Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-01, 19:28   #4741
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziękuję Ci bardzo
daj znać jak już je obejrzysz na żywo

ja też swego czasu sporo czytałam i zaczęłam wątpić w sens szczepień ...

teraz już nie czytam, szczepię tylko tymi obowiązkowymi plus pneumokoki. resztę, czyli ospa, grypa odpuszczam...

Lena do tej pory ma niewielkie zgrubienie w miejscu szczepienia 6w1 choć już minął ponad miesiąc, pytałam o to pediatrę a ta tylko wydukała,że może zejdzie a może nie zejdzie, ciężko powiedzieć

muszę rozejrzeć się za innym lekarzem.

aga_ton moja kazałą to rozmasowywać i nam zeszło ładnie więc próbuj
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 19:40   #4742
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

hmm ja mam wpisane tylko infanrix hexa nic więcej
uff ale może faktycznie to ta podstawowa

doczytałam że to ta bezpłatna
Tak, zgadza się to ta podstawowa
Stary 2013-01-01, 20:06   #4743
marta1986222
Zakorzenienie

Idę spać.

Dobranoc

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 20:22   #4744
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Ryczec mi się chce, odcięta od dziecka cały dzień dzisiaj jestem
A dlaczego? Co się stało?

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja też rano karmiłam, o 9, planowałam później, ale młody się zbuntował i już nie chciał więcej butli tylko cycusia Trochę się obawiałam, ale słyszałam że alkohol ulatnia się już nawet po 2 h, a ja byłam po 10 więc stwierdziłam, że zaryzykuję. Oczywiście odciągałam w nocy. Śmialiśmy się później z TŻtem że młody posmakował wody rozmownej, bo jak się obudził to tak się rozgadał jak nigdy, i w sumie cały dzień coś nawijał, a guuuu

Dokładnie to samo stwierdziłam po dzisiejszej nocy. Podpinam, zje przez sen i lulu. A tak trzeba latać do kuchni, podgrzewać, jeszcze ściągnąć, masakra.. Także prędko do kielicha teraz nie zajrzę
Ja też na pewno prędko nie zatęsknię za szumem w głowie Zbyt wygodna jestem
Mój za to cały dzień śpi, więc się śmiejemy że chyba w mleku % zostały i go lulały

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Fajne, ale nóżki nie są rozkraczone niestety.
Stary 2013-01-01, 20:28   #4745
Dearlie
Zakorzenienie

Jakiś takiś beznadziejny dla mnie ten dzisiejszy dzień. Spadek nastroju mnie dopadł i to bez jakiegoś konkretnego powodu. Mam nadzieję, że Wam lepiej minął Nowy Rok.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja też się boję o zdrowie Kubusia,on z kolei ma problemy z nerkami.
Proszę trzymajcie kciuki jutro,bo mamy usg nerek w Cepelku.
Trzymam kciuki za jutrzejsze usg Kubusia!
Katee z okazji urodzin życzę Ci przede wszystkim dużo, dużo szczęścia, spełnienia marzeń oraz pociechy z synków!

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
I jeszcze z tego co pamietam Dearlie przepiękna sesja Antosia

Nadrabiam dalej....
Dziękujemy!

Cytat:
a które dokładnie?
podlinkujesz
Marzenka pyta o Zieloną, a ja właśnie pomyślałam, że Ciebie ostatnio coś na wątku nie było. Patrzę na kolejny post i jesteś. Wpadajcie do nas z Lenką częściej.
Stary 2013-01-01, 20:40   #4746
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
W tym nosidle Womar dziecko ma złą pozycję, tak jak Tamlin pisze, musi być bardziej rozkraczone.

No i ABSOLUTNIE NIE WOLNO nosić dziecka plecami do brzucha rodzica - przodem do świata! Ta trzecia pozycja na zdjęciu jest niedozwolona!

To sobie poczytałam o chustach i nosidłach i pozycji w nich:

http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=65165
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 20:49   #4747
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Marzenka pyta o Zieloną, a ja właśnie pomyślałam, że Ciebie ostatnio coś na wątku nie było. Patrzę na kolejny post i jesteś. Wpadajcie do nas z Lenką częściej.
Ale ja nie mam Lenki :p
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 20:53   #4748
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ale ja nie mam Lenki :p

Moje słowa były skierowane do Aga_ton Ja wiem, że Ty masz Maksa, prawda?
Stary 2013-01-01, 20:55   #4749
marzenka1984
Rozeznanie

Tak Maksa mam

Ale ja dzisiaj głodna chodzę ;/ a nie mam nic w lodówce dobrze, że kac gigant już mi przeszedł. Teraz rok czekam i znowu hihi

Od dzisiaj nie trzeba już pokazywać dowodu ubezpieczenia w przychodniach jest program który na podstawie numeru pesel pokazuje czy jesteśmy ubezpieczeni.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2013-01-01 o 21:01
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 21:02   #4750
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Witam Was w nowym Roku
ledwo dotrwaliśmy wczoraj do północy;p masakra
oglądaliśmy sylwester z polsatem - szału nie było
jedyny taneczny utwór to ona tańczy dla mnie
Igę nie obudziły fajerwerki, spała twardo
jutro śmigamy na szczepienie o 13;p
muszę popytac pediatrę o Igę, bo ciągle przewraca sie na jeden bok -lewy .. na prawą coś nie chcę..kiedyś pisałyście o tym ale szczerze mówiąc nie pamiętam czy któraś konsultowała to z neurologiem?

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 21:05   #4751
Iwoncia81
Zakorzenienie

O tym noszeniu maluszka w chuście czy nosidełku przodem do świata to prawda.

:☠1. Niefizjologicznie prosty kręgosłup malucha,co prowadzi do bólu pleców i późniejszych wad postawy. - kręgosłup małego dziecka wygięty jest w łuk ( totalna kifoza) a odginanie go na klatce piersiowej rodzica w drugą strone powoduje nienaturalną krzywiznę.☠

2. Brak pozycji „żabki” szkodzi niewykształconym stawom biodrowym. - nie da się tak umieścić dziecka przodem do świata aby nózki były odpowiednio odwiedzione - dziecko wisi wtedy ciężarem swojego ciała na własnym kroczu.☠

3. Poruszająca się klatka piersiowa noszącego naciska na kręgosłup dziecka, wyginając go.☠

4. Zwisające i huśtające się nóżki grożą uszkodzeniem stawów biodrowych, szczególnie gdy noszący popycha nóżki do przodu w trakcie chodzenia.

5. Dziecko wisi na najniż szej części tułowia,nierównomierny ciężar uciska jądra lub spojenie łonowe. (co szczególnie w przypadku chłopców jest niebezpieczne)

6. Główka nie ma podparcia – nie ma amortyzacji wstrząsów towarzyszących krokom dorosłego.

7. Wysunięty punkt ciężkości dziecka powoduje bóle pleców u noszących rodziców.

8. Hiperstymulacja – dziecko wystawione jest na nadmiar bodźców, których nie potrafi przetworzyć.

9. Nadmierny stres – przestraszone nie słyszy kojącego bicia serca, nie może się wtulić i zasnąć, gdy jest zmęczone patrzeniem\
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-01, 21:10   #4752
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Ryczec mi się chce, odcięta od dziecka cały dzień dzisiaj jestem
Dlaczego?kto Ci ją zabrał?

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Katee kochanie wszystkiego najlepszego dzisiaj

Dziekujemy za życzonka!!!!!
Dzięki KasiuJak Kubuś się czuje?Pawełek pewnie mocno stęskniony za mamą był,co?

Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejsze usg Kubusia!
Katee z okazji urodzin życzę Ci przede wszystkim dużo, dużo szczęścia, spełnienia marzeń oraz pociechy z synków!

Bardzo dziękuję

Kurcze tyle życzeń od Was dziewczyny,więc jeśli nawet połowa ich się spełni będę bardzo szczęśliwa

Nawet od wizażu dostałam
Droga(i) Katee27... 100 lat!Wszystkiego najlepszego, uśmiechów moc, wygranej w Totka oraz samych słonecznych dni z okazji Twoich urodzin życzy Ci redakcja Wizaż.pl.

ta wygrana w totka mogła by wypalić

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
W tym nosidle Womar dziecko ma złą pozycję, tak jak Tamlin pisze, musi być bardziej rozkraczone.

No i ABSOLUTNIE NIE WOLNO nosić dziecka plecami do brzucha rodzica - przodem do świata! Ta trzecia pozycja na zdjęciu jest niedozwolona!

To sobie poczytałam o chustach i nosidłach i pozycji w nich:

http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=65165
też tak pomyślałam,ale to womar zostało nawet wyróżnione jako super produkt Mam dziecko w 2009 i podobno jest bezpieczne dla dziecka.A z tego linku co padałaś,co do noszenia przodem do świata...
Nie należy dopuścić do tego, by rosnące nóżki dziecka odbijały się od naszych ud przy chodzeniu. Jest to ruch niezgodny z fizjologią i może być szkodliwy dla wciąż niedojrzałych stawów biodrowych.

Szczerze,to nie wiem jak wygląda noszone w tym dziecko,ale wydaje mi się,że te nóżki jeśli nie odbijają się nawet od ud osoby niosącej,to zwisają a chyba powinny być oparteDobrze napisałam

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-01-01 o 21:16
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 21:13   #4753
colds
Zakorzenienie

Przeczytałam o szczepiące

My mamy szczepienie DTP.. W pierwszym nie napisali nam serii, a w drugim napisali. Druga jest okej, ale co z tą pierwszą? Pytać jutro? Bo mamy też szczepienie i będzie już trzecia dawka DTP..
Stary 2013-01-01, 21:14   #4754
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Dlaczego?kto Ci ją zabrał?
jestem chora i mała dla jej bezpieczeństwa spędziła dzisiaj cały dzień z teściową. mam nadzieję, że jutro już lepiej się będę czuć

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 21:18   #4755
colds
Zakorzenienie

Boże kochany... Nie zasnę dzisiaj
W kartotece powinna nr serii szczepionki mieć zapisany, no nie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-01, 21:18   #4756
kraven
Zakorzenienie

Zmykam spać. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 21:19   #4757
anesh_
Zakorzenienie

Lewek mam pytanie odnośnie zdjęć, a właściwie ich przerabiania. Porobiłam sobie jakieś tam zdjęcia Majki i jedno tak sobie fajnie przerobilam w programie picasa, ale jedną rączkę poruszyła na tym zdjęciu, tak, że jest rozmazana. Czy da radę teraz zrobić tak, aby ta rączka była ostra, albo w drugą stronę - zrobić tak, aby było wokoło rozmyte? Wiesz może? Nie musi być w tym programie, może być w innym, ale darmowym:P. Dziękuję z góry za odpowiedź.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 21:29   #4758
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Witam Was w nowym Roku
muszę popytac pediatrę o Igę, bo ciągle przewraca sie na jeden bok -lewy .. na prawą coś nie chcę..kiedyś pisałyście o tym ale szczerze mówiąc nie pamiętam czy któraś konsultowała to z neurologiem?
u nas znowu na prawy.Podobno dzieci w brzuchu wolały którąś stronę,choć u mnie Kuba na przewijaku po prawej ma szafkę a tam plakat Jurek przyczepił z Kubusiem Puchatkiem.Chyba Konczita konsultowałai ma to minąć...
Pamiętam,że jak mój Jurek nie chciał się przekręcać,musiałam go turlać po podłodze,więc rozkładałam koc i tak ćwiczyliśmy,ale to pediatra kazała.Sama z siebie nic.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O tym noszeniu maluszka w chuście czy nosidełku przodem do świata to prawda.
Racjawłaśnie gda wcześniej podlinkowała wszystko na ten temat.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

My mamy szczepienie DTP.. W pierwszym nie napisali nam serii, a w drugim napisali. Druga jest okej, ale co z tą pierwszą? Pytać jutro? Bo mamy też szczepienie i będzie już trzecia dawka DTP..
Ja bym spytała.Nie wiem,czy oni to gdzieś jeszcze zapisują poza ksiązeczką zdrowia dziecka,ale chyba tak..Zapytaj.

Cytat:
jestem chora i mała dla jej bezpieczeństwa spędziła dzisiaj cały dzień z teściową. mam nadzieję, że jutro już lepiej się będę czuć
szkoda,że tak wyszło,ale jeśli ma ochronić Oliwkę...i zdrowiej szybciutko.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2013-01-01, 21:32   #4759
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
nie stresuj sie, raczej powinna
Cytat:
u nas znowu na prawy.Podobno dzieci w brzuchu wolały którąś stronę,choć u mnie Kuba na przewijaku po prawej ma szafkę a tam plakat Jurek przyczepił z Kubusiem Puchatkiem.Chyba Konczita konsultowałai ma to minąć...
Pamiętam,że jak mój Jurek nie chciał się przekręcać,musiałam go turlać po podłodze,więc rozkładałam koc i tak ćwiczyliśmy,ale to pediatra kazała.Sama z siebie nic.

Racjawłaśnie gda wcześniej podlinkowała wszystko na ten temat.
wogóle Katee przeoczyłam że masz dziś święto,także wszystkiego najżebyście z mężem doszli do porozumienia i się szanowali nawzajem, zdrówa, spełnienia marzeń
dziękuje za odpowiedź
moja Iga w sumie na lewy bok bo.. jak leży na przewijaku to na lewo ma karuzelkę i na nia patrzy, jak w łóżeczku leży to z lewej strony my podchodzimy do niej, jak ją karmię to na prawej ręce ją trzymam i głowę też ma w lewo.. ale jak próbuję na niej wymusić żeb coś robiła z prawej strony to za chwilę znów wraca na lewo i tyle z moich planów
ona z plecków na boczek tylko lewy właśnie się przewraca

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 22:03   #4760
gda
Zakorzenienie

Ale cyrk mamy z usypianiem! Taki rozbudzony i rozbawiony! Wypilam wielki kubek czarnej herbaty kolo 18, moze to ona go tak pobudzila
Stary 2013-01-01, 22:11   #4761
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale cyrk mamy z usypianiem! Taki rozbudzony i rozbawiony! Wypilam wielki kubek czarnej herbaty kolo 18, moze to ona go tak pobudzila
Ja piję codziennie 2 czasem 3.Nie wiązałam tego z usypianiem,raczej obstawiam skok,bo Kubuś wcześniej lepiej zasypiał i nie budził się co 1-2godziny(poza okresem noworodkowym)a między nimi przecież dzień różnicy

niegrzeczna dzięki

Idę spać,bo juto usg.Trzymać mocno kciuki dziewczyny,mam nadzieję,że już nerki pracują dobrze
Coś mi się zdaje,ze Kuba zafurgotał nosem...i teraz nie wiem,czy przeziębiona szwagierka coś zniosła,czy msza noworoczna...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-01-01 o 22:15
Stary 2013-01-01, 22:19   #4762
katiem
Wtajemniczenie

Katee jak wróciłam to wpadliśmy sobie w ramiona z PAwełkiem. A potem podczas zabawy ciagle przybiegał i dawał buzi mi i Kubusiowi.
Ja okrutnie tęskniłam. Ale miał dobrą opiekę. Mąż się świetnie spisał.
Kubusiowi robię inhalacje codziennie - takie zalecenia - więc mam nadzieję, że w najbliższym czasie nie będzie miał problemów zdrowotnych.

Kaczuszka zdrowka

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 22:35   #4763
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

aga_ton moja kazałą to rozmasowywać i nam zeszło ładnie więc próbuj
rozcieram przynajmniej raz dziennie i zgrubienie pomału znika. ale od jakiegoś czasu wydaje mi się, że "stanęło w miejscu"

Konczi a Ty na sucho rozmasowywałaś czy jakąś maścią?

Cytat:

jestem, jestem
miałam tylko przerwę świąteczną

Cytat:
nr serii musi być wpisany.

Cytat:
nie stresuj sie, raczej powinna

wogóle Katee przeoczyłam że masz dziś święto,także wszystkiego najżebyście z mężem doszli do porozumienia i się szanowali nawzajem, zdrówa, spełnienia marzeń
dziękuje za odpowiedź
moja Iga w sumie na lewy bok bo.. jak leży na przewijaku to na lewo ma karuzelkę i na nia patrzy, jak w łóżeczku leży to z lewej strony my podchodzimy do niej, jak ją karmię to na prawej ręce ją trzymam i głowę też ma w lewo.. ale jak próbuję na niej wymusić żeb coś robiła z prawej strony to za chwilę znów wraca na lewo i tyle z moich planów
ona z plecków na boczek tylko lewy właśnie się przewraca
Lena też preferuje jedną stronę ale to moja wina, przyzwyczaiłam ją do takiego ułożenia
teraz z tym walczę i pomału widać efekty, ale ciężko idzie...

a jeszcze się nie pochwaliłam, że Lena polubiła brzuszkowanie i już nie wyje jak jeleń na rykowisku. i jak pięknie trzyma główkę
znalazłam na nią sposób
nie powinnam się tym chwalić bo to zbyt mądre nie jest ale najważniejsze, że zadziałało.

zauważyłam, że mała gdy tylko zauważy włączony telewizor to wpatruje się w niego zahipnotyzowana. położyłam ją więc na brzuszku przodem do telewizora, tak że po podniesieniu główki miała go na wprost i bingo.
łepek był w górze ponad minutę
wystarczył jeden raz.
teraz nie trzeba jej zachęcać by poderwała główkę

poza tym moja dziewczyna od 2 tygodni przesypia praktycznie całą noc
budzi się ok godz 5-6, dostaje butlę i śpi dalej do 7-7.30
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 22:39   #4764
Dearlie
Zakorzenienie

Moi faceci śpią od jakiejś godziny, a mnie coś nie ciągnie dzisiaj do łóżka. Pewnie dlatego, że w ciągu dnia zrobiłam sobie drzemkę razem z Antkiem.

Colds, niegrzeczna powodzenia jutro na szczepieniach. Colds dopytaj jutro o tę szczepionkę. Postaraj się nie zamartwiać się na zapas.

Kaczuszka dużo, dużo zdrówka Ci życzę. Oby już jutro było lepiej.

Czy jest na wątku jakaś mama, która była w pierwszych miesiącach na Bebilonie Comfort, a później wróciła do jakiegoś normalnego mleka? My niby po skończonych 3 miesiącach mamy próbować wrócić na zwykły Bebilon. Mimo, że mamy jeszcze miesiąc do tego momentu, to już powoli zaczynam się tym stresować, bo od jakiś 3 tygodni zniknęły nasze problemy z kupkami. Antek robi zazwyczaj jedną dziennie, ewentualnie jedną na 2 dni. Boję się, że wrócą czasy, gdy męczył się po 4-5 dni bez nich.
Stary 2013-01-01, 22:50   #4765
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Kaczuszka dużo, dużo zdrówka Ci życzę. Oby już jutro było lepiej.

Czy jest na wątku jakaś mama, która była w pierwszych miesiącach na Bebilonie Comfort, a później wróciła do jakiegoś normalnego mleka? My niby po skończonych 3 miesiącach mamy próbować wrócić na zwykły Bebilon. Mimo, że mamy jeszcze miesiąc do tego momentu, to już powoli zaczynam się tym stresować, bo od jakiś 3 tygodni zniknęły nasze problemy z kupkami. Antek robi zazwyczaj jedną dziennie, ewentualnie jedną na 2 dni. Boję się, że wrócą czasy, gdy męczył się po 4-5 dni bez nich.
dziękuję dziewczyny

my jesteśmy na Comforcie, ale od jakichś 3 tygodni wprowadzamy zwykły Bebilon i nie zauważyłam żadnych niepokojących zmian na poczatku mała dostawała jedną miarkę do wieczornego jedzenia, potem dwie, a w którymś momencie na wieczór dostaje butlę tylko ze zwykłym Bebilonem i kaszką, rano z kleikiem też i nic się nie dzieje. a jeszcze teraz rozszerzanie diety i jabłko i kompot, który reguluje. co prawda ostatnio znowu robi kupki co drugi dzień a nie codziennie, ale na razie nie ma problemów z brzuszkiem. krople na kolki dostaje tylko jak ja robię jedzenie, a dzisiaj zajmował się tym wyłącznie tż i mała nie dostawała kropli, ale problemów z gazami nie było, mam nadzieję, że napisałam to dość składnie.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 22:58   #4766
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piję codziennie 2 czasem 3.Nie wiązałam tego z usypianiem,raczej obstawiam skok,bo Kubuś wcześniej lepiej zasypiał i nie budził się co 1-2godziny(poza okresem noworodkowym)a między nimi przecież dzień różnicy
No u nas to na pewno herbata moim zdaniem.
Dopiero teraz mąż go uśpił. Były takie ryki jak próbowaliśmy go ululać. A ja mam jeszcze puste cyce i brak Karmi. Piję herbatkę laktacyjną, melisę i wodę

Jutro dzwonię do pediatry, żeby przyjechała popołudniu i nas skonsultowała z tym wszystkim...
Stary 2013-01-01, 23:08   #4767
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję dziewczyny

my jesteśmy na Comforcie, ale od jakichś 3 tygodni wprowadzamy zwykły Bebilon i nie zauważyłam żadnych niepokojących zmian na poczatku mała dostawała jedną miarkę do wieczornego jedzenia, potem dwie, a w którymś momencie na wieczór dostaje butlę tylko ze zwykłym Bebilonem i kaszką, rano z kleikiem też i nic się nie dzieje. a jeszcze teraz rozszerzanie diety i jabłko i kompot, który reguluje. co prawda ostatnio znowu robi kupki co drugi dzień a nie codziennie, ale na razie nie ma problemów z brzuszkiem. krople na kolki dostaje tylko jak ja robię jedzenie, a dzisiaj zajmował się tym wyłącznie tż i mała nie dostawała kropli, ale problemów z gazami nie było, mam nadzieję, że napisałam to dość składnie.
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Powiem szczerze, że jestem zaskoczona, bo nie wiedziałam, że można mieszać ze sobą dwa rodzaje mleka. Myślałam, że to niedozwolone ze względu na to, że mają inny skład. Tzn. tego mojego myślenia nie opieram na żadnej wiedzy tylko na tym co sama sobie w głowie ubzdurałam. Rozumiem, że wprowadzałaś tę zmianę mleka po konsultacji z pediatrą, tak? Skoro można tak stopniowo zmieniać mleko to jestem ciut spokojniejsza w takim razie. Mama nadzieję, że u nas też wszystko przebiegnie bezproblemowo. Kurcze, u nas tylko problem jest taki, że Antek nadal dość często ma problemy z gazami i bólami brzuszka przy ich uwalnianiu, mimo, że stosujemy kropelki. No, ale cóż... trzeba być dobrej myśli. Skoro u Was przebiega to tak pomyślnie, to jest nadzieja, że u nas też nie będzie najgorzej.
Stary 2013-01-02, 06:40   #4768
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry

co za piękna noc była .. ehhh .. Duśka zasnęła o 18:10 później o 1:30 się obudziła więc jej wody dałam nie zasnęła tylko leżała i czekała na mleko to o 2 jej 150ml dałam i padła .. później o 6 już czekała na śniadanko swoje więc dostała co chciała i zasnęła wstała po 7 i teraz bawi się i gada do karuzelki ... jestem wyspana chociaż około 5 już czekałam czy się obudzi czy nie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Tak Maksa mam

Ale ja dzisiaj głodna chodzę ;/ a nie mam nic w lodówce dobrze, że kac gigant już mi przeszedł. Teraz rok czekam i znowu hihi

Od dzisiaj nie trzeba już pokazywać dowodu ubezpieczenia w przychodniach jest program który na podstawie numeru pesel pokazuje czy jesteśmy ubezpieczeni.

teraz trzeba z dowodem osobistym wszędzie biegać

Cytat:
Witam Was w nowym Roku

my chodzimy do neurologa, ja to z tych przewrażliwionych matek jestem i wolę konsultować niż coś przeoczyć ... w styczniu ostatnia wizyta i jak nie będzie ona widziała poprawy to mamy chodzić na rehabilitację

Cytat:

chyba wszystkie 3 dostaje się z tej samej serii ??

Cytat:

zdrówka kochana .. tak bezpieczniej jest ...

Cytat:

na pewno mają .. dla spokoju skonsultuj

Cytat:

Sama z siebie nic to fakt ale można starać się przekładać na mniej preferencyjną stronę, zmienić miejsce przewijaka czy układanie do zabawy, podchodzić do karmienia z drugiej strony trzeba dzieciątko uczyć

Cytat:
Idę spać,bo juto usg.Trzymać mocno kciuki dziewczyny,mam nadzieję,że już nerki pracują dobrze

mocno z Dusieńką trzymamy

Cytat:
rozcieram przynajmniej raz dziennie i zgrubienie pomału znika. ale od jakiegoś czasu wydaje mi się, że "stanęło w miejscu"

Konczi a Ty na sucho rozmasowywałaś czy jakąś maścią?

a jeszcze się nie pochwaliłam, że Lena polubiła brzuszkowanie i już nie wyje jak jeleń na rykowisku. i jak pięknie trzyma główkę
znalazłam na nią sposób
nie powinnam się tym chwalić bo to zbyt mądre nie jest ale najważniejsze, że zadziałało.

zauważyłam, że mała gdy tylko zauważy włączony telewizor to wpatruje się w niego zahipnotyzowana. położyłam ją więc na brzuszku przodem do telewizora, tak że po podniesieniu główki miała go na wprost i bingo.
łepek był w górze ponad minutę
wystarczył jeden raz.
teraz nie trzeba jej zachęcać by poderwała główkę

poza tym moja dziewczyna od 2 tygodni przesypia praktycznie całą noc
budzi się ok godz 5-6, dostaje butlę i śpi dalej do 7-7.30

Ja rano i wieczorem masuję Duśkę balsamem więc wówczas to rozcierałam i zawsze jak przewijałam to przejeżdżałam masującymi ruchami po tym ale już na sucho że tak powiem u nas po 1 szczepieniu było po 2 i 3 pięknie nic nie wyskoczyło po 34 dniach śladu nie było
ciesze się że teraz dopiero we wrześniu/październiku mamy szczepienie ufff....
dla pannicy wielkie gratulacje i za brzusio i za nocki .. rośnie pannica kochana i uczy się samodzielności a jak!
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 07:06   #4769
marta1986222
Zakorzenienie

Ja nie mam zamiaru nosić jej przodem do świata bo wiem że tak dziecko można nosić od około 7-8 miesiąca.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 07:20   #4770
colds
Zakorzenienie

Cytat:

chyba wszystkie 3 dostaje się z tej samej serii ??
Nie mam pojęcia

Zapytam. Mam nadzieję, że w kartotece będzie, bo jak nie to będę robić hałas.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości