|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
Napisane przez LadyBeatta
|
no proszę jaki kawaler do wzięcia... na ręce
U mnie spadek 16kg to sukces,zostało jeszcze 2 do z przed ciąży(a ogólnie 3-4),bo ja dużo jem i często drugą kolację przed 22.Głodna nie zasne
Cytat:
Napisane przez Lewek
A my dziś byliśmy u pediatry, Misiek ma czysto w płuckach i oskrzelach, waży 7kg  i ogólnie ok, poza tym że ma zwężenie na siusiaku i mam mu odciągać... Tylko dziwny ten pediatra, bo jak byliśmy u niego jakieś 3 tyg temu to owszem zwężenie stwierdził, ale jak zapytałam o odciąganie to powiedział że od roku, a nagle trzeba teraz... Albo ja go wtedy źle zrozumiałam albo on sam nie jest pewien co trzeba robić. Chyba skonsultuje to z innym pediatrą przy jakiejś okazji, np przy szczepieniu które mamy za 2 tyg.
No i mi też dziecko dało dziś popalić w nocy... Budził się co godzinę  Albo bekał albo pierdział, to jadł to nie jadł, no jakiś pobudzony...
A w ogóle jak Wasze dzieci zasypiają?? Bo ta moja zaraza budzi się co chwilę zanim zaśnie na nockę. Rzadko kiedy zdarzy się aby zasnął i już nie obudził się aż do pierwszego karmienia. Czasem to w ogóle nie zasypia tylko leży, gada, marudzi, gapi się... No różnie bardzo, ale w każdy bądź razie trzeba latać do niego. Już nie mówiąc o tym, że suszara ciągle chodzi.
No to taka z nim niedogodność, bo w dzień to grzeczny jest.
A i jeszcze pochwalę się małym sukcesem - nie wiem czy pamiętacie, ale ja karmię piersią przez te nakładki, które już mnie wkurzają, bo zalewamy się mlekiem oboje z ich powodu, trzeba je ciągle myć i wyparzać. No i Michaś nauczył się w końcu ssać bez nich, aczkolwiek jeszcze ma humory i czasem muszę zakładać. W ogóle on przy cycu ma humory, czy to z nakładką czy bez, marudzi, wyrywa się, woli lewego cyca, w którego nagle bez tej nakładki mnie gryzie, w prawego nie, ech... Fajne to karmienie cycem, bo wygodne, ale czasem mam i tego dość.
|
nam nefrolog kazał odciągać w kąpieli,ale zawsze zapominam i chyba się boję...
A ta suszara chodzi też przy nocnym zasypianiu?
Mój też czasem się wierci,oczy jak 5zł a ja go chcę położyć i tak...czasem kładę go na brzuchu,żeby się trochę zmęczył albo włączam projektor jak leżymy na łóżku i gapi się na gwiazdki,misie i owce.Potem wyłączam i dostawiam do cyca,tak przygotowany zasypia szybciej.Wczoraj mnie zadziwił,bo zjadł tylko z jednej piersi i spał pierwszym snem 5,5godz.więc sukces.Tyle,że u nas usypianie zwykle trwa ok.godziny,czasem 1,5,b.rzadko 30min.
Gratuluję małego sukcesu,życzę dalszego zgrania z synkiem
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81
Nareszcie skończył sie ten dzień 
Byli u nas goście i jak sie okazało nie przyjechali we 4 tylko w 5!
Kuźwa najpierw była gadka ze we dwójke, dzisiaj rano stwierdzili że wezmą jeszcze dzieci od siostry tżta (nie wiem po co) a jak wchodzili do mieszkania to jeszcze sie kuzyn od tżta wplątał 
Czy ta rodzina sie kiedys umówi normalnie czy zawsze jakoś ciulato?
Aaaah :screwy:
Już nie wspomne że jak wychodzili to już plany kiedy znowu wpadną
Chyba ich poniosło....
Szkoda ze nie mieszkamy 500km od nich 
|
wybacz,ale tak to śmiesznie napisałaś.A tak naprawdę współczuję gości,których ciężko znosić
Cytat:
Napisane przez lidka0308
no ja noszę w torbie płóciennej takiej jak na zakupy i sobie tyłka nie zawracam 
ale torba z linku fajna i jak bym miała to bym korzystała a że nie mam to zwykła szmacianka wystarcza
|
zgadzam się zupełnie
Cytat:
Napisane przez muminek88
matko ale sie ciesze,moja silaczka podniosła glowke na 90 stopni!!!!!!!!!!!!UDALO SIE!! ćwiczyc,cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc a wszytsko sie uda,mała ma 18 tyg,9 korygowane  Jestem taka dumna i szczesliwa,a malej tez sie podoba bo podnosi łebek,looka na mnie i mowi guu albo ee na całego!Kocham ja ponad wszytsko!!!!!
|
Wspaniale a powiedz jak chłopcy traktują siostrzyczkę?pomagają?
Cytat:
Napisane przez gda
A jeszcze a propos szczepionek - ten artykuł, który wkleiła Maggie jest napisany przez prof. Marię Majewską, czyli pierwszą polską fanatyczkę antyszczepionkową. Która insynuuje CELOWE ZATRUWANIE niemowląt rtęcią i ludobójstwo szczepionkami... No proszę Was... Nie traktuję tego artykułu poważnie 
|
Dobrze,że o tym piszesz,bo już zaczynałam schizować