Wątek
:
Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
2013-01-23, 08:46
#
729
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Czy można dołączyć?
W prawdzie staram się dłużej niż od grudnia (bo od sierpnia-już 7 cykl...) ale inne wątki są już mocno rozwinięte a dziewczyny mocno zżyte
Tak jak napisałam to już 7 cykl starań. Na początku było ciężko, płacz, nerwy itp, po 4 cyklu trochę mi przeszło.
Byłam pewna że w 2012 zajdę w ciąże a tu zonk. W lipcu odstawiłam tabletki, cykle mam 23-26 dniowe. Hormony bardzo niziutkie. Lekarz obawiał się że nie mam owulacji. W związku z tym byłam pierwszy raz teraz na monitoringu i na szczęście owulacja była
Wcześniej używałam testów owulacyjnych i obserwację śluzu. Do tego, od tego cyklu (od 15 dnia) biorę duphaston na podtrzymanie ewentualnej ciąży. mam niski progesteron i lekarka u której robiłam monitoring stwierdziła że nawet jak dochodzi do zapłodnienia to nie dojdzie do zagnieżdżenia z tak niskim progesteronem.
Dużo osób mi mówi że mam wyluzować to od razu zajdę. No i niestety się nie sprawdziło. 5 i 6 cykl w ogóle o tym nie myślałam ( odebraliśmy mieszkanie od dewelopera i zajęta byłam urządzaniem go) no i też jakoś nie zaskoczyło
Chciałabym wszystkim zafasolkowanym serdecznie pogratulować
Nawet nie mogę sobie wyobrazić jakie to uczucie zobaczyć dwie kreseczki (nawet cień z cienia) na teście
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------
Cytat:
Napisane przez
peppermint patty
dobrej kawusi drogie panie
zastanawiam sie jak to z ta kawa w ciazy jest naprawde,chyba delikatna z mlekiem,raz dziennie to nie problem nie?macie jakies infomacje na ten temat...ciezko bedzie mi sie rozstac z kawa
Moje znajome piją jedną słabiutką i lekarze nie zabraniali
Wręcz jednej kazał bo miała bardzo niskie ciśnienie.
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------
Cytat:
Napisane przez
Trele_Morele
Do polskiego lekarza pojde tak czy siak , planuje na 01.02 zeby ewentualnie juz bylo cos widac . Prywatna wizyta u takiego lekarza to okolo 100£ ale coz mam zrobic
Strasznie drogo w tym Londynie
Ja chodzę we Wrocławiu prywatnie to płacę 120zł a z usg i cytologią 180zł.Za monitoring 50zł za każda wizytę.
Kucyk_Truskawkowy
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do Kucyk_Truskawkowy
Znajdź więcej postów Kucyk_Truskawkowy