Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rossmann - część XVI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-21, 12:01   #2632
Madaaa
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część XVI

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
A próbowałaś Revlon color stay?
Mocne krycie ma też maxfactor pan stik, ale on jest bardzo ciężki (ja go raczej stosuje jako korektor, na cała twarz bardzo rzadko)
Używałam wiele lat i moja cera jest taka szara, zmeczona. Ten podklad juz nie robi z nią cudów. Kiedys był jak maska, a teraz mam wrazenie, że juz tak kryje. Skora chyba za bardzo sie przyzwyczaila, do tego pewnie nawet zniszczyla o tak ciezkiego podkladu. Sklad ma raczej nie ciekawy. Teraz uzywam wyjsciowo. Rzadko. A na codzien teraz to Vichy Dermablend, kryje tak, że korektor rzadko jest potrzebny, wydaje sie lzejszy niz revlon, ale robi niezla maskę. Nie stapia sie z cera i zbyt duzo nałożony staje bardzo widoczny, jak juz pisalam taka maska. Swieci mi sie po nim nos i czolo Podkresla suche skorki, a teraz przy ogrzewaniu jakos cera bardziej mi sie łuszczy No i jest za drogi. Zresztą trzeba cos lzejszego na wiosne/lato znaleźć. .
Panstika tez uzywam jako korektoru. Na cala twarz sie nie nadaje. Jest bardzo widoczny, a jak na pojedyncze krostki jest fajny jak dobrze sie go wklepie.
Ja juz nie wiem co kupic. Potrzebowalabym jakiegos nowego. Nie musi kryc jak Vichy, ale zeby chociaz przyslonil przebarwienie, ujednolicil cere.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Ja też to mam niestety. Cera tłusta + wypryski to moja zmora. Długo szukałam odpowiedniego podkładu, w Rossmannach, w Wispolach itp. Jedyny fajny jaki znalazłam to Loreal True Match Fajne krycie, nie ma efektu maski. Oczywiście nie kryje tak jak Revlon CS, ale możesz spróbować. Kosztuje 55zł, więc po obniżce będzie kosztował ok 30zł Ja jednak wróciłam do Revlona, ponieważ True Match był dla mnie za jasny (miałam najjaśniejszy odcień) i teraz wiem, że Revlon to mój nr 1
Jak dlugo ci sie utrzymywal ten Loreal na twarzy? I jaka masz cere sucha czy mieszana?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez sensualitat Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie zauważyłam Twojego pytania
U mnie nie ciemniał, a większość podkładów utlenia się na mojej twarzy, ten nie.

Panstik
o którym wspomniała Aarion rzeczywiście nie nadaje się do stosowania na całą twarz, no chyba że w karnawale jako maskę chociaż przyznam, że zdarzyło mi się go nakładać właśnie w ten sposób. Stosowałam go jako korektor a teraz na filtrze przestał się sprawdzac, tłusty filtr + tłusty korektor=korektor spływa

Ideal Face Ingrid z kolei ma dośc ciemne kolorki (porównałabym je do Lirene city Mat), choć sam podkład bardzo fajny, zwłaszcza jak za taką cenę.

Zaciekawiłyście mnie tym Lorealem... Nigdy nie próbowałam nic z tej firmy
U mnie Panstick staje sie widoczny po paru godzinach. Jako korektor jest bezpieczniejszy z malymi poprawkami w ciagu dnia

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

A co myslicie o Max Factor Age Renew? Nadaje sie dla mlodej cery tak 25+ ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,16524,age-renew.html
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora