|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Ja Wam powiem, że nie mam parcia na kupowanie ani drogich kosmetyków/ciuchów, ani też rzeczy dla dziecka.
Nie kręci mnie wydać kilka stów za ubranie z metką Zara czy coś takiego, za co mogę dać 30zł w zwykłym sklepie czy targu. Najczęściej kupuję rzeczy właśnie na targach i jestem zadowolona, chociaż przyznam szczerze, że ostatnio nie potrafię nic fajnego dla siebie znaleźć, bo weszła moda, z której nic mi się nie podoba, a tak to jest, że jak coś modne, to wszędzie tylko to można kupić. Po lumpach nie chodzę, bo po pierwsze nie umiem niestety nic fajnego znaleźć, a po drugie u mnie jest małe miasteczko i jakby mnie ktoś znajomy zobaczył, to zaraz by cała wieś wiedziała, że biedna jestem, bo używane rzeczy kupuję. Niestety ale tacy są u nas ludzie ![]() Krzesełka do karmienia też nie kupuję, bo nie stać mnie, a ceny to kilka stów... Jakbym znalazła takie za 50zł, to ok. Prawdopodobnie pożyczę po chrześnicy na te kilka miesięcy. A, i od razu mówię, że nie chcę oszczędzać na dziecku, tylko można mieć coś taniego a fajnego i równie dobrego... Co to są te piramidki? A co do kremów, to polecacie jakiś dobrze NAWILŻAJĄCY do 35zł? |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 24 godziny mniej więcej minęły od wypicia herbatki a to paskudztwo już blade jest ![]() No ale za to moje dziecie ostatnio strasznie marudne ![]() Niczym sie zabawić nie potrafi dłużej niż 3 minuty. Najlepiej to na rękach nosić i to twarzą do świata ![]() Ręce niebawem będe mieć jak "Szwarceneger" ![]() Ja mu tu zamówiłam pełno zabawek i to nawet z FP a ten sie na widok fajnego pajacyka tak rozwrzeszczał jakby go ktoś ze skóry obdzierał ![]() Już mnie nerwica bierze ostatnimi dniami ![]() Wiecznie beczy i marudzi. Noż kurrrrrr.aaaaaa znowu!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zadomowienie
|
Zosi też nie swędziało, byla pogodna jak zawsze, uśmiech z buzi nie znikał.
Właśnie sobie uświadomiłam że ja nic nie jem ![]() ![]()
#4684 |
Zakorzenienie
|
Kalpana z Avonu krem roodzinny do twarzy i ciala za 14 zl;p. Ja kiedys dostalam od siostry go od tak i zaczelam stosowac do twarzy pod makijaz. I już przy nim zostalam,bo go uwielbiam;p. Duze opakowanie starcza na dlugo i fajny jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Rozeznanie
|
Kalpana, kremy Ziaji sa bardzo fajne, Perfecta też, tylko już sobie zdecyduj do jakiego typu cery
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Kalpana, przypomniałam sobie, że ten Garnie też jest niezły: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ej.html&next=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pleckach bardzo podobny,tylko tak bardziej z boku umiejscowiony(jakby na prawej nerce). Zrobil sie wypukly,ale w srodku sa przeswity 'normalnej' skory. I tez wszedzie slyszymy: czekac,zostawic,nie ruszac.Juz bylam prywatnie u polskiego pediatry(bo tutaj ciezko mi sie doprosic o fachowa porade lekarzy)-ale tez za wiele nie byl w stanie powiedziec.Jedynie,ze po 3r.z.mozna usuwac i zeby wybrac sie do dermatologa najlepiej ![]() Tak wiec czytam,obserwuje..Jak zobacze jakas niepokojaca zmiane to lecimy do pl..
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Jasiu dalej strzela brzydkie kupki, ale okazało się, że TŻ przez weekend też miał rewolucje, a że był w pracy cały weekend to się nie przyznał. Dopiero jak go przycisnełam to mi powiedział
![]() I nie wiem czy to osłabienie przy kupach czy co ale Jasiu jakoś słabiej głowe na brzuchu trzyma ![]() Dziewczyny jakie możecie polecić żelazko?
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
Kraven ja też karmię Nan
Iwa współczuję takich przeżyć ![]() ![]() Powiedzcie mi co się stało, że jak świeci mi się ta lampka na klawiaturze od dużych liter, to pisze mi małymi, a jak wyłączę capslockiem, to wtedy pisze dużymi... Czyli odwrotnie niż ma być....? |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | ||||
Zakorzenienie
|
kubełkowa to taka: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-es...985474388.html właśnie taką mam
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupuję wszystko na wyprzedażach za grosze, albo na all u ludzi co z UK przywożą i sprzedają (w wielopakach body, pajace, skarpetki, rajstopy itd.). Zawsze obkupuję z wyprzedzeniem na sezon ubranka i za groszę zawsze mam ładne markowe modne ubranka dla maluchów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tz zajety wiec wpadłam na moment ![]()
![]() |
#4690 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moj Robik tez juz w gondoli jest od konca do konca. Az kupilam spacerowke przodem do mnie bo on by nie ujechal nie widzac mnie. Chyba jutro bedzie jej debiut w trasie. ![]() Gda, jasne, ze mozesz wprowadzac gluten tymi kaszkami Holle. Tylko pewnie dawka mniejsza niz jakbys dawala bobovite np. bo to 100% kaszki, bez mleka i dodatkow zadnych. ![]() Maly jakims cudem spi od godziny, nie wierze ile w jedna godzine zrobic mozna... On normalnie w dzien praktycznie nie spi, jedynie na spacerach i caly dzien na raczkach najchetniej... ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Filusia, co u Ciebie? Lepiej juz sie czujesz? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | ||
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam wcześniej napisać, że Antek od wczoraj "pierdzi" ustami jak kiedyś Zośka od Sojki.
![]() Colds... bardzo współczuję tych naczyniaków u Melci i wcale się nie dziwię, że tak bardzo się tym zamartwiasz. Ja Kochana nie jestem w stanie nic doradzić, bo zupełnie nie jestem w temacie. Mogę jedynie przypomnieć, że ja sama urodziłam się z naczyniakiem na plecach, który rósł razem ze mną. Miałam go usuniętego chirurgicznie, ale wówczas były zupełnie inne czasy i medycyna na poziomie nieporównywalnym z dzisiejszym. Ja jestem mały knypek, bo mam 154cm ( w dowodzie 2 cm więcej ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, że ja za pierwszym razem bez problemu trzymałam się zasad diety, a teraz to tak jak Ty! Najbardziej odpuściłam, gdy byłam w szpitalu z Antkiem, bo nie sposób było mi tam wyżyć na samych jogurtach, a jak wpadałam do domu, to tylko na chwilę i nie było mowy o gotowaniu, więc kończyło się zazwyczaj na jakiejś bułce. A później już tylko gorzej było, bo jak dopadłam się do słodyczy to oderwać się nie mogłam. ![]() Tak jak odpisałam powyżej, 154cm ![]() ![]() Cytat:
![]()
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-01-29 o 17:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
Aaliyah to co to sie z tymi naszymi dzidziolami porobiło??
![]() Już ostatnio to ja nie wiem czy ryczy bo głodny, czy śpiący czy cholerka wie co ![]() Wcina co 4 godziny normalne posiłki a przed chwilą (było jeszcze ponad godzine do posiłku mlecznego) wypił w chyba 10 sekund 30ml herbaty. Potem znowu marudził ale to już z powodu sennosci. Śpi teraz to mam jeszcze z 10-15 minut spokoju ![]() Jakoś w nocy krótko sypia bo z około 5 godzin, w międzyczasie wypluwa smoka i potem marudzi, więc nieprzytomna szukam w jego łózku tego smoka który leży gdzieś pod jego uchem i mu go daje. Jestem wiecznie niewyspana, sama zaczynam marudzić bo zmęczenie straszne... Aaaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4694 |
Zadomowienie
|
hejka pozdrawiam Was wszystkie i musze powiedzieć że moja panna jutro konczy 4 miesiące a dziś tak się ciągnie do siadania czy to nie za wcześnie???
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja mam jeszcze pytanie odnośnie rozszerzania diety. Jeżeli już to wyjaśniałyście, to z góry przepraszam.
Mam już sporo słoiczków kupionych, choć rozszerzanie zaczynamy dopiero za miesiąc. Gdy kupowałam je, to robiłam to na zasadzie: Przykładowo: -jabłko -morela -jabłko-morela (nie chce mi się lecieć sprawdzać, może to była marchewka zamiast jabłka, ale nie czepiajmy się szczegółów ![]() Do rzeczy... jak powinnam te 3 produkty wprowadzać? W takiej jak wymieniłam powyżej czy: jabłko, jabłko-morela i dopiero na koniec sama morela? Z góry dziękuję za odpowiedź! Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4697 |
Wtajemniczenie
|
Dearlie
jabłko morela jabłko-morela |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Powoli zaczyna się ocieplać więc jest nadzieja, że w końcu się wiosna odezwie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tam jem od rana do nocy, a przytyć nie mogę. Mała wszystko wysysa.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No nic spadam bo zaraz mała do kąpania i niech wreszcie idzie spać, bo przez ostatnią godzinę non stop się drze żeby ją nosić ![]() ![]() ![]() spadam, do jutra ![]()
![]() |
#4700 |
Zadomowienie
|
ide robic karpatke
![]()
#4701 | |||
Wtajemniczenie
|
Oj no paskudnie wyglądają
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie stan jest dobry, mamy lekką asymetrię, zakaz leżaczka na jakiś czas i dużo ćwiczenia na brzuszku ![]() ![]() A jutro jemy pierwsze jabłuszko ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- mniam.....
![]() |
#4702 |
Zadomowienie
|
Skoro mowa o naczyniakach. Tak wygląda u nas...
Na początku był malutki, niestety rośnie szybko razem z nią. |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Wtajemniczenie
|
Kasiam a mówiła ci coś lekarka o suplementacji wapnia przy diecie bezmlecznej? U ciebie i dziecka?
![]() |
#4704 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | ||||||
Zadomowienie
|
Ma się ten refleks
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
APELUJE O DOSTĘP DO KLUBU DLA NASZEJ m_moni!!!Filusi też jak nie ma. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Straszne są te naczniaki ![]()
![]() |
#4706 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zadomowienie
|
Witam was wszystkie, trochę mnie nie było. Ale do jutra mam czas na oddanie pracy i co Antek śpi to piszę i tak na okrągło i już mam dość
![]() ![]() Troszkę podczytywałam, ale nie do końca. Colds, biedna Melcia z tymi naczyniakami ![]() Kasiam, śliczna Twoja kruszynka i zobaczysz będzie dobrze. Nutramigen nie jest zły, ja też piłam jako dziecko. A na lekarzy brak słów, że nie potrafili stwierdzić skazy. Co to wózka, to jeszcze korzystamy z gondoli, ale Antek też już się na styk mieści, mam nadzieje, że do wiosny jeszcze pojeździ ![]() A dzisiaj moje dzieciątko jest aniołem, spał całą noc, został z babcią, jak wróciłam o 16 poszedł spać i śpi do teraz - a ja tęsknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | ||
Zakorzenienie
|
Dearlie - jabłko, morela, morela-jabłko. Przynajmniej ja w taki sposób wprowadzałam.
agnus21 - Twoja Malutka ma chyba bardziej zgrubiałego tego naczyniaka z tego, co widzę.. Masarka.. Dlaczego dzieciaczki muszą mieć takie świństwa? ![]() Daj znać jak będziecie po wizycie u dr Wyrzykowskiego, dobrze? ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też w dzień chodze dosłownie nabuzowana jak w nocy mi mały daje popalić ![]() Cytat:
Wszystko go denerwuje, wiecznie zrzędzi. Chyba dziąsła swędzą. Zaraz mu wysmaruje żelem bo jest po jedzeniu. Eh, ciekawe jak bedzie przy kąlieli za 30 minut ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dam znać oczywiście. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.