? muszę jechać na zakupy a nie wiem czy mam dość sił i chęci
|
|
#4426 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie Moje Drogie
przyłączam się ![]() Jestem w 8 tc i sumie 9 tygodni po ślubie Udało się za pierwszym razem Mimo wszystko jednak martwię się tym szystkim.Najbliższa wizyta u gina dziś o 17:15 Termin porodu 28-30 lipca 2013 ![]() Ale moje kochane czy któraś z Was ma konflikt serologiczny z TŻtem ? A może macie już wykrytego paciorkoca ? ![]() Na razie te 2 problemy spędzają mi sen z powiek ..
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale dlaczego spędza Ci to sen z powiek? Konflikt serologiczny jest (właściwie kiedyś był) groźny przy drugim dziecku, ale z tego, co wiem, to po porodzie pierwszego podaje się jakieś tam przeciwciała czy coś i nie ma żadnego niebezpieczeństwa. A paciorkowca ma bardzo dużo kobiet i zwykle podaje się antybiotyk przy porodzie i jest wszystko dobrze. Nie przejmuj się na zapas, w ciąży jest wiele rzeczy, które mogą stresować, ale nie ma się co nimi martwić. Będziesz pod opieką lekarza, wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z pracy
Asiunia cieszę się, że wszystko w porządku, dobrze, że pojechałaś na IP Cytat:
na szczęscie zawsze mi kibicowały i rozumieją. Rodzicom i przyjaciołom powiemy po wizycie jak będzie wszystko okJa smaruje się tylko oliwką Bambino ![]() Cytat:
Ja dziś powiedziałam kierowniczce, ucieszyła się bo tez mi kibicowała. Boże jak ja bym chciała, żeby tym razem wszystko było dobrze po pracy dobieram wyniki i już pierwszy poważny stres....
|
||
|
|
|
#4430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz coś więcej o sobie. Ile masz lat, skąd jesteś?
|
|
|
#4431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Należy zupełnie zrezygnować z kąpieli w ciąży zagrożonej lub w trakcie nawracających infekcji dróg rodnych, gdyż woda wypłukuje dobre bakterie. Należy również uważać podczas wychodzenia z wanny, żeby się nie poślizgnąć, są do kupienia maty antypoślizgowe na takie przyssawki. Mi lekarz powiedział, żeby zrezygnować z gorących kąpieli. Spytałam więc o ciepłe. Stwierdził, że lepiej nie, tylko prysznic i nie za długi. |
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Przyczajenie
|
Dziewuszki dziękuje za miłe przyjęcie
![]() Tak więc coś o Mnie : Lat 22, okolice Krakowa, lekarz prowadzący w Skawinie , pierwsza ciąża która w sumie była nieplanowano - planowaną po prostu myśleliśmy, że dłużej nam zajmą starania a tu proszę Oo :PPersephone dziękuje za sowa otuchy jednak sama wiesz jak to jest jedno mówią, drugie sie czyta a trzecie sie czuje ... A co z waszą pracą ? jesteście już na L4? od kiedy planujecie ? ![]() Ja chciałam pracować do końca kwietnia ale chyba odpadnę już teraz na chwilę, bo mam mega mdłości, zawroty głowy i mogłabym spać i spać, nie zaczynam dnia przed 14:00 a do pracy muszę stać przynajmniej o 5:00 i jak tak jadę sobie autostradą to przysypiam i dlatego chyba jednak bedzie L4...
|
#4434 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też ewentualnie przemyślę sprawę, jakby coś było na USG nie tak, ale ewidentnie nie tak... Ale nie będzie i tej myśli się trzymam. A już tak całkiem poza tym, gdyby ktoś mi zaproponował zrobienie badania za 600 zł..... Nawet w razie potrzeby tego badania szukałabym możliwości, aby wypisano mi na nie skierowanie. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Ja jestem na L4 z uwagi na ciążę podwyższonego ryzyka. |
||
|
|
|
#4435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam, że w pierwszym trymestrze gorące kąpiele potrajają ryzyko uszkodzenia cewy nerwowej płodu. Nie wiem ile w tym prawdy, ale nie dajmy się też zwariować. Trzeba kupić termometr i mierzyć temperaturę, później termometr przyda się dzidziusiowi ![]() W mojej wannie aktualnie pływają szczupaki, więc nie mam wyboru, pozostaje prysznic
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie lubię się kąpać, wolę prysznic, więc mam problem z głowy :P
|
|
|
|
#4437 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bida Cytat:
I dlatego nazywa się Pixel Ale reaguje też na "Kapsel"i "Krowa" Cytat:
![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3101 http://www.sosrodzice.pl/darmowe-pro...jego-rodzicow/ Ale jeszcze nie wiem co i jak. Cytat:
To podobnie jak my: 10/11 tc i 12 tygodni po ślubie![]() Cytat:
![]() Jadę dziś do szpitala po wyniki HIV A tak poza tym chciałam się poskarżyć, że strasznie nabrałam wody
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-19 o 12:24 |
|||||||
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja dziś w pracy... i oczywiście czuję się fatalnie... moje dziecię nie zaakceptowało herbaty z rana i tylko zdążyłam odstawić kubek i od razu skierowałam się do łazienki ;/ Jestem jak wypluta... co zrobić... przeżyć trzeba. Pola6390 - witaj, na razie niczym się nie stresuj. Jeżeli masz krew "z minusem", to po porodzie dostaniesz immunoglobulinę w dupsko i o żadnym konflikcie w kolejnej ciąży nie będzie mowy A paciorkowiec jest znaczący podczas porodu, do tej pory możesz się go pozbyć spokojnie
|
|
|
|
#4439 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedzcie mi czy orientujecie sie jak w przyszlym roku bedzie wygladal tacierzynski? niby 8 tyg, ale czytalam ze matka nie moze byc w tym czasie na macierzynskim... a co jesli ja nie dostane macierzynskiego i bede w domu to tez bedzie mogl sobie wziac? chyba ze ja cos zle zrozumialam, ale to byloby chyba troche niesprawiedliwie bo wiadomo, ze kobieta i diecko najwiecej opieki potrzebuja w pierwszych tyg po porodzie...
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Po porodzie tata może wziąć od Twojego ginekologa zwolnienie na opiekę nad Tobą, ale tylko 2 tyg
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

mysle ze kazda kobieta w ciazy to troche panikara..chodziaz jak kolezanki mi opowiadaly ze to dzwonia do lekarza to internet itp to myslalm ze zdziwiaja..ale nie

Hehe bedziemy lezec na porodowce i pisac do siebie sms: -Masz skurcze?
Za prenatalne
Tak właśnie będziemy robić
A w poniedziałek już powiedziałam mojemu głównemu szefowi i jeśli reakcja była szczera to też fajnie zareagował. Powiedział,że to nie jest straszna wiadomość, że to ludzkie i mam się nie przejmować. Ja bym chciała pracować jak najdłużej i o tym ich zapewniam, ale tez zdają sobie sprawę ,że czasem trzeba iść na to L4. Sam szef ma z resztą dwie córeczki więc mogę powiedzieć,że dzieciatą mam firmę.
No więc w piątek takie krótsze prenatalne a 28.12 idziemy się dokładnie badać.

12.06.2010

Życzę szybkiego powrotu do formy!!
Aż nie wiem co napisać...
po pracy dobieram wyniki i już pierwszy poważny stres....