Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-26, 01:46   #3329
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

ja dzisiaj tak na szybko

Timii my kupiliśmy najprostrze krzeselko z dostępnych tutaj gdzie dziecko wsadza się od góry http://tonykealys.com/babylo-dip-highchair.html coś takiego i jestem bardzo zadowolona, nie potrzeba mi jakiś super krzesełek, gdyż moje dziecko i tak nie usiedzi w miejscu, tyle o ile obiad zdąży zjeść, a i to ostnio nie bo uwielbia z niego wychodzić w trakcie jedzenia <nie nie przypinam go pasami bo na 5 minut kiedy go karmie jest to zupełnie zbędne>

co do zębów - to położna tutaj powiedziała, moja mina bezcenna

_Agata - ja starałam się i dawać mu smoczek i wodę, jak nie ma cycka to on się tak drze, jakbym conajmniej z niego skórę zdzierała, a do tego jak tylko "uciekam" z cyckiem gdzieś to on mnie na śpiocha goni, wtedy i ja się męczę i on się męczy i po co nam to?

czy ktoś wie jak odstawić dziecko od piersi? ja bym niedługo chciała całkowicie zrezygnować z cycka i chce sie przygotować na to mentalnie

co do spacerówek - ja jestem ze swojego wózka bardzo zadowolona chociaż jest ciężki, niestety od początku ma jedno kółko wadliwe i ostanio co spacer pęka nam opona... więc tymczasowo jest unieruchomiony, bo nowe koło musi przyjść z Polski

co do sprzątania, jak mieszkałam w innym mieście, w innym domu uwielbiałam mmieć w domu jak w pudełeczku, odkąd mieszkam tutaj - na wszystko leje z wysokości, doszłam do wniosku że to i tak nie mój dom, więc wystarczy jak będzie względnie czysto, a reszta mi leży i zwisa
za to prać i prasować uwielbiam i robię to nagminnie, a książki które też uwielbiam pochłaniam jak mój syn pójdzie spać <co czasami zdaża się koło 23...> to sobie poczytam do 2...

a jeszcze - co do emigracji zgadzam się z Timii, fajnie jest emigrować na krótko, dłuższa emigracja powoduje wiele niemiłych emocji. Ja bym chciała wrócić do domu, ale jak to mówią - nie da się.
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora