Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - sesja ślubna w dniu ślubu czy później?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-26, 07:45   #3
myszeczka87
Zadomowienie

Dot.: sesja ślubna w dniu ślubu czy później?

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!
Chciałabym się zapytać, jak organizowałyście sesję ślubną czy w dniu ślubu czy później?
Strasznie się głowię nad tym bo z jednej strony uważam, że wszystkie emocje będą w dniu ślubu i zdjęcia wyjdą autentyczne, z drugiej jednak strony nie chciałabym części gości zostawiać samopas na czas sesji, szczególnie, że marzy mi się kilka zdjęć w tzw. plenerze z rodzicami, świadkami, przyjaciółmi... Mój narzeczony skłania się ku sesji w późniejszym terminie ale dla mnie to już chyba nie będzie to samo. Nie planujemy wyjeżdżać na sesję w jakieś nieznane zakątki świata - plener w legnickim parku i może kilka zdjęć w mieście, ot i tyle.

Powiedzcie jak Wam się udało to zorganizować i jak wyszło to wszystko?!
Wiadomo, że jak sesja odbywa się w dniu ślubu to Goście muszą czekać na Parę Młodą i to sporo czasu (poza tym ludzie na pewno trochę głodni będą, ja np osobiście też będę głodna jako przyszła PMka w tym dniu)...

Poza tym ten dzień jak dla mnie trochę stresujący będzie i nie wiem czy bym się do zdjęć tak uśmiechała...My osobiście wolimy sesję już po tym wszystkim..Dlatego, że my na sesję jedziemy nad morze i do wesołego miasteczka Tak sobie wymarzyliśmy A na dodatek nie mamy daleko do morza

I to nie prawda, że to nie będzie to samo..U nas w Rodzinach sesje odbywały się po całym tym "zamieszaniu" i super to wyszło
Poza tym my na sesji będziemy mieli swoje obrączki, bo ja to tak bez obrączek?
To też zależy czy to sesja w plenerze przed ślubem (narzeczeńska) czy po ślubie (małżeńska)

Ale zrobisz jak uważasz, to Twój dzień i od Was zależy jak ma on wyglądać...I nie przejmujcie się gadaniem innych...

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Musisz wziąć po uwagę pogodę. Jeśli będzie gwałtowna ulewa nikt nie pójdzie robić sobie sesji plenerowej pod otwartym niebem.
Druga sprawa to suknia. Jeśli własna nie ma problemu, sesja i za miesiąc może się odbyć. Ale jeśli wypożyczona to masz tylko kilka dni w których może się wszystko odbyć.
Następna rzecz... emocje? Jakieś na pewno będą widoczne tylko czy aby na pewno na takich zależy?
Rozmawiałam ze swoim fotografem i sam zaproponował sesję w innym dniu w dogodnym dla nas miejscu. Argumentował to "większą naturalnością". Już po ślubie młodzi są odprężeni, a sama sesja sprawia przyjemność. Nikt się nie musi stresować "bo goście czekają", "bo już za 10 minut powinniśmy być z powrotem na sali".
Poza tym jak podchodzi do tematu fotograf? Sesja w cenie? Oddzielnie za sesje płacicie? W cenie tylko w dniu ślubu a w razie innego terminu dopłata? Powinniście się rozeznać jak to wygląda.
A jeśli chcecie kilka zdjęć z emocjami zawsze możecie wyjść NIE na sesje a po prostu 2-3 zdjęcia tylko. Wtedy goście nie odczują waszego zniknięcia a Wy będziecie mieli plenerową pamiątkę z tego dnia.

Sami się dogadaliśmy na sesję innego dnia. I takie rozwiązanie wydaje mi się najlepsze.
Zgadzam się z Tobą w 100%
myszeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując