|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Witam się w pierwszym dniu 18tc.
Cytat:
Napisane przez idzia111
A
dotkaaa Mnie wyszły 4 ósemki. Żeby nie było, blondynka ze mnie naturalna, ale zęby wyszły, hehe. W 2011r. usunęłam wszystkie chirurgicznie. Oczywiście nie wszystkie na raz. Zaczęły się psuć i wydałam na nie wyrok. Nie było tak źle, byłam na NFZ, bo prywatnie koszt to 1200zł. Super się mną zajęli. Na jeden dzień do szpitala, na łóżku jak do operacji rwali, oczy miałam zasłonięte, raz, dwa i po strachu. Potem zszyli i już. Rwałam jeden na miesiąc. Więcej strachu jak to warte.
Przywitałam się i zmykam.
|
rwałaś czy wycinali? bo mi powiedzieli, że wyrwać się ich nie da, bo nie wyrosły, a nie wyrosną bo nie mają gdzie koszt prywatnie mnie przeraził i utknęłam na znalezieniu dobrego dentysty na NFS który by to zrobił...
Cytat:
Napisane przez iwonka417
Witam serdecznie wszystkie mamusie  chcę dołączyć do grona mam lipcowo sierpniowych bo sama nią będę 
|
Witamy )
Cytat:
Napisane przez Rockyyy
Kurna prawie wszystkie dzieci kopią a moje co? 
|
moje leniwe lub ma duży problem z przebiciem się przz tkankę tłuszczową... jeszcze trochę i zacznę się martwić. Dobrze, że tydzień temu widziałam na usg jak się rusza.
Cytat:
Napisane przez surka
Wczoraj udało mi się w końcu iobejrzeć "Zieloną mile" do końca, ale nie powiem, że już od połowy filmu klapki na oczy zjeźdżały mi ze zmęczenia, ale dałam radę i nie żałuję 
|
Świetny film!Tym razem odpuściłam, bo płakałam strasznie jak to oglądałam, a teraz to nie wiem, jak to by się skończyło. (skoro ostatnio poleciały mi łzy na reklamie filmu o tej rodzinie co się z tsunami uratowała..)
Cytat:
Napisane przez idzia111
Widzę, że trwa dyskusja o macierzyńskim. Informuję, że wszystkie kobiety, które urodzą po 17 marca objęte są rocznym macierzyńskim.
100% przez 6 miesięcy i 60% przez kolejne 6 miesięcy.
Co do nowego becikowego. Od 1 stycznia 2013 r. wynosi ono 1200zł, ale otrzymają je osoby, u których miesięczny dochód na osobę nie przekroczy 1922zł. Pozostałe rodziny same muszą sobie radzić, nawet tego marnego becikowego nie dostaną. Czas na odbiór becikowego to jeden rok od narodzin dziecka, składa się zaświadczenie o dochodach za rok ubiegły. Oznacza to, że chcąc odebrać becikowe w 2013r. składamy info o dochodach za rok 2012. Jeśli wiecie, że np. Wam przekroczy tę minimalną kwotę, a załóżmy w tym roku (2013) macie mniejszy dochód, wówczas lepiej złożyć wniosek o becikowe np. w maju 2014r. z zaświadczeniem o dochodach z roku 2013.
Tż wpadł na ,,genialny" pomysł. Mówi tak, dziecko coś przeskrobie to on ,,idź za karę grać całą noc na komputerze i ani się waż wyjść do toalety nawet". I to ma niby zniechęcić dziecko do gier komputerowych, bo będzie je kojarzyło z negatywnymi emocjami. Jakaś logika w tym jest, bo miałam to na psychologii, hehe.
|
Czytałam, że jak sie decydujemy na roczny macierzyński od razu to 80% przez cały rok, ajak w trakcie chcemy przedłużyć, to pierwsze 6mieś. 100% a kolejne 60%. Mąż ma mi to w poniedziałek sprawdzić dokładnie, w sądzie pracuje.
A becikowe rozliczane w maju 2014 to juz dochody za 2013 na 3 osoby tak?
CIekawy pomysł
|