|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam
|
|
|
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Kurdę dziewczyny ale pędzicie
znowu mam całą encyklopedię do nadrobieniaNeni pytałaś o moje IgM? Też dodatnie, oba mam dodatnie ale delikatnie podwyższone. Liczyłam się z tym, że miałam styczność w przeszłości ale żeby obecnie chorować... a tak w ogóle to witam się z wami i dobranoc jutro wpadam na wizaż od rana i nadrabiam
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
ja jeszcze posiedzę trochę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale szalejecie z tymi postami.
Cytat:
![]() dotkaaa Mnie wyszły 4 ósemki. Żeby nie było, blondynka ze mnie naturalna, ale zęby wyszły, hehe. W 2011r. usunęłam wszystkie chirurgicznie. Oczywiście nie wszystkie na raz. Zaczęły się psuć i wydałam na nie wyrok. Nie było tak źle, byłam na NFZ, bo prywatnie koszt to 1200zł. Super się mną zajęli. Na jeden dzień do szpitala, na łóżku jak do operacji rwali, oczy miałam zasłonięte, raz, dwa i po strachu. Potem zszyli i już. Rwałam jeden na miesiąc. Więcej strachu jak to warte. Przywitałam się i zmykam. |
|
|
|
|
#1958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Po tym co mówisz i po opiniach w necie to musi być fajny lekarz no i super że na Karowej też pracuje
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-01-25 o 23:16 |
||
|
|
|
#1959 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie mamusie
chcę dołączyć do grona mam lipcowo sierpniowych bo sama nią będę właśnie wskoczył mi 18 tydzień z czego jestem baardzo zadowolona no i dzidzia ostatnimi czasy daje o sobie znaki <radość> pozdrawiam wszystkie mamusie no i życzę zdrówka dla was i waszych maluszków w brzuszkach;*
|
|
|
|
#1960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo od "większych" Mamuś Dzieciaczki biorą z Mamusiwego zapasu a u szczupłych nie ma czegoś takiego Nie, od godziny nadrabiam Ale nie mam za duzo odpisywania bo sam spam tu wczoraj panował ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Czemu tu jest tak pusto? Rozumiem, ze jak wyjdę z domu to się rozmowa rozkręci tak?
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
gonicie jak szalone Co do termometru mem ten baby ono elektroniczny, dopoki marysia miala do pol roku bylo ok, a teraz lezy w kacie. Kupilam ten do czola-ucha. Szybko sie mierzy, dziecko nie zdazy nawet uciec i sie zorientowac. A po ostatnich chorobach, wiem ze nie da sie jej inaczej zmierzyc. Co do lezaczkow mialam dwa. jeden dostalismy z fisher price ten na metalowych pretach - rewelacja. Marysa jak byla wieksza sama w nim usypiala, bo machala nogami i sie bujala, wogole dla mnie rewelka. Ale wagowo zaczela juz dobijac do maximu i musielismy schowac. Pozniej kupilismy uzywany na plastikowych "plozach" posluzyl do dalszej "pracy" czyli u nas karmienia - bo mala miala bunt na krzeselko do karmienia. Musielismy niestety zlozyc bo moje dziecko wspinalo sie po nim i tylko patrzec jakby sobie glowe rozbila. Lece bo dziec sie obudzil. Moze pozniej Was poczytam
|
#1962 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
Muszę powalczyć z nagraniem pracy na płytkę i pędzę się jej pozbyć do dziekanatu Cytat:
No i powiedzcie mi jak tu nie kochać tych dzieciaków? Cytat:
Zawsze tak miło się robi jak ktoś się interesuje![]() Cytat:
Cytat:
TŻ - Jaki jest jutro dzień tygodnia? Ja - Niedziela. TŻ - To ja muszę iść do pracy rano? Ja - No tak. TŻ - To wstawaj, bo już prawie 6. Ja - Do pracy idziesz jutro, dzisiaj śpij. TŻ - Mówiłaś, że jest niedziela i muszę iść. Ja - Pytałeś jaki jutro jest dzień tygodnia. Dzisiaj jest sobota i nie musisz iść do pracy. TŻ - Acha. Cytat:
![]() To powinni brać pod uwagę np. BMI. Bo ja mieszczę się w wadze do 60kg, ale że jestem niziutka to dziecko ma z czego sobie wziąć. Bo tłuszczyku to u mnie nie brakuje.
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łagodniejszy dla osób wysokich natomiast ostrzej oceniający osoby niskie, ale czy będzie popularny? ![]() Ja się niedługo w żadnych granicach nie zmieszczę
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
magdalenne to z przepracowania mój też tak miał
I ja witam się dziś...dziś do 13 w pracy i do domciu ![]() Niestety dzień jak co dzień złe samopoczucie nic robić się nie chce, jestem w pracy to was czytam wracam do domu jem i kładę się nic nie robię i tak dzień w dzień zazdroszczę wam siedzenia do 23 ja o 21 już śpię. Muszę chyba wziąć się w garść i przestać narzekać zamulać bo bedzie coraz gorzej na razie mąż jest w domu z chorym synkiem i on sprząta i gotuje ale jak pójdzie do pracy to muszę jakoś zacząć funkcjonować coś gotować bo jeść trzeba a teraz się rozleniwiłam On wszystko za mnie robi ja dosłownie nic nie robię, nic!!!Dziś na razie nie wymiotowałam ale ciężko na żołądku, wczorajszy obiad wylądował w WC ale za to na kolację zamówiłam knyszę Chciała bym l4 ALE Z drugiej strony nie chcę bo całkiem w domu zakwitnę....dziewczyny poradźcie coś ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Aaaa wczoraj u mnie było głosowanie, ja ,mąż, synek-JAK MYSLICIE CO SIĘ URODZI mąż- córeczka syn- siostrzyczka ja- córeczka...słyszysz malutka słyszysz masz być dziewuszką a tu okażę się chłopak i ZONK
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-26 o 09:07 |
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
Witam z rana.Nie wiem czy was zdołam nadrobic.Nie było nas wczoraj cały dzien-odwiedzilismy babcie na jej wioseczce.A jak wrocilismy to pobolewał mnie brzuch i booolał kręgosłup więc lezałam grzecznie.Dzis tez jakos tak kiepsko sie czuje i chyba spedze w lozku caly dzien.
|
#1966 |
|
Rozeznanie
|
Mój też jeszcze śpi ale zaraz mu pobudkę zrobię
![]() ![]() Na śniadanko chlebek z tuńczykiem,który za mną chodził już jakiś czas mniam... |
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już obleciałam biedronki i inne Stokrotki, zakupy zrobione. Obiad mam z wczoraj, trzeba tylko posprzątać i luz.
Teraz siedzę, czytam nowości wizazowe, facebookowe itp. i zajadam płatki na mleku, przegryzam belriso czekoladowym i popijam kawą z mlekiem (a właściwie mlekiem z kawą )Życzę Wam miłego dnia! |
|
|
|
#1968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Resztkami sił posprzątałam chatke.I juz mam luuuzik.Bd sobie dzis lezec i sie lenić Chyba sobie zrobie kaszke ,,Mleczny Start"
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
Witam
od rana was nadrabiam ale zanim zasiadłam na wizążu wstawiłam ziemniaki do gotowania bo ostatnio domciatko narobiła mi ochoty na kopytka i od kilku dni o niczym innym nie myślę jak o kopytkach , lecz tak się zaczytałam że ziemniaki mi się rozgotowały ![]() Rano zaraz po przebudzeniu moje dziecię uraczyło mnie trzema kopniaczkami pod rząd Witam nową mamusie i zapraszam do dyskusji |
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna prawie wszystkie dzieci kopią a moje co?
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mężusiowi zebrało się dziś na amory, a że my ostatnio rzadko bo jakoś moje libido poniżej zera to bardzo szybko skończył. Nawet mi nie żal, że nie zdążyłam. Dziś idę wydać ostatnie psiaki i będzie spokój wreszcie. Będę mogła posprzątać i będzie czysto.
|
|
#1972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Trochę was zaniedbałam, ale nie mam siły nadrabiać
![]() W pracy czuję się dobrze, ale jak wracam to jestem tak wypluta, że mimo głodu nie mam nawet siły obiadu zjeść Cytat:
Cytat:
Nie ty pierwsza i nie ostatnia ![]() Wczoraj udało mi się w końcu iobejrzeć "Zieloną mile" do końca, ale nie powiem, że już od połowy filmu klapki na oczy zjeźdżały mi ze zmęczenia, ale dałam radę i nie żałuję |
||
|
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was z rana!
Cytat:
![]() Widzę, że trwa dyskusja o macierzyńskim. Informuję, że wszystkie kobiety, które urodzą po 17 marca objęte są rocznym macierzyńskim. 100% przez 6 miesięcy i 60% przez kolejne 6 miesięcy. Mamusie, które mają umowę przedłużoną do terminu porodu mają również prawo do macierzyńskiego. Być może nie jest to wtedy urlop tylko zasiłek, ale tak czy siak finansowo wychodzi na to samo. Co do nowego becikowego. Od 1 stycznia 2013 r. wynosi ono 1200zł, ale otrzymają je osoby, u których miesięczny dochód na osobę nie przekroczy 1922zł. Pozostałe rodziny same muszą sobie radzić, nawet tego marnego becikowego nie dostaną. Czas na odbiór becikowego to jeden rok od narodzin dziecka, składa się zaświadczenie o dochodach za rok ubiegły. Oznacza to, że chcąc odebrać becikowe w 2013r. składamy info o dochodach za rok 2012. Jeśli wiecie, że np. Wam przekroczy tę minimalną kwotę, a załóżmy w tym roku (2013) macie mniejszy dochód, wówczas lepiej złożyć wniosek o becikowe np. w maju 2014r. z zaświadczeniem o dochodach z roku 2013. Taką mam wiedzę, a jak wychodzi to w praniu, to praktyka pokaże. Dziś miałam zabawny poranek. Tż wychodząc do pracy ucałował mnie i maluszka, czyli brzuszek i mówi do brzucha ,,lekcje odrobione". Wczuwa się w rolę, ale odbiega daaaleko w przyszłość, hehe. Wiem, że coś czytał w necie o wychowaniu dzieci, bo mówi do mnie: ,,Ty wiesz, że nie można dziecka karać odrabianiem lekcji?". Np. coś zrobi a rodzic idź do pokoju odrabiać lekcje. A potem to już w ogóle było tyle śmiechu, że maluszek pewnie fikał, bo mama aż brzuchem ruszała. Tż wpadł na ,,genialny" pomysł. Mówi tak, dziecko coś przeskrobie to on ,,idź za karę grać całą noc na komputerze i ani się waż wyjść do toalety nawet". I to ma niby zniechęcić dziecko do gier komputerowych, bo będzie je kojarzyło z negatywnymi emocjami. Jakaś logika w tym jest, bo miałam to na psychologii, hehe. |
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1976 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a może robot Gratuluję energii, ja ledwo co znalazłam siłę na zrobienie śniadania do łóżka![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nasze jeszcze za małe, i w moim przypadku oponka przeszkadza dodatkowo ![]() Cytat:
Dlatego ja dzidziolowi zamierzam sprezentować rtęciowy ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mojemu libido nie spadło.Chodzi sfustrowany i czeka na wizyte ,moze lekarz juz nam pozwoli?
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
u mnie pięknie słońce świeci
byle do wiosny![]() Już mi się mordeczka cieszy jak was czytam ...o jeju jakby oni wiedzieli co my tu skrobiemy
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
roxi ja też się zastanawiam nad tym ile masz siły, energii i ochoty na te zakupy i w ogóle.
Ja po całym dniu (a nie mam jakiejś ciężkiej pracy) czuję się jakbym z tonę węgla przerzuciła. Wspominając czas studiów, mogę powiedzieć, że nawet po całym dniu na uczelni i zakuwaniu w nocy do egzaminu nie byłam tak zmęczona jak teraz. Chyba się starzeję, albo ciąża tak mnie wykańcza. Wieczorem nogi mam mocno opuchnięte. Dobrze też, że mam mamusię do pomocy i męża co sam ugotuje jak trzeba. Gdyby nie dolegliwości ciążowe mogłabym chodzić w ciąży całe życie, tak mnie rozpieszczają. A co do termometrów to moja koleżanka (ma 6 miesięczne dziecko) twierdzi, że ten bezdotykowy jest najlepszy. Dziewczyny zbiera któraś z Was punkty w systemie payback? Można za punkty wziąć zestaw butelek philips avent. My musieliśmy wykorzystać punkty do końca stycznia i się wahaliśmy czy butelki czy blender i na razie padło na blender. Też się przyda przy dziecku, a z rzeczami dla maluszka wolę się wstrzymać. Nie żeby nie zapeszyć, mam inne powody i wolę o nich nie pisać żeby Was nie straszyć. Żeby nie było ze mną i z dzieckiem wszystko ok. Edit: Jeżeli ktoś nie ma karty payback to można założyć np. w realu, być może w smyku. To strona programu http://www2.payback.pl/ Mają dużo partnerskich sklepów, jeśli robi się często zakupy na allegro to też warto ją mieć, tylko trzeba kartę skonfigurować z allegro. Za każdy zakup są punkty, a np. za wózek to będzie ich sporo. Potem wymiana na nagrody. Nawet czasami warto dopłacić do prezentu bo i tak wychodzi na korzyść. Sprawdzałam ceny na allegro z sugerowaną wartością nagrody, warto. Aha i jakby co to trzeba poszperać po stronce, bo zawsze są dodatkowe bony elektroniczne, np. ,,za zakup na allegro czegoś za 100zł dodatkowo 500 punktów" i trzeba wykorzystać w jakiś określonym czasie. Już pozapisywałam się do programów bebilon czy j&j
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-01-26 o 10:16 |
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

dobranoc
jutro wpadam na wizaż od rana i nadrabiam
ja jeszcze posiedzę trochę 

właśnie wskoczył mi 18 tydzień z czego jestem baardzo zadowolona
12.06.2010
Tak jest u nas kijowo, że ludzie od nas odchodzą
Ale jak się wkurzam na bezczynność to zaraz myślę, że robię to dla malucha i stram się tej myśli trzymać i regenrować siły. Teraz TŻ siedzi ze mną, więc mi raźniej, ale też się bardzo rozleniwiłam, bo szykuje mi śniadanka i obiadki, a ja czasem posprzątam i tyle mojego zajęcia. Jak chodził do pracy to wiadomo inaczej sobie dzień organizowałam. Ale cały czas sobie powtarzam, że trzeba się cieszyć z tego czasu, a nie myśleć o pracy, bo to pewnie jedyny taki okres słodkiego lenistwa w moim życiu, a potem będę harowała do "emerytury". Wczoraj z TŻ kłóciliśmy się przy śniadaniu jaki jest dzień tygodnia - on, że środa, ja - że czwartek
na razie mąż jest w domu z chorym synkiem i on sprząta i gotuje ale jak pójdzie do pracy to muszę jakoś zacząć funkcjonować coś gotować bo jeść trzeba
Gratuluję energii, ja ledwo co znalazłam siłę na zrobienie śniadania do łóżka