|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Katee zdjęcia wrzucę jak będe miała pełen transfer czyli gdzieś za tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Raczkowanie
|
protestuję :p ja nie mam dostępu do klubu a też mam smaka na te Wasze pyszności hihihi :p może by tak na maila wrzucac??
Szymonek ![]() ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości ![]() Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-01-29 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() Dzień wariacki. Bylam dzisiaj w centrum - remonty dróg, objazdy, zwariować można. Muszę chatę na blysk wylizać bo jutro zaprosilam sąsiadkę z synkiem ![]() A tak mi się nie chce... Co do glutenu jeśli kogoś jeszcze to interesuje - kupilam z hippa deserek po 5 miesiącu - jablka, gruszki z kleikiem orkiszowym - bez cukru, bez mm, z glutenem - jest go malutko, ale na początek wprowadzania w sam raz. Kupilam też kaszki bezcukrowe z Bobovity i kaszkę manną - promocja 2 plus 1 gratis ![]() Moje dziecię skończylo 5 miesięcy - dzisiaj weszlo w 6 ![]() najlepszego dla Sonii Bafi ![]() nadrabiam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ten garnier jest też w wersji do mieszanej? Cytat:
![]() U nas wyprzedaży nie ma takich dziecięcych rzeczy. Tzn. niby są te posezonowe, ale ceny dalej kosmiczne... W ogóle strasznie mało u mnie jest sklepów z ubrankami i ogólnie rzeczami dla dzieci. Jest hurtownia, to tam najczęściej kupuję bodziaki itd. ale mały wybór, 2 są z cenami takimi że głowa mała, zwykłe głupie body w jednym 30zł a w tym drugim 25... Jest też textil market i był taki fajny sklep, do którego lubiłam chodzić, bo fajne rzeczy i ceny przystępne, ale go zamknęli. I w snc też można było czasem coś fajnego dostać, body i pół śpiochy po 10zł, kombinezony zimowe były chyba po 20albo30zł, już nie pamiętam i zamknęli też ![]() A na allegro to nie wiem, chyba nie umiem dobrze znaleźć, bo albo pojedyncze ubranka wypatrzę, albo są te całe zestawy i ceny ponad 100 wtedy... Wolałabym takie zestawy właśnie po kilka sztuk. A zabawki, to ja nie mówię, żeby byle co kupować, tylko tak jak np. dziewczyny teraz kupują te grzechotki, co tam ta żyrafa jest i jedna grzechotka kosztuje 30zł, a nawet Tamlin pisała, że widziała prawie identyczne za 3zł. Więc jest różnica... No bo te niektóre chińskie podróby, to faktycznie lepiej omijać, ale są fajne tanie zabawki, ale nie mają wypromowanej firmy i dlatego są tańsze niż te np. z fp. Dużo osób chwali baby ono, albo canpola, a wcale nie są to drogie rzeczy. Nie mówię, żeby oszczędzać na dziecku, tylko zachować rozsądek, ale tak jak powiedziałam, jak ktoś ma kasę, to proszę bardzo ![]() ![]() ![]() Cytat:
TŻ siedział przed kompem i chyba coś pokombinował, że już normalnie chodzi ![]() Dziewczyny, ile na początek dawać marchewki/jabłuszka? Bo czytałam, że 1-2 łyżeczki przez kilka dni, potem pół słoiczka, a potem cały... Ale ja nie będę dawała słoiczków, tylko swoje i nie wiem jak i co... ![]() I jak np. skończy 4 miesiąc, to w pierwszym tyg. daje mu codziennie marchewkę, w drugim jabłko (marchewkę też czy wtedy nie?) A kiedy mogę zacząć zupkę? Kurcze, powiedzcie mi jak to jest.... Kupiłam kombinezon zimowy który miał być DO 3miesięcy, a Krystianek już ma 3,5 i jak go włożę do niego, to dłonie ma tam gdzie powinien mieć łokieć. I wcale nie jest malutki ani chudziutki... I kombinezon nie jest zaniżony rozmiarem, bo porównywałam z takim który był 62 i identyczne wymiary. Na all też szukałam i większość takie... Nie wiem, może new-born powinien nosić żeby dobre było? ![]() Colds biedna Melcia ![]() ![]() A powiedz mi co tam dla mnie upolowałaś ciekawego? ![]() Zielona gratuluję, że dostaniecie kasę na remont ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Colds też współczuję ![]() ![]() Agnus21 ojjj faktycznie ... straszne to ![]() mniaaaaaaam ![]() aaa i muszę się pochwalić że wczoraj i dziś Chodakowską ćwiczyłam :p jutro też muszę się ogarnąć bo przeważnie na trzeci dzień rezygnuję hihi ale muszę coś ze sobą zrobić ;] jutro idę też z koleżanką na ćwiczenia na takich dużych drewnianych rolkach masujących (zapomniałam jak się to poprawnie zwie) - ona już chodziła przez miesiąc i to jej zbiło 1,5cm z obwodu ud :O
Szymonek ![]() ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości ![]() Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-01-29 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zadomowienie
|
Witam was wszystkie! troche probuje nadrabiac ale ciezko mi idzie. duzo piszecie to nie ogarniam tematu.
co u nas? my wczoraj skonczylysmy 4 miesiace! mala rosnie jak na drozdzach. juz wszystko na 74 mamy. u was tez tak? organizuje chrzciny na odleglosc no bo beda w szczecinie a ja w chorzowie. ale jakos damy rade. mysle nad strojem bo mi jeszcze 5kg na + zostalo i ciekawe czy w te 2 michy mi spadna. cos moloznie mi idzie. a u was jak? czytalam ze wy juz dzieciaczkom jedzonka dajecie. dla mnie jak na chwile obecna to czarna magia. nie wiem co z czy i od czego zaczac. daje malej troche wody jedynie. dziewczyny co karmia jeszcze piersia: od czego zaczelyscie? wicie co fajnego znalazlam w internecie fryzjera co przyjezdza do domu i babka mi w piatek zrobila pasemka nalozyla farbe i tak sie ciesze ze szok! bo ja jeszcze nie moge sobie pozwolic by isc do fryzjera na ok.3h. a tak to w domu i jeszcze mi wymodelowala, podciela. i mojego tz tez opitolila. super sprawa!! swietnie ze takie rzeczy sa dostepne. bede sie starala czesciej odzywac bo tyle sie mozna od was dowiedziec,.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 |
Wtajemniczenie
|
Kalpana a pepco gdzieś blisko nie masz?
Ja kupiłam z Hipp jabłka i banany z biszkoptami skład: jabłka 50%, banany 25%, sok cytrynowy z soku zagęszczonego, woda, biszkopty 6,3%, witamina c. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- A jeszcze Kalpana odnosnie allegro to ja robię tak że oglądam ciuszki za 1zł lub 2 i jak znajdę cos ciekawego to patrze jakie jeszcze przedmioty sprzedaje dana osoba.Staram się kupować u jednej osoby kilka ciuszków wtedy z przesyłką wychodzi po 3, 4 zł za sztukę. A na Tablica.pl szukasz ciuszków? |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najchętniej zabarykadowałbym się w domu i nikogo nie wpuszczała... tak strasznie się boję, nie chcę trafić do szpitala trzeci raz ![]() Agnus faktycznie ten naczyniak duzy. Daj znac jak cos bedziesz wiedziała. W jaki sposób uczyłas Alicje zasypiac w łózeczku? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jasiu dzisiaj pierwszy raz zasnął w łóżeczku przy projektorze ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-29 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oglądam takie do 5zł, ale dochodzi przesyłka, co najmniej drugie 5, a niektórzy sobie liczą np. 9.... No i często mam tak, że jedna rzecz mi się u kogoś podoba, a reszta to takie szmatki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() straszne te naczyniaki ![]() ![]() u nas jest masakra ze spaniem w dzień ![]() ![]() jestem tym zmęczona ![]() tż na imprezie firmowej a Zośka budzi mi się co pół godz i bujam ją trochę na rękach idę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I według mnie nie powinnas sie wstydzic chodzic po lumpeksach. Ludzie gadaja i gadac beda czy tam chodzisz czy nie... Uwierz mi nawet Ci sie nie sniło co gadaja o Tobie - wiem to z własnego doswiadczenia... całe zycie na wsi mieszkałam...nauczyłam sie odcinac od tego... Dla mnie nie jest wazne co ludzie gadajA... Mam swoja cudowna rodzine: meza, córke, mame, tate i siostry i ich zdanie sie dla mnie liczy, inni jak chca - niech gadaja:P Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |||||
Zakorzenienie
|
Bylismy u księdza chrzciny ustalić. Zaproszenia rozdane a my dopiero w Kościele termin zaklepaliśmy
![]() Garnier ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Teraz jeszcze poczta zmieniła cenniki i ceny przesyłek są masakryczne, allegro przestanie byc opłacalne. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie boli ząb
![]() ![]() ![]() ![]() I jak juz mi beda robic to kanalowe to od razu zaloza plombe czy znowu bede musiala na plombe przyjsc pozniej? |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Wtajemniczenie
|
My byliśmy dzisiaj u neurologa i nic pozytywnego, nie dość, że malutkie ciemiączko raczej nic pozytywnego nie wróży i dostaliśmy skierowanie na dalsze badania krwi i mamy w pon iść do poradni metabolicznej poprosić, żeby nas przyjęli i podobno przyjmą w takim przypadku, chociaż mamy termin na wrzesień, to jeszcze Kinga nie przechodzi próby trakcji i jak w ciągu 2 tygodni nie będzie poprawy to czeka nas rehabilitacja. Smutno mi
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze Gda, Ty to laska jesteś. też bym chciała takie nogi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i tylko tak zapytam, najlepiej na noc, czy rano? Cytat:
a mostek to normalne na tym etapie. jejku.. biedna Melcia. Na Twoim miejscu okropnie bym panikowała i od lekarza do lekarza chodziła... mam nadzieję, że bez żadnych interwencji przed pierwszymi urodzinami się wchłoną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 160 cm + 2 w dowodzie ![]() Cytat:
powinno pomóc wczoraj nachwaliłam sie Zuzanę,. że taka grzeczna, śpi do 9-10 rano i dziś mam za swoje. ktoś mi dziecko podmienił. podudka o godz. 6, w ciągu dnia dwie drzemki po niecałe pół godziny i wycie non stop. Nic jej dziś nie pasuje... no może tylko marchewka z jabłkiem opędzlowana w try miga...
![]() |
#4728 |
Wtajemniczenie
|
Ale mi gaugany dzisiaj dają popalić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Bafi nam zaginęła i martwię się o Nią.. A jaki deserek z tego hippa kupiłaś? Cytat:
![]() Pamiętaj, że marchewka może mieć działanie zestalające. Zuźka po samej marchewce się mocno męczyła. Dopiero, jak daję marchewkę z jabłkiem, to kupki znów idą jak marzenie ![]() w kwestii kombinezonu, jak za długie rękawki, to bym się nie martwiła. Dłonie nie marzną ![]() Cytat:
![]() temat rozszerzania diety to i dla mnie magia... gubię się w tym. Ostatnio postanowiłam zdać się na swoją intuicję. zaczęłam od jabłka, teraz jabłko z marchewką. później albo jakbłko-dynia albo marchew-ziemniak. no i kaszkę mannę z bobovity z glutenem do własnego mleka od jutra zamierzam dodawać dawać Cytat:
![]() oczywiście pozytywnie!
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podaję wieczorem, ale czy to lepiej czy gorzej ![]() W sumie jak dasz rano to będziesz mogła cały dzień obserwować czy nic się nie dzieje. Kalpana krem z Ziaji bionawilżający z białą herbatą jest boski! Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-29 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za życzenia
![]() Maggie deserek taki http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...rkiszowym.html ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- wracam do sprzątania |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Jeju to dziecko dopiero zasnęło... Musieliśmy mu dać 1/4 czopka, bo go zatkało. Zrobił kupkę, bardzo gęstą już. Od tej marchewki z ziemniakiem chyba. Jutro muszę dać coś lżejszego i rozluźniającego.
W ogóle ostatnią godzinę Henio zachowywał się jak szaleniec. Taki pobudzony, gadał, piszczał, krzyczał i machał nogami i rękoma ciągle! Wiecie o co chodzi...? Teraz w końcu zasnął na rękach pionowo kołysany. Jeszcze jedno mam pytanie - wycieracie buzie swoim dzieciom tymi chusteczkami do pupki? Bo ja po jedzeniu jakoś na szybko po nie sięgam i nie wiem czy dobrze robię... Axxxa - ja na cycu podałam najpierw jabłuszko kilka dni, potem marchewkę i marchewkę z jabłkiem kilka dni i wczoraj marchewkę i ziemniaka. Codziennie koło 11-11.30 daję. ![]() Piszecie o sh, ja nie potrafię w nich szukać i nie mam cierpliwości do tego. Wolę mieć to wszystko wystawione przed nos jak w sieciówkach... Co do zabawek, to uwielbiam też te z Baby Ono ![]() Idę dalej poczytać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
Aaa zamiast kremu używam żelu hialuronowego plus oleju z pestek arbuza. Jedno opakowanie tego i tego starcza nawet do roku, bo biorę po kropli tego i tego.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Lecę nadrobić dzisiejszy dzionek ![]() Cytat:
![]() ![]() ojej biedulka ![]() Cytat:
![]() uwielbiam! oj kusisz... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hoho no faktycznie lada dzień i będzie nowy wątek ![]()
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas tez gondola jest prawie na styk, nie wiem czy do 6 miesiecy pojedzimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ehh ide do mojej pannicy spac, biedna zasnela oblepiona plastrami. musze jej robic taki opatrunek na policzkach, gruba warstwa masci z antybiotykiem, na to mokry gazik+suchy gazik+papierek i przylepić przylepcami do policzków..masakra..jak musi jej byc nie wygodnie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.