Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 19:03   #721
PPPatinka
Rozeznanie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

hej dziewczyny nie bylo mnie od wczoraj a tu prosze tyle sie dzieje ze ledwo nadrabiam )

Witam nowe staraczki czym nas wiecej tym lepiej )

No i prosze pojawiły sie nowe dziewczyny i juz sypia sie II kreski ktorych oczywiscie SERDECZNIE GRATULUJE!! no i chlone wasze fluidki

Trele - Morele moze beta by cos wyjasnila? trzymam kciuki aby bylo ok )

Dziewczyny ta zima mnie juz dobija trzeba wstawac wczwesniej odniezac auto i strasznie zimno jak ja nie cierpie zimy a kysz i do wiosny poprosze )

U mnie nadla brak @ juz sama nie wiem co mam myslec (
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 19:39   #722
Eleo765
Zadomowienie

O matko, nie było mnie jeden dzień a tu takie poruszenie, tyle nowych osób. Witajcie kochane, będzie nam raźniej, tym bardziej że przychodzicie już z konkretnymi informacjami:P gratuluje z całego serca!

mój mężuś właśnie zachorzał, ale obiecał mi, że jeszcze dzisiaj da radę się postarać obyśmy się razem nie pochorowali, bo tak pięknie nasze starania na wykresie wyglądają fajnie jakbym była zdrowa...

trele_morele - powiedz, prywatny lekarz w uk jest drogi? miałaś już przyjemność? może tam potraktują twój problem mniej obcesowo? naprawdę musisz być silna, warto!

a tym paniom, które zaczynają od nowa życzę wytrwałości - w końcu same starania są bardzo miłe :P
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:06   #723
Ania0783
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiolcia2088 Pokaż wiadomość
Dwa dni temu robiłam rano test i wyszła blada kreska ( ledwo widoczna) wiec zadzwoniłam do mojego ginekologa i poradziła zrobic bete, troche zwlekam z tym moze dlatego ze sie nie chce rozczarowac! Ale kupiłam dzis znów test (apteka na mnie zarobi) wiec rano zrobie i pojde na bete ale i tak na wynik musze czekac az 4 dni

Nie trace nadzieji.
Nie trać ja trzymam za ciebie kciukasy i wierze że będzie ok
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 20:39   #724
anka!
Rozeznanie

Outline a moge zapytac z jakiego testu korzystalas tzn takiego zwyklego, bo widzialam ostatnio testy ktore niby mozna zrobic nawet na 7 dni przed spodziewana miesiaczka i podobno pokazuja tak samo wiarygodny wynik jak te normalne, na moim jest napisane, ze mozna testowac juz 4 dni przed @ czyli u mnie to by wypadalo jutro znajac mnie nie wytrzymam i zapodam sobie tescik jutro

Wiolcia nie zwlekaj z badaniami, przynajmniej sie wszystko wyjasni i nie bedziesz tak w niepewnosci czekac

Trele Morele przykro mi ze masz takie przejscia z lekarzami, ja sama mieszkam w Anglii i czasem sie zastanawiam jak to wszystko wyglada, bo sporo osob z pl jednak narzeka na opieke porownujac ja do tej w Polsce, mam nadzieje, ze wreszcie trafisz na kogos kompetentnego i z odpowiednim podejsciem.
Stary 2013-01-22, 22:40   #725
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
O matko, nie było mnie jeden dzień a tu takie poruszenie, tyle nowych osób. Witajcie kochane, będzie nam raźniej, tym bardziej że przychodzicie już z konkretnymi informacjami:P gratuluje z całego serca!

mój mężuś właśnie zachorzał, ale obiecał mi, że jeszcze dzisiaj da radę się postarać obyśmy się razem nie pochorowali, bo tak pięknie nasze starania na wykresie wyglądają fajnie jakbym była zdrowa...

trele_morele - powiedz, prywatny lekarz w uk jest drogi? miałaś już przyjemność? może tam potraktują twój problem mniej obcesowo? naprawdę musisz być silna, warto!

a tym paniom, które zaczynają od nowa życzę wytrwałości - w końcu same starania są bardzo miłe :P
Do polskiego lekarza pojde tak czy siak , planuje na 01.02 zeby ewentualnie juz bylo cos widac . Prywatna wizyta u takiego lekarza to okolo 100£ ale coz mam zrobic nie pieniadze sa teraz najwazniejsze , choc powiem szczerze ze wkurza mnie to nie ziemsko , odprowadzam skladki na ubezpeiczenie ok 70£ miesiecznie , plus mam ubezpieczenie zdrowotne sciagane z konta ok 15£ . Kupa kasy a do lekarza musze wybrac sie prywatnie za drugie tyle bo inaczej sie nie da Jutro mam wizyte u ogolnego i moze cos wskoram , ale szczerze nie mam zadnych nadzieji . Pytacie jak sie czuje ? Ogolnie dobrze , mam dosc intensywne bole jak do @ , wczesniej tez mialam - ale nie takie silne. I troche mnie martwi ze piersi mnie tym razem nie bola , choc w sumie nie pamietam od ktorego tygodnia wtedy bolaly gdzies tam w srodku czuje , ze zaczynam panikowac , i boje sie za jak jutro od tego lekarza znow wyjde z kwitkiem , kompletnie sie rozloze emocjonalnie

Po za tym pozdrawiam wszystkie staraczki , i zycze szybciutkich II

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 07:04   #726
Linka07
Rozeznanie

Outline gratuluje też bym chciała żeby moje objawy nie były zawsze urojone

Wiolcia jeśli jest chociaż blada krecha to juz jest duża nadzieja, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Ja też zawsze robię test kilka dni wcześniej niż należy. Negatywny. Pierwsze rozczarowanie. Potem odzywa się nadzieja, że może jednak? Że może za wcześnie zrobiłam i nie wykrył? A potem okres, i drugie rozczarowanie
Czemu nie ma tak, że wie się od razu? Taki stały monitoring organizmu
Ja mam taki mini monitoring, jak już się nakręce na ciążę i mam wewnętrzne przeczucie że to właśnie jest ten cykl to 4 dni przed terminem dostaje @ i nawet testów nie kupuje

Jeszcze ten cykl zamierzamy próbować , a potem to już chyba do gina lecę tym bardziej że kazała przyjąć jeśli do marca się nie doczekam.

Trele_Morele w Pl podobna sytuacja jest jeśli chodzi o endokrynologa. Zabierają 1/3 pensji na podarki, zusy i różne takie a i tak trzeba chodzić prywatnie i wszystkie horendalnie drogie badania hormonów robic na własną rękę. A z endo jest to niestety droga zabawa...
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 07:30   #727
peppermint patty
Rozeznanie

dobrej kawusi drogie panie

zastanawiam sie jak to z ta kawa w ciazy jest naprawde,chyba delikatna z mlekiem,raz dziennie to nie problem nie?macie jakies infomacje na ten temat...ciezko bedzie mi sie rozstac z kawa
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:29   #728
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

zastanawiam sie jak to z ta kawa w ciazy jest naprawde,chyba delikatna z mlekiem,raz dziennie to nie problem nie?macie jakies infomacje na ten temat...ciezko bedzie mi sie rozstac z kawa
Wszystkie ciężarne, które znałam odstawiały kawusię w ciąży

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:46   #729
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Czy można dołączyć?

W prawdzie staram się dłużej niż od grudnia (bo od sierpnia-już 7 cykl...) ale inne wątki są już mocno rozwinięte a dziewczyny mocno zżyte

Tak jak napisałam to już 7 cykl starań. Na początku było ciężko, płacz, nerwy itp, po 4 cyklu trochę mi przeszło.
Byłam pewna że w 2012 zajdę w ciąże a tu zonk. W lipcu odstawiłam tabletki, cykle mam 23-26 dniowe. Hormony bardzo niziutkie. Lekarz obawiał się że nie mam owulacji. W związku z tym byłam pierwszy raz teraz na monitoringu i na szczęście owulacja była Wcześniej używałam testów owulacyjnych i obserwację śluzu. Do tego, od tego cyklu (od 15 dnia) biorę duphaston na podtrzymanie ewentualnej ciąży. mam niski progesteron i lekarka u której robiłam monitoring stwierdziła że nawet jak dochodzi do zapłodnienia to nie dojdzie do zagnieżdżenia z tak niskim progesteronem.

Dużo osób mi mówi że mam wyluzować to od razu zajdę. No i niestety się nie sprawdziło. 5 i 6 cykl w ogóle o tym nie myślałam ( odebraliśmy mieszkanie od dewelopera i zajęta byłam urządzaniem go) no i też jakoś nie zaskoczyło

Chciałabym wszystkim zafasolkowanym serdecznie pogratulować Nawet nie mogę sobie wyobrazić jakie to uczucie zobaczyć dwie kreseczki (nawet cień z cienia) na teście

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

Moje znajome piją jedną słabiutką i lekarze nie zabraniali Wręcz jednej kazał bo miała bardzo niskie ciśnienie.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Do polskiego lekarza pojde tak czy siak , planuje na 01.02 zeby ewentualnie juz bylo cos widac . Prywatna wizyta u takiego lekarza to okolo 100£ ale coz mam zrobic
Strasznie drogo w tym Londynie Ja chodzę we Wrocławiu prywatnie to płacę 120zł a z usg i cytologią 180zł.Za monitoring 50zł za każda wizytę.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 08:57   #730
outline
Raczkowanie

Witajcie,

Przepraszam, że nie cytuję, ale pisze z telefonu...postaram się odpowiedzieć na wszystko
A dziś znów test zrobiłam ...i to samo

Robiłam wczoraj test bobo-test, wcześniej i dziś robiłam pink, który podobno można wykonać na 6 dni po zapłodnieniu, ale wcześniej oczywiście nic nie było widać.
Wczorajszego testu nie robiłam rano. Co więcej wydaje mi się być bardziej czuły od tych pink, który zrobiłam dziś rano i kreską jasniejsza niż na tamtym.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Wszystkie ciężarne, które znałam odstawiały kawusię w ciąży
Podobno można pić do dwóch filizanek dziennie, jak się staracie zrobili jakieś badanie, że pijąc ok 4 filizanek szansa na dzidzie jest mniejsza o 1/4. Także lepiej ograniczyć i pić słabszą

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Czy można dołączyć?

W prawdzie staram się dłużej niż od grudnia (bo od sierpnia-już 7 cykl...) ale inne wątki są już mocno rozwinięte a dziewczyny mocno zżyte

Tak jak napisałam to już 7 cykl starań. Na początku było ciężko, płacz, nerwy itp, po 4 cyklu trochę mi przeszło.
Byłam pewna że w 2012 zajdę w ciąże a tu zonk. W lipcu odstawiłam tabletki, cykle mam 23-26 dniowe. Hormony bardzo niziutkie. Lekarz obawiał się że nie mam owulacji. W związku z tym byłam pierwszy raz teraz na monitoringu i na szczęście owulacja była Wcześniej używałam testów owulacyjnych i obserwację śluzu. Do tego, od tego cyklu (od 15 dnia) biorę duphaston na podtrzymanie ewentualnej ciąży. mam niski progesteron i lekarka u której robiłam monitoring stwierdziła że nawet jak dochodzi do zapłodnienia to nie dojdzie do zagnieżdżenia z tak niskim progesteronem.

Dużo osób mi mówi że mam wyluzować to od razu zajdę. No i niestety się nie sprawdziło. 5 i 6 cykl w ogóle o tym nie myślałam ( odebraliśmy mieszkanie od dewelopera i zajęta byłam urządzaniem go) no i też jakoś nie zaskoczyło

Chciałabym wszystkim zafasolkowanym serdecznie pogratulować Nawet nie mogę sobie wyobrazić jakie to uczucie zobaczyć dwie kreseczki (nawet cień z cienia) na teście

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Moje znajome piją jedną słabiutką i lekarze nie zabraniali Wręcz jednej kazał bo miała bardzo niskie ciśnienie.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Strasznie drogo w tym Londynie Ja chodzę we Wrocławiu prywatnie to płacę 120zł a z usg i cytologią 180zł.Za monitoring 50zł za każda wizytę.
Witam na wątku ją też tu od dwóch chyba dni jestem i bardzo dobrze się tu czuje rzeczywiście na innych wątkach ciężko się wkleic jak dziewczyny już dobrze się znają. Ale tu jest fajnie

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 09:09   #731
ryba91
Zakorzenienie

witam z rana i ja
Niestety ja bez kawusi.. bo automat w pracy się popsuł

Witam nowe staraczki, pochłaniam szczęśliwe fluidki i gratuluję kolejnych II kresek

u mnie chwilowo był ' przestój' w starankach z racji antybiotyków itd, wiadomo lepiej dmuchać na zimne ale cieszę się,bo właśnie od wczoraj mam swój czas co prawda liczę tak do 25 bo to te najbardziej płodne dni i coś czuję, że jest wielka szansa nasz Brat( jesteśmy w parafii u Braci Kapucynów ) pomodlił się na kolędzie za zdrowie i aby maluszek się ukazał a oprócz tego przez te leki i inne niesprzyjające rzeczy Mąż trochę odpoczął i po ostatnim razie stwierdził, że jak tak mieliśmy kilka dni przerwy to zamiast 5 milionów żołnierzyków wystrzeliło ich 50 milionów ehh.. jak ja widzę jak on bardzo chce już dzidziusia.. to mi sie przykro robi, że nic nie idzie jak ma iść ale zrobie dzisiaj coś dobrego na kolację bo muszę mu zrekompensować nieprzespaną noc z powodu moich problemów żołądkowych i może dzisiaj poleci jak trzeba

cóż dziewczęta, byłam wczoraj na zakupach na mieście i otwarli takie fajne stoisko z dziecięcymi ciuszkami no piękne po prostu!!
Myślałam też nad prezentem dla Tż na walentynki ale nic nie wymyśliłam, a w sklepach wszystko takie oklepane...
Stary 2013-01-23, 10:23   #732
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja wrocilam od ogolnego , jest w sumie jakis postep . Co prawda na usg nie dostane sie predzej niz kolo 12 tygodnie , no chyba ze jakies silne bole , albo krwawienie - mam nadzieje ze sie obejdzie bez tego . wiec na 01.02 planuje wizyte prywatna ..
dostalam poki co zaswiadczenie na 4 tygodnie ze nie wiolno mi dzwigac , potrzebuje regularne przerwy w pracy i takie tam . No i teraz mam stracha wogole w pracy powiedziec , ale musze .. Jesli chodzi o wakacje dostalam zielone swiatlo , nie ma przeciwskazan zebym latala , wrecz przeciwnie odpoczynek dobrze mi zrobi . I tak podejme co do tego tematu ostateczna decyzje po wizycie prywatnej .. No i tyle co udalo mi sie zdzialac
Co do kawy to tu odradzaja ci wogole , zero kofeiny , dostalam nawet rozpiske co ile ma kofeiny itd. Od trzech dni nie pije kawy , planuje kupic inke ale problem w tym ze od tego czasu pojawily sie zaparcia. Zapomnialam o tym powiedziec i zastanawiam sie jak sobie z nimi poradzic ..

ryba - ja tak mialam poprzednio , ze chodzilam ogladalam juz chcialam cos kupic , ale wszyscy mi odradzali , ze jescze za wczesnie no i mieli racje . Wczoraj kupilam malutkie skarpetki , mam w nosie co inni mysla , i sobie pomyslalam ze to bedzie taki moj talizman :P

Kucyk_truskawkowy - Witamy na naszym szczesliwym watku , rozgosc sie , u nas bedzie Ci razniej i napewno szybciutko sie uda

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:30   #733
arenika
Zadomowienie

Witam Kilka dni mnie nie było, że ledwo zdążyłam naczytac to naskrobałyście
Gratuluję kreseczek i witam nowe staraczki , mam nadzieję że szybko się nam uda
Ja zawalona w pracy jestem papierologią i mam już dosyć wypełniania tego wszystkiego

U nas zaczynają się pomału dni płodne więc mimo nawału pracy postaramy się działać

Trele_Morele mam nadzieję, że w końcu się tobą dobrze zajmą
Na zaparcia polecam błonnik.
Stary 2013-01-23, 10:44   #734
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez outline Pokaż wiadomość

Podobno można pić do dwóch filizanek dziennie, jak się staracie zrobili jakieś badanie, że pijąc ok 4 filizanek szansa na dzidzie jest mniejsza o 1/4. Także lepiej ograniczyć i pić słabszą

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Witam na wątku ją też tu od dwóch chyba dni jestem i bardzo dobrze się tu czuje rzeczywiście na innych wątkach ciężko się wkleic jak dziewczyny już dobrze się znają. Ale tu jest fajnie
No dokładnie ciężko się wbić i zapamiętać co i jak

Ja bez kawy porannej nie mogę się obejść. Ale może z tej popołudniowej zrezygnuje.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
witam z rana i ja
Niestety ja bez kawusi.. bo automat w pracy się popsuł

Witam nowe staraczki, pochłaniam szczęśliwe fluidki i gratuluję kolejnych II kresek

u mnie chwilowo był ' przestój' w starankach z racji antybiotyków itd, wiadomo lepiej dmuchać na zimne ale cieszę się,bo właśnie od wczoraj mam swój czas co prawda liczę tak do 25 bo to te najbardziej płodne dni i coś czuję, że jest wielka szansa nasz Brat( jesteśmy w parafii u Braci Kapucynów ) pomodlił się na kolędzie za zdrowie i aby maluszek się ukazał a oprócz tego przez te leki i inne niesprzyjające rzeczy Mąż trochę odpoczął i po ostatnim razie stwierdził, że jak tak mieliśmy kilka dni przerwy to zamiast 5 milionów żołnierzyków wystrzeliło ich 50 milionów ehh.. jak ja widzę jak on bardzo chce już dzidziusia.. to mi sie przykro robi, że nic nie idzie jak ma iść ale zrobie dzisiaj coś dobrego na kolację bo muszę mu zrekompensować nieprzespaną noc z powodu moich problemów żołądkowych i może dzisiaj poleci jak trzeba

cóż dziewczęta, byłam wczoraj na zakupach na mieście i otwarli takie fajne stoisko z dziecięcymi ciuszkami no piękne po prostu!!
Myślałam też nad prezentem dla Tż na walentynki ale nic nie wymyśliłam, a w sklepach wszystko takie oklepane...
W poprzednim cyklu też brałam antybiotyk i w sumie cieszyłam się jak @ przyszła.
A co do ciuszków to ja mam małe śliczne śpioszki z tygrysem z Kubusia Puchatka i małe buciki. Niebieskie wszystko. Kupiłam w maju zeszłego roku bo byłam pewna że po wakacjach zajdę w ciąże
I chciałam dać te buciki mężowi po teście jak będe w ciąży. Ostanio je znalazłam to aż się poryczałam.

Cytat:
Ja wrocilam od ogolnego , jest w sumie jakis postep . Co prawda na usg nie dostane sie predzej niz kolo 12 tygodnie , no chyba ze jakies silne bole , albo krwawienie - mam nadzieje ze sie obejdzie bez tego . wiec na 01.02 planuje wizyte prywatna ..
dostalam poki co zaswiadczenie na 4 tygodnie ze nie wiolno mi dzwigac , potrzebuje regularne przerwy w pracy i takie tam . No i teraz mam stracha wogole w pracy powiedziec , ale musze .. Jesli chodzi o wakacje dostalam zielone swiatlo , nie ma przeciwskazan zebym latala , wrecz przeciwnie odpoczynek dobrze mi zrobi . I tak podejme co do tego tematu ostateczna decyzje po wizycie prywatnej .. No i tyle co udalo mi sie zdzialac
Co do kawy to tu odradzaja ci wogole , zero kofeiny , dostalam nawet rozpiske co ile ma kofeiny itd. Od trzech dni nie pije kawy , planuje kupic inke ale problem w tym ze od tego czasu pojawily sie zaparcia. Zapomnialam o tym powiedziec i zastanawiam sie jak sobie z nimi poradzic ..

ryba - ja tak mialam poprzednio , ze chodzilam ogladalam juz chcialam cos kupic , ale wszyscy mi odradzali , ze jescze za wczesnie no i mieli racje . Wczoraj kupilam malutkie skarpetki , mam w nosie co inni mysla , i sobie pomyslalam ze to bedzie taki moj talizman :P

Kucyk_truskawkowy - Witamy na naszym szczesliwym watku , rozgosc sie , u nas bedzie Ci razniej i napewno szybciutko sie uda
Dzięki
A co do zaparć to błonnik + duuużo wody pić.
A co do skarpetek to bardzo dobrze że kupiłaś
Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Witam Kilka dni mnie nie było, że ledwo zdążyłam naczytac to naskrobałyście
Gratuluję kreseczek i witam nowe staraczki , mam nadzieję że szybko się nam uda
Ja zawalona w pracy jestem papierologią i mam już dosyć wypełniania tego wszystkiego

U nas zaczynają się pomału dni płodne więc mimo nawału pracy postaramy się działać

.
Powodzenia!!!
Stary 2013-01-23, 11:05   #735
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:

Witam w śnieżną środę!
co do kawy to moja siostra cioteczna jest juz prawie w 9 miesiacu i ostatnio jak byli u nas to pila slaba rozpuszczalna z mlekiem.
Znowu inna w ciązy mówiła i widziałam na własne oczy że piła kawe z cytryną bo niby jej pomaga na ból głowy a wiadomo ze tabletek nie mozna brac.
Znowu moja bratowa, której w ciązy mąż rozwieszała pranie mył okna i wieszał firanki tak o siebie dbała, powiedziała że "toć to szok kawa jest zabroniona w ciąży" no ale tak jak pisze ona przesadzała na każdym kroku.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Czy można dołączyć?

Witamy Cię serdecznie. Słuchaj a w zwiazku z tym ze masz tak niski progesteron to nie dali Ci nic na podwyższenie, jeżeli to może być przyczyna ze na przykład jest zapłodnienie al e nie chce sie przez to zagnieździć. Myślę że u mnie może być podobnie, i jak tylko dostanę @ to robię badania na hormony, mam plamienia brązowe przed @ i dlatego dali mi skierowanie na te abdania. A swoją drogą też nie wyobrażam sobie jak to jest zobaczyć te upragnione II. Jej zwłaszcza że tak się tego pragnie ii czeka, chyba jest płacz ze szczęścia i skakanie pod sufit

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
A co do ciuszków to ja mam małe śliczne śpioszki z tygrysem z Kubusia Puchatka i małe buciki. Niebieskie wszystko. Kupiłam w maju zeszłego roku bo byłam pewna że po wakacjach zajdę w ciąże
I chciałam dać te buciki mężowi po teście jak będe w ciąży. Ostanio je znalazłam to aż się poryczałam.

Zawsze miałam takie marzenie że jak się dowiem o ciąży to podaruję mężowi pozytywny test i jakieś buciki albo skarpeteczki ale to by był wspaniały prezent.

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 11:15   #736
ryba91
Zakorzenienie

ktoś pytał czy jestem z Bytomia tak jestem ale z centrum radzionków znam tak średnio ;p bywam tam raz na kwartał

eh.. też chciałabym móc kupić już dziecięce ciuszki. Jeśli chodzi o wcześniejsze kupowanie takich rzeczy to u mnie w rodzinie mówią, że nie powinno się kupować wcześniej bo można zapeszyć i coś może pójść nie tak ... ale jakoś w to nie wierzę. Mojej siostrze to co 2 tygodnie cos nowego kupowałam zanim urodziła
Stary 2013-01-23, 11:16   #737
Wiolcia2088
Przyczajenie

Witam z kawą popołudniową.

Zrobiłam dzis rano test(pink) i widac drugą kreske taki cien cienia myslałam ze bedzie ciemniejsza zebym miała pewnosc. No nic poleciałam na bete narazie spróbuje nie nakręcać sie ( ale ciagle mysle o tym ) na wizyte tez sie juz zapisałam za tydzien w czwartek.

Pozrawiam wszystkie nowe staraczki.
Wiolcia2088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:26   #738
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość

Witamy Cię serdecznie. Słuchaj a w zwiazku z tym ze masz tak niski progesteron to nie dali Ci nic na podwyższenie, jeżeli to może być przyczyna ze na przykład jest zapłodnienie al e nie chce sie przez to zagnieździć. Myślę że u mnie może być podobnie, i jak tylko dostanę @ to robię badania na hormony, mam plamienia brązowe przed @ i dlatego dali mi skierowanie na te abdania. A swoją drogą też nie wyobrażam sobie jak to jest zobaczyć te upragnione II. Jej zwłaszcza że tak się tego pragnie ii czeka, chyba jest płacz ze szczęścia i skakanie pod sufit

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Zawsze miałam takie marzenie że jak się dowiem o ciąży to podaruję mężowi pozytywny test i jakieś buciki albo skarpeteczki ale to by był wspaniały prezent.
Helloł
Co do progesteronu to dostałam ten duphaston (syntetyczny progesteron). Mam brać 2x1 tabletce do dnia testowania (czyli czwartek za tydzień). jeżeli będzie + to mam brać dalej a jak nie będzie ciąży to odstawić i po następnej owulacji znowu zacząć brać.
Stary 2013-01-23, 11:35   #739
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:

Zrobiłam dzis rano test(pink) i widac drugą kreske taki cien cienia myslałam ze bedzie ciemniejsza zebym miała pewnosc. No nic poleciałam na bete narazie spróbuje nie nakręcać sie ( ale ciagle mysle o tym ) na wizyte tez sie juz zapisałam za tydzien w czwartek.

Pozrawiam wszystkie nowe staraczki.
Jak jest blada druga kreska to moim zdaniem pozytyw
ja bym chiala chociaz cien cienia mi wystarczy narazie

wiec tak po cichu gratulacje...

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Helloł
Co do progesteronu to dostałam ten duphaston (syntetyczny progesteron). Mam brać 2x1 tabletce do dnia testowania (czyli czwartek za tydzień). jeżeli będzie + to mam brać dalej a jak nie będzie ciąży to odstawić i po następnej owulacji znowu zacząć brać.
też spodziewam się @ gdzieś przyszły czwartek- piątek

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:36   #740
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
o

sankowo sniegowe dziewczyny...mnie az skreca na sama myslja wszelki kontakt ze sniegiem traktuje jak kare,marze juz o wiosnie i ciepleku.zima zdecydowanie nie dla mnie...
Ja polubiłam zimę odkąd zaczęłam jeździć na nartach, teraz się z niej cieszę. Uwielbiam widoki zasypanych śniegiem drzew, lasów. Zimna nie lubię, ale da się do niego przyzwyczaić pod warunkiem, że temp nie skacze jak oszalała
Cytat:

A ją oczywiście nie wytrzymalam i zrobiłam dziś test, choć powinnam w piątek... Dwie kreski, ta druga delikatnie jasniejsza.
Oczywiście w piątek powtórzę, ale chyba dobre miałam przeczucia
Gratulacje, fajne to musi być uczucie
Cytat:
No to Gratulacje
Mowilam ze teraz zaczniemy sie sypac jedna po drugiej?
kto nastepny ? kto ?
JA, ja bym bardzo chciała, bo stoję już w kolejce od kilku dobrych lat.......
Cytat:
Dobre fluidy przesyłam... to łapcie
Złapałam i nie wypuszczę
Cytat:
Kupiłam dzis test (a co tam)i jestem ciekawa czy znów wyjdzie blada kreska ostatni tes dwa dni temu wiec powinno juz cos widac bardziej !! Nie trace nadzieji ale i tak pojde na te badania krwi ,tylko musze czekac na wynik az 4 dni! :-(

Oby było jak najwiecej dobrych nowin.!!
Super wiadomość. A dlaczego tak długo się czeka u was na wyniki bety???
Cytat:
To oszczędzaj się jak najwięcej i trzymam kciuki

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:41   #741
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też już mam kawusię
chociaż kawoszem nie jestem, piję raz w tygodniu

Cytat:

Robiłam wczoraj test bobo-test, wcześniej i dziś robiłam pink, który podobno można wykonać na 6 dni po zapłodnieniu, ale wcześniej oczywiście nic nie było widać.
Kobietki a nie boicie się, że to za wcześnie? Mnie przeraża ta formułka w teście "wykrywa już 6-dniową ciążę, ale ze względu na możliwość samoistnego poronienia zaleca się wykonanie testu w dniu spodziewanej miesiączki".

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:51   #742
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

madziusia222 będziemy razem testować
wadera4 no własnie ja przestałam robić testy przed miesiączką ze względu na ciąże biochemiczną która może się przytrafić.
kindzia1984 ile dokładnie sie staracie? mieliście jakies badania? Przepraszam jeżeli nie doczytałam a już pisałas o tym.

A moim lab czeka się na bete kilka godzin...
Stary 2013-01-23, 11:57   #743
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
kindzia1984 ile dokładnie sie staracie? mieliście jakies badania? Przepraszam jeżeli nie doczytałam a już pisałas o tym.
My już ponad 7 lat więc starania nie są już takie miłe, a seks przerodził się w "przymus", jest to okropne. Jestem teraz na etapie dojrzewania do pójścia do psychologa. Już tak od roku to planuję, ale mam jakąś wewnętrzną blokadę.
Badań to całe multum już mam zrobione i mąż też. Jestem też po laparoskopii kontrolnej, która wyszła ok.
JEśli nie uda nam się ze 2-3 razy inseminacja to rozważamy in vitro - niestety

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2013-01-23, 12:03   #744
Wiolcia2088
Przyczajenie

kindzia1984 Tak mi powiedzieli w laboratorium niedosc ze zapłaciłam 22 zł to jeszcze czekac no trudno czekałam tyle to poczekam te 4 dni.
Wiolcia2088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:15   #745
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
My już ponad 7 lat więc starania nie są już takie miłe, a seks przerodził się w "przymus", jest to okropne. Jestem teraz na etapie dojrzewania do pójścia do psychologa. Już tak od roku to planuję, ale mam jakąś wewnętrzną blokadę.
Badań to całe multum już mam zrobione i mąż też. Jestem też po laparoskopii kontrolnej, która wyszła ok.
JEśli nie uda nam się ze 2-3 razy inseminacja to rozważamy in vitro - niestety
strasznie mi przykro...Nie moge sobie nawet wyobrazić co czujesz. Moje 7 cykli nagle zaczęło być błahostką w porównaniu do 7 lat...
Trzymam z całych sił kciuki żeby inseminacja się udała i żebyś cieszyła sie z wysokiej bety
Stary 2013-01-23, 12:50   #746
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
kindzia1984 Tak mi powiedzieli w laboratorium niedosc ze zapłaciłam 22 zł to jeszcze czekac no trudno czekałam tyle to poczekam te 4 dni.
u mnie płaci się 18 złotych, a wynik jest następnego dnia po 12 godzinie strasznie długo czekacie, chyba bym nie wytrzymała
Stary 2013-01-23, 12:56   #747
Charlie008
Przyczajenie

Jezuu nie było mnie zaledwie kilka dni a tu takie niespodzianki!

Serdecznie Gratuluję II Kreseczek, chłonę wasze fluidki i mam nadzieję że będzie nas w krótce więcej (albo najlepiej wszystkie? ;-) )

Witam wszystkie nowe staraczki i ściskam w dążeniu do naszego wspolnego celu ;-)

U mnie optymistycznie! w koncu na swoim mieszkanku szczęśliwa zrelaksowana i gotowa do działań na 6.02 jestem zapisana do ginekologa bo chcę porobić badania, popytac sie i w ogóle sprawdzić swój stan zdrowia.
Będę się modlić o bijące serducho na USG (wiem wiem nie możliwe;pp )

19.12-> Zaręczyliśmy się

26.04.2014-> Sakramentalne "tak" w kościele
Charlie008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 12:58   #748
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
strasznie mi przykro...Nie moge sobie nawet wyobrazić co czujesz. Moje 7 cykli nagle zaczęło być błahostką w porównaniu do 7 lat...
Trzymam z całych sił kciuki żeby inseminacja się udała i żebyś cieszyła sie z wysokiej bety
Jakoś daję radę, chociaż nie jest łatwo. Najgorsze momenty to wiosna (kiedy pełno wózków i kobiet w widocznej ciąży), wszelakie święta (zwłaszcza bożonarodzeniowe), spotkania rodzinne i spotkania wśród znajomych, którzy mają dzieciaki.
Jedno pocieszenie, że pracuję w przedszkolu więc mam dzieciaczki praktycznie na co dzień.
Dziękuję za wsparcie. Momentami nie mogę się tutaj odnaleźć, bo ten wątek jest bardziej dla bezproblemowych par więc staram się nie pisacć wszystkich smutków, które mnie ogarniają po tym czasie, a bardziej pozytywnie i na nowo spojrzeć na te nasze starania.
Cytat:
u mnie płaci się 18 złotych, a wynik jest następnego dnia po 12 godzinie strasznie długo czekacie, chyba bym nie wytrzymała
U nas kosztuje ok 27 zł (drogo), ale wyniki są na drugi dzień rano, a przypuszczam, że gdybym poprosiła to do wieczora dałyby mi Panie znać

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2013-01-23, 13:25   #749
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Czy można dołączyć?
Witaj
Cytat:
No to działajcie i to za przyzwoleniem Brata
Cytat:
Ale ciążę potwierdzili? oszczędzaj się teraz jak możesz a w pracy to ja bym się starała nie mówić
Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość

Cytat:
Skoro jest kreseczka to jest super ale lekarz to nie wiem czy tak wcześnie coś powie

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
Jakoś daję radę, chociaż nie jest łatwo. Najgorsze momenty to wiosna (kiedy pełno wózków i kobiet w widocznej ciąży), wszelakie święta (zwłaszcza bożonarodzeniowe), spotkania rodzinne i spotkania wśród znajomych, którzy mają dzieciaki.
Jedno pocieszenie, że pracuję w przedszkolu więc mam dzieciaczki praktycznie na co dzień.
Dziękuję za wsparcie. Momentami nie mogę się tutaj odnaleźć, bo ten wątek jest bardziej dla bezproblemowych par więc staram się nie pisacć wszystkich smutków, które mnie ogarniają po tym czasie, a bardziej pozytywnie i na nowo spojrzeć na te nasze starania.
A czemu masz opory przed psychologiem jeśli mogę zapytać?
My nie staramy się długo ale niestety problemy nas nie omijają więc w jakimś stopniu wiem co czujesz z pisaniem... ale trzeba wierzyć że damy rade
A teraz jeszcze nie mogę dogadać się z mężem i jest mi strasznie z tym źle
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 14:03   #750
maomami
Wtajemniczenie

A mnie ogarnęły jakieś złe myśli, że nam się w ogóle nie uda, że ze mną jest coś nie tak. Jak teraz po tym cyklu też nic nie zaskoczy to zapisuje się do lekarza bo nie jestem aż tak cierpliwa i zaczyna mnie martwić że nam nie wychodzi wiem że 4 nieudane cykle to jest nic ale jak się bardzo chce jednak przybija całkowicie
Sorki za smuty

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości