Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciąża w wieku 20 lat
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-03, 18:51   #60
natash88
Wtajemniczenie

Dot.: Ciąża w wieku 20 lat

Cytat:
Napisane przez dobrarada Pokaż wiadomość
dzięki natash88

Myślę, że właśnie ta względnie dobra sytuacja materialna (renta, dom, pracujący partner) - może być solą w oku u niektórych osób nie będących w równie dobrym położeniu.

Jak się kochają a jej partner jest dobrym i odpowiedzialnym człowiekiem, czemu nie?
Poza tym może być taka chęć założenia jak najszybciej pełnej rodziny (z dziećmi) bo swoją własną straciła bardzo wcześnie. To można zrozumieć.
Ja w ogóle nie rozumiem zarzutu, że 'nie, bo nie pracujesz'. Ale ma rentę. Jeszcze przez jakieś 6 lat. Studenci w tym czasie sobie siedzą i balują, a ona wychowa dziecko, MAJĄC DOCHÓD (należny!). Podczas gdy inni po studiach będą zaciążać, ona może sobie iść do pracy, i tyle...RENTA to też dochód. Przecież młoda dziewczyna, nawet gdyby miała dochód, to znając, obecne realia miałaby umowę na czas określony, zleceni, lub o dzieło i co by jej to dało w momencie narodzin dziecka, oprócz jednego wielkiego nic?...Bo w tej chwili autorka ma akurat stały dochód.

P.S. uwagi o psie i lalce są poniżej poziomu. Nie wiem na jakiej podstawie, i mogę się domyślać z jakich motywów (i raczej nie tych pochlebnych).

Edytowane przez natash88
Czas edycji: 2013-01-03 o 18:53
natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując