|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
aga_ton moja kazałą to rozmasowywać i nam zeszło ładnie więc próbuj
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Tak, zgadza się to ta podstawowa
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
Idę spać.
Dobranoc ![]()
#4744 | ||
Zakorzenienie
|
A dlaczego? Co się stało?
Cytat:
![]() ![]() Mój za to cały dzień śpi, więc się śmiejemy że chyba w mleku % zostały i go lulały ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | ||
Zakorzenienie
|
Jakiś takiś beznadziejny dla mnie ten dzisiejszy dzień. Spadek nastroju mnie dopadł i to bez jakiegoś konkretnego powodu. Mam nadzieję, że Wam lepiej minął Nowy Rok.
![]() Cytat:
![]() Katee z okazji urodzin życzę Ci przede wszystkim dużo, dużo szczęścia, spełnienia marzeń oraz pociechy z synków! ![]() Cytat:
![]() Marzenka pyta o Zieloną, a ja właśnie pomyślałam, że Ciebie ostatnio coś na wątku nie było. Patrzę na kolejny post i jesteś. ![]() ![]()
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ABSOLUTNIE NIE WOLNO nosić dziecka plecami do brzucha rodzica - przodem do świata! Ta trzecia pozycja na zdjęciu jest niedozwolona! To sobie poczytałam o chustach i nosidłach i pozycji w nich: http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=65165 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Moje słowa były skierowane do Aga_ton ![]() ![]()
#4749 |
Rozeznanie
|
Tak Maksa mam
![]() Ale ja dzisiaj głodna chodzę ;/ a nie mam nic w lodówce ![]() ![]() Od dzisiaj nie trzeba już pokazywać dowodu ubezpieczenia w przychodniach ![]() Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2013-01-01 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was w nowym Roku
![]() ledwo dotrwaliśmy wczoraj do północy;p masakra oglądaliśmy sylwester z polsatem - szału nie było jedyny taneczny utwór to ona tańczy dla mnie ![]() Igę nie obudziły fajerwerki, spała twardo ![]() jutro śmigamy na szczepienie o 13;p muszę popytac pediatrę o Igę, bo ciągle przewraca sie na jeden bok -lewy .. na prawą coś nie chcę..kiedyś pisałyście o tym ale szczerze mówiąc nie pamiętam czy któraś konsultowała to z neurologiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
O tym noszeniu maluszka w chuście czy nosidełku przodem do świata to prawda.
:☠1. Niefizjologicznie prosty kręgosłup malucha,co prowadzi do bólu pleców i późniejszych wad postawy. - kręgosłup małego dziecka wygięty jest w łuk ( totalna kifoza) a odginanie go na klatce piersiowej rodzica w drugą strone powoduje nienaturalną krzywiznę.☠ 2. Brak pozycji „żabki” szkodzi niewykształconym stawom biodrowym. - nie da się tak umieścić dziecka przodem do świata aby nózki były odpowiednio odwiedzione - dziecko wisi wtedy ciężarem swojego ciała na własnym kroczu.☠ 3. Poruszająca się klatka piersiowa noszącego naciska na kręgosłup dziecka, wyginając go.☠ 4. Zwisające i huśtające się nóżki grożą uszkodzeniem stawów biodrowych, szczególnie gdy noszący popycha nóżki do przodu w trakcie chodzenia. 5. Dziecko wisi na najniż szej części tułowia,nierównomierny ciężar uciska jądra lub spojenie łonowe. (co szczególnie w przypadku chłopców jest niebezpieczne) 6. Główka nie ma podparcia – nie ma amortyzacji wstrząsów towarzyszących krokom dorosłego. 7. Wysunięty punkt ciężkości dziecka powoduje bóle pleców u noszących rodziców. 8. Hiperstymulacja – dziecko wystawione jest na nadmiar bodźców, których nie potrafi przetworzyć. 9. Nadmierny stres – przestraszone nie słyszy kojącego bicia serca, nie może się wtulić i zasnąć, gdy jest zmęczone patrzeniem\ |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |||
Zadomowienie
|
Dlaczego?kto Ci ją zabrał?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze tyle życzeń od Was dziewczyny,więc jeśli nawet połowa ich się spełni będę bardzo szczęśliwa ![]() Nawet od wizażu dostałam ![]() Droga(i) Katee27... 100 lat!Wszystkiego najlepszego, uśmiechów moc, wygranej w Totka oraz samych słonecznych dni z okazji Twoich urodzin życzy Ci redakcja Wizaż.pl. ![]() ![]() Cytat:
Nie należy dopuścić do tego, by rosnące nóżki dziecka odbijały się od naszych ud przy chodzeniu. Jest to ruch niezgodny z fizjologią i może być szkodliwy dla wciąż niedojrzałych stawów biodrowych. Szczerze,to nie wiem jak wygląda noszone w tym dziecko,ale wydaje mi się,że te nóżki jeśli nie odbijają się nawet od ud osoby niosącej,to zwisają a chyba powinny być oparte ![]() ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-01 o 21:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam o szczepiące
![]() My mamy szczepienie DTP.. W pierwszym nie napisali nam serii, a w drugim napisali. Druga jest okej, ale co z tą pierwszą? Pytać jutro? Bo mamy też szczepienie i będzie już trzecia dawka DTP.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
potworkowa
|
jestem chora i mała dla jej bezpieczeństwa spędziła dzisiaj cały dzień z teściową. mam nadzieję, że jutro już lepiej się będę czuć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Boże kochany... Nie zasnę dzisiaj
![]() W kartotece powinna nr serii szczepionki mieć zapisany, no nie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Zmykam spać. Do jutra
![]()
#4757 |
Zakorzenienie
|
Lewek mam pytanie odnośnie zdjęć, a właściwie ich przerabiania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam,że jak mój Jurek nie chciał się przekręcać,musiałam go turlać po podłodze,więc rozkładałam koc i tak ćwiczyliśmy,ale to pediatra kazała.Sama z siebie nic. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4759 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuje za odpowiedź ![]() moja Iga w sumie na lewy bok bo.. jak leży na przewijaku to na lewo ma karuzelkę i na nia patrzy, jak w łóżeczku leży to z lewej strony my podchodzimy do niej, jak ją karmię to na prawej ręce ją trzymam i głowę też ma w lewo.. ale jak próbuję na niej wymusić żeb coś robiła z prawej strony to za chwilę znów wraca na lewo i tyle z moich planów ![]() ona z plecków na boczek tylko lewy właśnie się przewraca ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
Ale cyrk mamy z usypianiem! Taki rozbudzony i rozbawiony! Wypilam wielki kubek czarnej herbaty kolo 18, moze to ona go tak pobudzila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
niegrzeczna dzięki ![]() Idę spać,bo juto usg.Trzymać mocno kciuki dziewczyny,mam nadzieję,że już nerki pracują dobrze ![]() Coś mi się zdaje,ze Kuba zafurgotał nosem...i teraz nie wiem,czy przeziębiona szwagierka coś zniosła ![]() ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-01 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Wtajemniczenie
|
Katee jak wróciłam to wpadliśmy sobie w ramiona z PAwełkiem. A potem podczas zabawy ciagle przybiegał i dawał buzi mi i Kubusiowi.
Ja okrutnie tęskniłam. Ale miał dobrą opiekę. Mąż się świetnie spisał. Kubusiowi robię inhalacje codziennie - takie zalecenia - więc mam nadzieję, że w najbliższym czasie nie będzie miał problemów zdrowotnych. Kaczuszka zdrowka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |||
Wtajemniczenie
|
rozcieram przynajmniej raz dziennie i zgrubienie pomału znika. ale od jakiegoś czasu wydaje mi się, że "stanęło w miejscu"
![]() Konczi a Ty na sucho rozmasowywałaś czy jakąś maścią? Cytat:
miałam tylko przerwę świąteczną ![]() Cytat:
Cytat:
![]() teraz z tym walczę i pomału widać efekty, ale ciężko idzie... a jeszcze się nie pochwaliłam, że Lena polubiła brzuszkowanie i już nie wyje jak jeleń na rykowisku. i jak pięknie trzyma główkę ![]() ![]() ![]() znalazłam na nią sposób ![]() nie powinnam się tym chwalić bo to zbyt mądre nie jest ale najważniejsze, że zadziałało. zauważyłam, że mała gdy tylko zauważy włączony telewizor to wpatruje się w niego zahipnotyzowana. położyłam ją więc na brzuszku przodem do telewizora, tak że po podniesieniu główki miała go na wprost i bingo. łepek był w górze ponad minutę ![]() wystarczył jeden raz. teraz nie trzeba jej zachęcać by poderwała główkę ![]() poza tym moja dziewczyna od 2 tygodni przesypia praktycznie całą noc ![]() budzi się ok godz 5-6, dostaje butlę i śpi dalej do 7-7.30 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Moi faceci śpią od jakiejś godziny, a mnie coś nie ciągnie dzisiaj do łóżka. Pewnie dlatego, że w ciągu dnia zrobiłam sobie drzemkę razem z Antkiem.
Colds, niegrzeczna powodzenia jutro na szczepieniach. Colds dopytaj jutro o tę szczepionkę. Postaraj się nie zamartwiać się na zapas. ![]() Kaczuszka dużo, dużo zdrówka Ci życzę. Oby już jutro było lepiej. Czy jest na wątku jakaś mama, która była w pierwszych miesiącach na Bebilonie Comfort, a później wróciła do jakiegoś normalnego mleka? My niby po skończonych 3 miesiącach mamy próbować wrócić na zwykły Bebilon. Mimo, że mamy jeszcze miesiąc do tego momentu, to już powoli zaczynam się tym stresować, bo od jakiś 3 tygodni zniknęły nasze problemy z kupkami. Antek robi zazwyczaj jedną dziennie, ewentualnie jedną na 2 dni. Boję się, że wrócą czasy, gdy męczył się po 4-5 dni bez nich.
#4765 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() my jesteśmy na Comforcie, ale od jakichś 3 tygodni wprowadzamy zwykły Bebilon i nie zauważyłam żadnych niepokojących zmian ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero teraz mąż go uśpił. Były takie ryki jak próbowaliśmy go ululać. A ja mam jeszcze puste cyce i brak Karmi. Piję herbatkę laktacyjną, melisę i wodę ![]() Jutro dzwonię do pediatry, żeby przyjechała popołudniu i nas skonsultowała z tym wszystkim... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4768 | ||||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() co za piękna noc była .. ehhh .. Duśka zasnęła o 18:10 później o 1:30 się obudziła więc jej wody dałam nie zasnęła tylko leżała i czekała na mleko to o 2 jej 150ml dałam i padła .. później o 6 już czekała na śniadanko swoje więc dostała co chciała i zasnęła wstała po 7 ![]() ![]() ![]() Cytat:
teraz trzeba z dowodem osobistym wszędzie biegać ![]() Cytat:
my chodzimy do neurologa, ja to z tych przewrażliwionych matek jestem i wolę konsultować niż coś przeoczyć ... w styczniu ostatnia wizyta i jak nie będzie ona widziała poprawy to mamy chodzić na rehabilitację Cytat:
chyba wszystkie 3 dostaje się z tej samej serii ?? Cytat:
zdrówka kochana .. tak bezpieczniej jest ... ![]() Cytat:
na pewno mają .. dla spokoju skonsultuj ![]() Cytat:
Sama z siebie nic to fakt ale można starać się przekładać na mniej preferencyjną stronę, zmienić miejsce przewijaka czy układanie do zabawy, podchodzić do karmienia z drugiej strony trzeba dzieciątko uczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja rano i wieczorem masuję Duśkę balsamem więc wówczas to rozcierałam i zawsze jak przewijałam to przejeżdżałam masującymi ruchami po tym ale już na sucho że tak powiem u nas po 1 szczepieniu było po 2 i 3 pięknie nic nie wyskoczyło po 34 dniach śladu nie było ![]() ciesze się że teraz dopiero we wrześniu/październiku mamy szczepienie ufff.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam zamiaru nosić jej przodem do świata bo wiem że tak dziecko można nosić od około 7-8 miesiąca.
#4770 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia
![]() Zapytam. Mam nadzieję, że w kartotece będzie, bo jak nie to będę robić hałas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.