Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-29, 17:05   #4689
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A jaka to kubełkowa Ja mam normalna i na płasko jeździ.

kubełkowa to taka: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-es...985474388.html właśnie taką mam przechyla się cała do tyłu, a nie, że samo oparcie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja Wam powiem, że nie mam parcia na kupowanie ani drogich kosmetyków/ciuchów, ani też rzeczy dla dziecka.
Nie kręci mnie wydać kilka stów za ubranie z metką Zara czy coś takiego, za co mogę dać 30zł w zwykłym sklepie czy targu. Najczęściej kupuję rzeczy właśnie na targach i jestem zadowolona, chociaż przyznam szczerze, że ostatnio nie potrafię nic fajnego dla siebie znaleźć, bo weszła moda, z której nic mi się nie podoba, a tak to jest, że jak coś modne, to wszędzie tylko to można kupić. Po lumpach nie chodzę, bo po pierwsze nie umiem niestety nic fajnego znaleźć, a po drugie u mnie jest małe miasteczko i jakby mnie ktoś znajomy zobaczył, to zaraz by cała wieś wiedziała, że biedna jestem, bo używane rzeczy kupuję. Niestety ale tacy są u nas ludzie Ale ostatnio tak myślałam, że Mały wyrasta szybko z ubranek, a kasy teraz mamy mało, bo TŻ nie pracuje i chyba się jednak wybiorę, może coś znajdę. A zabawek też nie mam zamiaru mu takich drogich kupować, bo np. kupię mu grzechotkę za 50zł, bo ładna, a on w ogóle nie będzie nią zainteresowany, tylko polubi taką za 5zł, albo pobawi się miesiąc, a potem wyrośnie z grzechotek, a ja to wyrzucę. Więc moim zdaniem nie warto. Tzn. jeśli ktoś ma dużo kasy, to ok. ale u nas się nie przelewa, więc szaleć nie będę. Jak będzie starszy, to ok. mogę mu kupić coś droższego, bo wiem, że się tym trochę pobawi, a nie że kupię super karuzelę za 300zł, a za kilka miesięcy już to będzie niepotrzebne....
Krzesełka do karmienia też nie kupuję, bo nie stać mnie, a ceny to kilka stów... Jakbym znalazła takie za 50zł, to ok. Prawdopodobnie pożyczę po chrześnicy na te kilka miesięcy.
A, i od razu mówię, że nie chcę oszczędzać na dziecku, tylko można mieć coś taniego a fajnego i równie dobrego...

Co to są te piramidki?

A co do kremów, to polecacie jakiś dobrze NAWILŻAJĄCY do 35zł?
ja do lumpków też nie chodzę, bo raz, że nie umiem tam nic znaleźć (byłam raz jeszcze w czasach ogólniaka kiedy lumpki się pojawiały), dwa, że u mnie też mała mieścina i myślenie ludzi identyczne jak u Ciebie, a trzy, zwyczajnie się brzydzę ten zapach mnie odrzuca...
Ja kupuję wszystko na wyprzedażach za grosze, albo na all u ludzi co z UK przywożą i sprzedają (w wielopakach body, pajace, skarpetki, rajstopy itd.). Zawsze obkupuję z wyprzedzeniem na sezon ubranka i za groszę zawsze mam ładne markowe modne ubranka dla maluchów dokupuję później tylko jakieś drobne. Mała jest obkupiona na 3 lata naprzód oczywiście nie z wszystkiego, ale na rok z góry to wsio mam synek też obkupiony już na rok na przód Co do zabawek, dla małej nie kupuję jeszcze nic bo po bracie ma wszystko, mały ma sklep z zabawkami, niech się dzieli. Ja jestem jednk zdnia, że lepiej kupić jedną porządną rzecz, przymyślaną niż 10 tańszych, a lipnie wykonanych Kubuś ma pełno zabawek z FP i są nie do zdarcia, jeszcze nie tylko moja Iza sie tym nacieszy potem posprzedaję na all, ubranka po dzieciach nie raz sprzedalaza wiecej niz kupiłam
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja też na to sama nie wpadłam tylko tu dziewczyny podsuneły i google
24 godziny mniej więcej minęły od wypicia herbatki a to paskudztwo już blade jest

No ale za to moje dziecie ostatnio strasznie marudne
Niczym sie zabawić nie potrafi dłużej niż 3 minuty.
Najlepiej to na rękach nosić i to twarzą do świata
Ręce niebawem będe mieć jak "Szwarceneger"
Ja mu tu zamówiłam pełno zabawek i to nawet z FP a ten sie na widok fajnego pajacyka tak rozwrzeszczał jakby go ktoś ze skóry obdzierał
Już mnie nerwica bierze ostatnimi dniami
Wiecznie beczy i marudzi.
Noż kurrrrrr.aaaaaa znowu!!!!!!!
u nas to samo....dzisiaj tylko ma senny dzien to mam luz
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zosi też nie swędziało, byla pogodna jak zawsze, uśmiech z buzi nie znikał.

Właśnie sobie uświadomiłam że ja nic nie jem rano jedna kanapka i to moje paliwo na cały dzień nic więc dziwnego że brzuch już wklęśnięty a spodnie które ledwo na tyłek wcisakałam za szerokie w pasie na dwie dłonie..
moje marzenie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Kalpana, kremy Ziaji sa bardzo fajne, Perfecta też, tylko już sobie zdecyduj do jakiego typu cery

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Kalpana, przypomniałam sobie, że ten Garnie też jest niezły:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ej.html&next=1
ja wogóle uwielbiam Ziaje

Tz zajety wiec wpadłam na moment

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora