Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 06:40   #4768
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

dzień dobry

co za piękna noc była .. ehhh .. Duśka zasnęła o 18:10 później o 1:30 się obudziła więc jej wody dałam nie zasnęła tylko leżała i czekała na mleko to o 2 jej 150ml dałam i padła .. później o 6 już czekała na śniadanko swoje więc dostała co chciała i zasnęła wstała po 7 i teraz bawi się i gada do karuzelki ... jestem wyspana chociaż około 5 już czekałam czy się obudzi czy nie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Tak Maksa mam

Ale ja dzisiaj głodna chodzę ;/ a nie mam nic w lodówce dobrze, że kac gigant już mi przeszedł. Teraz rok czekam i znowu hihi

Od dzisiaj nie trzeba już pokazywać dowodu ubezpieczenia w przychodniach jest program który na podstawie numeru pesel pokazuje czy jesteśmy ubezpieczeni.

teraz trzeba z dowodem osobistym wszędzie biegać

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Witam Was w nowym Roku
ledwo dotrwaliśmy wczoraj do północy;p masakra
oglądaliśmy sylwester z polsatem - szału nie było
jedyny taneczny utwór to ona tańczy dla mnie
Igę nie obudziły fajerwerki, spała twardo
jutro śmigamy na szczepienie o 13;p
muszę popytac pediatrę o Igę, bo ciągle przewraca sie na jeden bok -lewy .. na prawą coś nie chcę..kiedyś pisałyście o tym ale szczerze mówiąc nie pamiętam czy któraś konsultowała to z neurologiem?

my chodzimy do neurologa, ja to z tych przewrażliwionych matek jestem i wolę konsultować niż coś przeoczyć ... w styczniu ostatnia wizyta i jak nie będzie ona widziała poprawy to mamy chodzić na rehabilitację

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Przeczytałam o szczepiące

My mamy szczepienie DTP.. W pierwszym nie napisali nam serii, a w drugim napisali. Druga jest okej, ale co z tą pierwszą? Pytać jutro? Bo mamy też szczepienie i będzie już trzecia dawka DTP..

chyba wszystkie 3 dostaje się z tej samej serii ??

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
jestem chora i mała dla jej bezpieczeństwa spędziła dzisiaj cały dzień z teściową. mam nadzieję, że jutro już lepiej się będę czuć

zdrówka kochana .. tak bezpieczniej jest ...

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Boże kochany... Nie zasnę dzisiaj
W kartotece powinna nr serii szczepionki mieć zapisany, no nie?

na pewno mają .. dla spokoju skonsultuj

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
u nas znowu na prawy.Podobno dzieci w brzuchu wolały którąś stronę,choć u mnie Kuba na przewijaku po prawej ma szafkę a tam plakat Jurek przyczepił z Kubusiem Puchatkiem.Chyba Konczita konsultowałai ma to minąć...
Pamiętam,że jak mój Jurek nie chciał się przekręcać,musiałam go turlać po podłodze,więc rozkładałam koc i tak ćwiczyliśmy,ale to pediatra kazała.Sama z siebie nic.

Sama z siebie nic to fakt ale można starać się przekładać na mniej preferencyjną stronę, zmienić miejsce przewijaka czy układanie do zabawy, podchodzić do karmienia z drugiej strony trzeba dzieciątko uczyć

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Idę spać,bo juto usg.Trzymać mocno kciuki dziewczyny,mam nadzieję,że już nerki pracują dobrze

mocno z Dusieńką trzymamy

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
rozcieram przynajmniej raz dziennie i zgrubienie pomału znika. ale od jakiegoś czasu wydaje mi się, że "stanęło w miejscu"

Konczi a Ty na sucho rozmasowywałaś czy jakąś maścią?

a jeszcze się nie pochwaliłam, że Lena polubiła brzuszkowanie i już nie wyje jak jeleń na rykowisku. i jak pięknie trzyma główkę
znalazłam na nią sposób
nie powinnam się tym chwalić bo to zbyt mądre nie jest ale najważniejsze, że zadziałało.

zauważyłam, że mała gdy tylko zauważy włączony telewizor to wpatruje się w niego zahipnotyzowana. położyłam ją więc na brzuszku przodem do telewizora, tak że po podniesieniu główki miała go na wprost i bingo.
łepek był w górze ponad minutę
wystarczył jeden raz.
teraz nie trzeba jej zachęcać by poderwała główkę

poza tym moja dziewczyna od 2 tygodni przesypia praktycznie całą noc
budzi się ok godz 5-6, dostaje butlę i śpi dalej do 7-7.30

Ja rano i wieczorem masuję Duśkę balsamem więc wówczas to rozcierałam i zawsze jak przewijałam to przejeżdżałam masującymi ruchami po tym ale już na sucho że tak powiem u nas po 1 szczepieniu było po 2 i 3 pięknie nic nie wyskoczyło po 34 dniach śladu nie było
ciesze się że teraz dopiero we wrześniu/październiku mamy szczepienie ufff....
dla pannicy wielkie gratulacje i za brzusio i za nocki .. rośnie pannica kochana i uczy się samodzielności a jak!
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora