Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaka dieta jest dobra dla odchudzającej się nastolatki?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-07, 08:24   #9
nosferatku
Zadomowienie

Dot.: Jaka dieta jest dobra dla odchudzającej się nastolatki?

Cytat:
Napisane przez Ewelka130 Pokaż wiadomość
Dziękuję za rady, na pewno z nich skorzystam niestety nie wiem co to jest bento ... a jak będę się zdrowo odżywiać i ćwiczyć godzinę dziennie ćwiczenia na brzuch itd. + ćwiczenia na wf-ie to w jakim czasie będę miała płaski brzuch ? teraz nie jest tak źle... ale mój brzuch wygląda jak taki 'flak' najgorzej jest z najbardziej widoczną dolną fałdką ..
To, w jakim czasie- to kwestia indywidualna. Ale myślę, że pierwsze efekty pojawią się po paru tygodniach. Ćwicz dla samej przyjemności ćwiczenia, poszukaj na forum "fitness", na pewno coś tam o tej dolnej fałdce znajdziesz. Z nią jest chyba najtrudniej
Od planów dietetyczno-fitnessowych odwodzić Cię nie będę, ale lekarze twierdzą ponoć, że brzuch naturalnie powinien być jednak odrobinę zaokrąglony, a nie płaski. Też o płaski walczę niemniej ;0
Na pewno ogólna aktywność fizyczna bardzo Ci pomoże z tym brzuchem.

Bento. No to generalnie jedzenie jest. W pudełku. Idea jest taka: masz jedzenie, masz pudełko, pakujesz jedzenie do pudełka i zabierasz ze sobą w świat. Ma być smacznie, ładnie (tak, ładnie-niekoniecznie w kształcie hello kitty, ale przyjemnie dla oka), zdrowo, idea pochodzi z Japonii, gdzie kupisz takie w sklepach, dostaniesz w restauracjach, ale i tak ludzie biorą z domu.
Mnie urzekło ostatnio to: http://www.youtube.com/watch?v=OqlllgigAbw , uważam, że to cudowny pomysł do wykorzystania w bento na jakąś specjalną okazję.^^

Cytat:
Napisane przez Ewelka130
A czy jak będę jadła ziemniaki to przytyję ? Tzn... mam unikać ziemniaków czy co mam zrobić? gdyż moja mama często gotuje ziemniaki na obiad
Jak już wyżej wspomniano, ziemniaki nie zabijają
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując