Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-27, 20:05   #3552
laczupakabra
Rozeznanie

GG do laczupakabra
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez KatusKatus Pokaż wiadomość
studia i poważne dorosłe życie? no co Ty!
rozumiem Twoją chęć wyjazdu ale rozumiem też Twoich rodziców - rok to dużo czasu, duża przerwa - nie wolałabyś może pójśc na kompromis i wyjechać tylko na wakacje?

mi też nikt nie wierzył, że wyjadę jak po maturze dostałam małpiego rozumu, w 2tyg znalazłam rodzinke w Londynie, kupiłam bilet na samolot i powiedziałam: jadę!
z tym, że ja od razu wiedziałam, że wrócę na studia, choć też nie wiedziałąm na jakie.
prawdę mówiąc, wróciłam i po 2miesiącach zrezynowałąm z tamtego kierunku i dopiero od tego roku zaczęłam studia zgodne z moimi zainteresowaniami
i szczerze wątpie czy dłuższy wyjazd i np. rok przerwy pomógłby mi zmienić decyzję i podjąć od razu tą słuszną
no ok, przesadziłam z tym dorosłym życiem ale czuję, że jak nie wyjadę to odbiorę sobie jakąś szansę
mam prawie 18 lat (poszłam rok szybciej do szkoły), mam rok w zapasie, poza tym myślę nad studiowaniem w Anglii, więc rok na poprawienie języka mi się przyda, zobaczę czy chcę wracać czy zostać, jak dla mnie bez sensu jest iść na studia byle iść, skoro mam zrezygnować po jakimś czasie równie dobrze mogę nie marnować tego czasu i uczyć się języków, a poza tym każdy rok studiów tutaj zabiera mi pożyczkę na studia tam, więc jeżeli mam się przekonać czy chcę wyjechać to jest najlepszy na to czas
mam taki cwany plan w ciągu tego roku odhaczyć kilka punktów z mojej listy marzeń i niczego tak nigdy nie chciałam jak tego wyjazdu

a tak w ogóle to mam nowy plan poszukam rodzinki na lato w UK, w tym czasie pouczę się francuskiego, potem pojadę do Francji do świąt, wrócę na święta do domu i znowu poszukam rodzinki w UK, ale już w mieście, w którym potencjalnie chciałabym studiować, jeżeli nie będę chciała może wyjadę gdzieś indziej, żeby zwiedzić więcej i może pouczyć się nowego języka.. włoski, hiszpański?

no jak widzicie jestem pełna entuzjazmu, jedyna wada tego, że dopiero w kwietniu będę miała 18 - brak prawka co zawęża liczbę potencjalnych rodzinek, a teraz nie mam czasu na kurs...
laczupakabra jest offline Zgłoś do moderatora