Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
Napisane przez katiem
Co do glutenu jeśli kogoś jeszcze to interesuje - kupilam z hippa deserek po 5 miesiącu - jablka, gruszki z kleikiem orkiszowym - bez cukru, bez mm, z glutenem - jest go malutko, ale na początek wprowadzania w sam raz. Kupilam też kaszki bezcukrowe z Bobovity i kaszkę manną - promocja 2 plus 1 gratis
Moje dziecię skończylo 5 miesięcy - dzisiaj weszlo w 6 
najlepszego dla Sonii Bafi
nadrabiam...
|
dla waszych dzieciaczków
Cytat:
Napisane przez axxxa
Witam was wszystkie! troche probuje nadrabiac ale ciezko mi idzie. duzo piszecie to nie ogarniam tematu.
co u nas? my wczoraj skonczylysmy 4 miesiace! mala rosnie jak na drozdzach. juz wszystko na 74 mamy. u was tez tak?
organizuje chrzciny na odleglosc no bo beda w szczecinie a ja w chorzowie. ale jakos damy rade. mysle nad strojem bo mi jeszcze 5kg na + zostalo i ciekawe czy w te 2 michy mi spadna. cos moloznie mi idzie. a u was jak?
czytalam ze wy juz dzieciaczkom jedzonka dajecie. dla mnie jak na chwile obecna to czarna magia. nie wiem co z czy i od czego zaczac. daje malej troche wody jedynie.
dziewczyny co karmia jeszcze piersia: od czego zaczelyscie?
wicie co fajnego znalazlam w internecie fryzjera co przyjezdza do domu i babka mi w piatek zrobila pasemka nalozyla farbe i tak sie ciesze ze szok! bo ja jeszcze nie moge sobie pozwolic by isc do fryzjera na ok.3h. a tak to w domu i jeszcze mi wymodelowala, podciela. i mojego tz tez opitolila. super sprawa!! swietnie ze takie rzeczy sa dostepne.
bede sie starala czesciej odzywac bo tyle sie mozna od was dowiedziec,.
|
Ja dziś podam po raz pierwszy jabłuszko 
Cytat:
Napisane przez tamlin111
Bylismy u księdza chrzciny ustalić. Zaproszenia rozdane a my dopiero w Kościele termin zaklepaliśmy
Garnier
|
No kolejność prawie prawie 
Cytat:
Napisane przez gda
Jeju to dziecko dopiero zasnęło... Musieliśmy mu dać 1/4 czopka, bo go zatkało. Zrobił kupkę, bardzo gęstą już. Od tej marchewki z ziemniakiem chyba. Jutro muszę dać coś lżejszego i rozluźniającego.
W ogóle ostatnią godzinę Henio zachowywał się jak szaleniec. Taki pobudzony, gadał, piszczał, krzyczał i machał nogami i rękoma ciągle! Wiecie o co chodzi...? Teraz w końcu zasnął na rękach pionowo kołysany.
Jeszcze jedno mam pytanie - wycieracie buzie swoim dzieciom tymi chusteczkami do pupki? Bo ja po
jedzeniu jakoś na szybko po nie sięgam i nie wiem czy dobrze robię...
Axxxa - ja na cycu podałam najpierw jabłuszko kilka dni, potem marchewkę i marchewkę z jabłkiem kilka dni i wczoraj marchewkę i ziemniaka. Codziennie koło 11-11.30 daję.
Piszecie o sh, ja nie potrafię w nich szukać i nie mam cierpliwości do tego. Wolę mieć to wszystko wystawione przed nos jak w sieciówkach... Co do zabawek, to uwielbiam też te z Baby Ono  Ogólnie to na razie nie wydaję dużo na zabawki, wszystko dostajemy na szczęście. Ale nie kupiłbym czegoś z badziewnego plastiku, bo bym się bała dodatku BPA...
Idę dalej poczytać. 
|
Ja tylko wacikiem, ale moja ma to ropiejące oczko i bałabym się użyć czegokolwiek innego 
Cytat:
Napisane przez kasiam187
o rany biedactwo kochane
ja karmie mm. i nutramigan ma wapn w skladzie. ty na pewno jak rezynujesz z nabialu musisz cos brac, a czy dziecko tez to nie wiem, musisz zapytac
dziekuje
u nas tez gondola jest prawie na styk, nie wiem czy do 6 miesiecy pojedzimy
ehh ide do mojej pannicy spac, biedna zasnela oblepiona plastrami. musze jej robic taki opatrunek na policzkach, gruba warstwa masci z antybiotykiem, na to mokry gazik+suchy gazik+papierek i przylepić przylepcami do policzków..masakra..jak musi jej byc nie wygodnie 
|
Dzięki 
Biedna Giulia, oby pomogło 
Cytat:
Napisane przez kasiam187
ja nie wycieram. ale wsumie mi jeszcze nic nie jemy oprocz mleka wiec nie ma co wycierac
ja tez nie lubie i nie chodze do sh. tak samo tkmax, nie moge. pomieszane porozwalane ciuchy, trzeba by bylo pol dnia tam spedzic zeby cos znalesc
a wlasnie kalpana zel hialuronowy!!! ja uzywam obeceni z olejkiem arganowym na zmiane z serum lemon z BU.
tak jak pisze gda wydajny wiec tanio wychodzi, i naturalne wszystko  buzia Ci podziekuje 
|
A gdzie się to kupuje?
Cytat:
Napisane przez maggie123
no oczywiście masz rację
no dobra, głupia jestem, ale proszę mi tu wyjaśnić łopatologicznie  jak to się robi. Łyżkę kaszy najpierw w wodzie i łyżeczką, czy do deserku, czy jak? bo do mleka swojego już tej bobovity mlecznej nie dodawać?
|
A ja też nie rozumiem. Czy tą kaszkę trzeba osobno gotować? Jak ugotować łyżeczkę kaszki manny w wodzie? Ile tej wody? Czy to gotowe i nic się nie gotuje 
Cytat:
Napisane przez lidka0308
Witam dziewczyny!
Ale jestem w.kur........ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Albo się zepsuło albo ktoś zakręcił zawór cieplny w naszym bloku i w nocy wychłodziły się grzejniki
jak wstawałam karmić o 3 to poczułam, że jest chłodniej i przykryłam małą cieplejszym kocykiem, ale najwyraźniej już zmarzła, bo ma Mega Katar 
kicha bez przerwy i cieknie jej z nosa a jak odciągam to sporo jest w nosie gęściejszej białej wydzieliny
i teraz mam dylemat, czy iść do przychodni z nią czy wstrzymać się do jutra
wczoraj was poczytałam, ale nie dałam rady odpisać, bo Lili miała w ciągu dnia tylko dwie krótkie drzemki a tak trzeba się było z nią bawić a jak mąż się nią zajął to musiałam wyskoczyć do rossmanna i tyle miałam wolnego czasu
a teraz tak się przejęłam tym katarem, że zapomniałam o czym wczoraj pisałyście
dobra idę ogarnąć mieszkanko
mała w leżaczku jest, bo tam ma ciut wyżej główkę i łatwiej jej oddychać
|
O rany, dużo zdrówka życzę Lili 
Cytat:
Napisane przez zielona1911
Ide na szczepienie za godzine,trzymajcie kciuki 
|
Kciuki są 
Jak mnie dziś teściowa wk...... Ło boziu, dobrze, że idę do pracy, nie będę jej kilka godzin widzieć
|