|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
A mogę też prosić?
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
kasiam
Ato fajnie ze wozek mozna,ja jedzonka brac nie bede bo zamierzam dac cyca. Boje sie jeszcze ze bagaz mi nie przejdzie albo cos.No nigdy samolotem nie leciałam... [Katee jakim to programem zamazałas to tło? Ja tez szczepilam prevenarem. Kurde czytam Was czasem po łebkach i potem niewiem co sie dzieje. to zle ze akurat tym? Po szczepieniu u mnie jest ok. |
|
|
|
#483 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hm, albo miałaś mniej niż 5postów w poprzedniej części
albo przez przypadek? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znajomego syn jest miesiąc starszy od Melanii i stoi sam ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
dziekujemy za komplementy w imieniu Mikiego
Asiulka ladnie spadlas z wagi, tez bym juz tyle chciala mi spadlo 13 kg i dalej ruszac sie za bardzo nei cche. jak tak piszecie ze mam ladne dziecie, to jeszcze sie pochwale, a co ![]() http://s0.zmniejszacz.pl/P1030345_zm...-pl_581823.jpg http://s0.zmniejszacz.pl/IMG_2012120...-pl_633749.jpg
|
#486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Lady ślicznego masz synka
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam i idę do wyrka czytać książkę
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam do TŻ póki Jasio śpi. DObranoc
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Pożalę się tylko, że zrobiłam sobie drzemkę popołudniu i.. teraz przez jedno oko widzę wszystko rozmazane
|
|
|
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za to czasem dostanę śniadanko lub kolację Jaki cudny Jaś świetnie uchwycony, a jak pięknie główkę podnosi! A my dziś byliśmy u pediatry, Misiek ma czysto w płuckach i oskrzelach, waży 7kg i ogólnie ok, poza tym że ma zwężenie na siusiaku i mam mu odciągać... Tylko dziwny ten pediatra, bo jak byliśmy u niego jakieś 3 tyg temu to owszem zwężenie stwierdził, ale jak zapytałam o odciąganie to powiedział że od roku, a nagle trzeba teraz... Albo ja go wtedy źle zrozumiałam albo on sam nie jest pewien co trzeba robić. Chyba skonsultuje to z innym pediatrą przy jakiejś okazji, np przy szczepieniu które mamy za 2 tyg.No i mi też dziecko dało dziś popalić w nocy... Budził się co godzinę Albo bekał albo pierdział, to jadł to nie jadł, no jakiś pobudzony...A w ogóle jak Wasze dzieci zasypiają?? Bo ta moja zaraza budzi się co chwilę zanim zaśnie na nockę. Rzadko kiedy zdarzy się aby zasnął i już nie obudził się aż do pierwszego karmienia. Czasem to w ogóle nie zasypia tylko leży, gada, marudzi, gapi się... No różnie bardzo, ale w każdy bądź razie trzeba latać do niego. Już nie mówiąc o tym, że suszara ciągle chodzi. No to taka z nim niedogodność, bo w dzień to grzeczny jest. A i jeszcze pochwalę się małym sukcesem - nie wiem czy pamiętacie, ale ja karmię piersią przez te nakładki, które już mnie wkurzają, bo zalewamy się mlekiem oboje z ich powodu, trzeba je ciągle myć i wyparzać. No i Michaś nauczył się w końcu ssać bez nich, aczkolwiek jeszcze ma humory i czasem muszę zakładać. W ogóle on przy cycu ma humory, czy to z nakładką czy bez, marudzi, wyrywa się, woli lewego cyca, w którego nagle bez tej nakładki mnie gryzie, w prawego nie, ech... Fajne to karmienie cycem, bo wygodne, ale czasem mam i tego dość. |
||
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
pewnie mnie tu nikt nie pamięta, ale wpadam z pytaniem, może mi odpowiecie dziewczyny, które już rozszerzają dietę, jak liczycie wiek dzieci, miesiąc życia (tak jak na jedzonkach, kaszkach pisze, czy też w schemacie żywienia: po 4 mcu życia)to wg. tego co sie orientowałam 28 dni, a nie np.od 15ego do 15ego - mce kalendarzowe, czy jak dziecko skończy te 4 mce (miesiąc liczony jako 4 pełne tygodnie) to rozszerzacie, czy liczycie miesiące kalendarzowe, dokładnie co do dnia w którym sie urodziło??? Mam nadzieję, ze nie zamotałam
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie skończył sie ten dzień
Byli u nas goście i jak sie okazało nie przyjechali we 4 tylko w 5! Kuźwa najpierw była gadka ze we dwójke, dzisiaj rano stwierdzili że wezmą jeszcze dzieci od siostry tżta (nie wiem po co) a jak wchodzili do mieszkania to jeszcze sie kuzyn od tżta wplątał ![]() Czy ta rodzina sie kiedys umówi normalnie czy zawsze jakoś ciulato? Aaaah :screwy: Już nie wspomne że jak wychodzili to już plany kiedy znowu wpadną ![]() Chyba ich poniosło.... Szkoda ze nie mieszkamy 500km od nich
|
|
|
|
#494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny w co pakujecie klamoty jak wybywacie na cały dzień gdzieś? Mam przy wózku torbę, ale tam zbyt wiele się nie mieści, a jak idę do rodziców czy jedziemy do kogoś to trzeba wziąć więcej gadżetów, a nie chcę nosić w reklamówkach, myślałam o czymś takim: http://allegro.pl/wielofunkcyjna-tor...853643684.html
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-01-05 o 21:57 |
|
|
|
|
#495 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczności i jaki maleńki Cytat:
dziękuję u mnie po świętach wzrosło ale się pilnuję już 2 dzień ![]() Cytat:
tak 3 szczepienie i miała coś około 6 600 hmm myślę że k z j się zamieniło hihi wybacz niom ....a tu moja kluseczka dzisiejsza ... ![]()
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
co do smyczy dla dzidziolków już biegających
to widziałam i powiem że babcia dumnie spacerowała i nie bała się że wybiegnie na ulice, sami nabędziemy taką dla dziadków
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
uffff....znalazłam Was
melduję, że jestem muszę ogarnąć parę rzeczy w pracy i wreszcie się powinno naprostować i znajdę czas na wizaż, bo mnie szlag trafia jak nie wiem co u Was
|
|
#499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to już odpowiadam. Najpierw dostałam do domu małą paczkę od hippa - tam była pierwsza marchewka i łyżeczka i kupony zniżkowe 20% na kolejne słoiczki i kupon na kolejną paczkę za 1gr do odbioru w Rossmannie. I w tej drugiej właśnie był soczek, obiadek, łyżeczka i kremik.A kluseczka piękna |
|
|
|
|
#500 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no mi jeszcze tym razem minęło a co będzie dalej to pożyjemy-zobaczymy Cytat:
Cytat:
moja mama z nich korzystała przy ostatniej siostrze obecnie 4 letniej, bo jak była malutka to bez nich też cyca ssać nie umiała no i męcząca była higiena tego właśnie a co karmienia to się zgadzam-wygodne i wspaniałe ono jest ale czasem w kość potrafi dać człowiekowi i ryje główkę, bo się schizy dostaje, że się własnego dziecka wykarmić nie może, przynajmniej ja miałam takie myśli i ryczałam przez to Cytat:
![]() ale torba z linku fajna i jak bym miała to bym korzystała a że nie mam to zwykła szmacianka wystarcza ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- no i dobranocka bo padam |
|||||
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiu przejrzałam szkoda że nie ma określonej liczby kcal
jak w pierwszym menu .. ale dam radę poobliczam ![]() trzeba iść spać ... dobrej nocy ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
ja dostałam tylko łyżeczkę .. hihi .. idę bo nie wyśpię się
|
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
matko ale sie ciesze,moja silaczka podniosła glowke na 90 stopni!!!!!!!!!!!!UDALO SIE!! ćwiczyc,cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc a wszytsko sie uda,mała ma 18 tyg,9 korygowane
Jestem taka dumna i szczesliwa,a malej tez sie podoba bo podnosi łebek,looka na mnie i mowi guu albo ee na całego!Kocham ja ponad wszytsko!!!!!
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam Was od deski do deski, ale nie jestem w stanie cytować, bo jestem wykończona dniem dzisiejszym.
![]() TŻ wrócił wczoraj z trasy, a dzisiaj w ciągu dnia go rozłożyło choróbsko. Od 19 do 22 siedział w kolejce na IP,bo tyle ludzi! Będę go obserwować i jak nadal się to będzie powtarzać to też pojedziemy rano ( a jak będzie potrzeba to i w nocy) do szpitala. Bardzo się boję po przejściach wątkowych maluszków i wolę dmuchać na zimne. Na szczęście ładnie je, bawi się i nie ma gorączki, ale i tak mnie martwi ten kaszel okropnie. ![]() Kraven, LadyBeatta, Konczi ... przecudne "brzuszkujące" maluchy! Szok!!!!!!!!!!!
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze a propos szczepionek - ten artykuł, który wkleiła Maggie jest napisany przez prof. Marię Majewską, czyli pierwszą polską fanatyczkę antyszczepionkową. Która insynuuje CELOWE ZATRUWANIE niemowląt rtęcią i ludobójstwo szczepionkami... No proszę Was... Nie traktuję tego artykułu poważnie
|
|
|
|
|
#507 | |||||||
|
Zadomowienie
|
ja też na początku,ale sprawdzałam.Gdyby to była pomyłka,nie zdarzałaby się chyba w każdym wyrazie
![]() Cytat:
Cytat:
teraz wietrzy,tylko trochę za późno.Dzieci ciągle na antybiotykach jak tylko zaczyna się sezon grzewczy.Cytat:
My bylismy u nefrologa i powiedział,że przed każdym szczepieniem powinniśmy robić posiew i badanie moczu,aby właśnie wykluczyć infekcje,bo to b.ważne.A nasza doktorka o tym nie wspomniała,dlatego wolałam iść do specjalisty.Kubuś po urodzeniu miał robione usg tego samego dnia i było ok,a po miesiącu znowu ten zastój moczu... Cytat:
A najgorsze jest to,że ja nie wiem,czy chorowałam na ospe,bo mama nie pamięta,ja tymbardziej. Pamiętam w pierwszej ciąży miałam styczność z zarażonym synkiem szwagierki,ba!nawet dojadłam po nim loda,ale jeszcze zmian nie miał widocznych i bardzo się bałam,że zachoruje. To chyba chorowałam jak myślicie?choć moja teściowa przechodziła ospe w wieku 40lat,a mój brat 20-stu. Cytat:
Pokazuj go częściej. Cytat:
ale daliśmy radę bez.Cytat:
W ogóle to mam do Ciebie sprawe,napisze na pw
|
|
#508 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od miesiąca biorę pigułki i zauważyłam że od tego czasu spadło... Nie sądzę, abym była bardziej zmęczona niż przed miesiącem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A się ucieszył.To małą siostrzyczkę masz ![]() Co do karmienia to na szczęście nie miałam problemu z ilością mleka i wykarmieniem dziecia. Ale w kość mi daje sam proces i nerwowość małego w czasie jedzenia. No ale każdy ma jakieś swoje punkty krytyczne.. Uciekam spać, bo przecież nie wyspałam się dziś ![]() Dobranoc. |
||||||
|
|
|
#509 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Co do szczepionek to ja już nic nie piszę, bo specjlistką nie jestem i mogę mieć złe informacje
.Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
. Podobno jest tam i pediatra i zwykły lekarz.Poza tym nie martw się na zapas, tylko obserwuj, maluszki czasem kaszlą jak im pokarm podejdzie do gardła, albo źle połkną ślinę, moja prawie codziennie kaszlnie sobie, jednego dni kaszlała więcej poszłam do lekarza i wszystko było ok. |
|||
|
|
|
#510 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie spadek 16kg to sukces,zostało jeszcze 2 do z przed ciąży(a ogólnie 3-4),bo ja dużo jem i często drugą kolację przed 22.Głodna nie zasne ![]() Cytat:
A ta suszara chodzi też przy nocnym zasypianiu? Mój też czasem się wierci,oczy jak 5zł a ja go chcę położyć i tak...czasem kładę go na brzuchu,żeby się trochę zmęczył albo włączam projektor jak leżymy na łóżku i gapi się na gwiazdki,misie i owce.Potem wyłączam i dostawiam do cyca,tak przygotowany zasypia szybciej.Wczoraj mnie zadziwił,bo zjadł tylko z jednej piersi i spał pierwszym snem 5,5godz.więc sukces.Tyle,że u nas usypianie zwykle trwa ok.godziny,czasem 1,5,b.rzadko 30min. Gratuluję małego sukcesu,życzę dalszego zgrania z synkiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
a powiedz jak chłopcy traktują siostrzyczkę?pomagają?Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

co do diety ta sama z innym menu.
Jestem żonką 
albo przez przypadek?
nie zaszkodza mu 

Albo bekał albo pierdział, to jadł to nie jadł, no jakiś pobudzony...

teraz wietrzy,tylko trochę za późno.Dzieci ciągle na antybiotykach jak tylko zaczyna się sezon grzewczy.