Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-03, 18:40   #3473
Dagusiac
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
O rany Chyba bym padła, gdybym usłyszała takie uwagi
Mówiłaś już, że nie chcesz takich uwag? Że Ty im nie mówisz, co muszą, a czego nie powinny?
.
Temat trochę przedawniony, ale wcześniej nie mogłam odpisać. Owszem, zawsze jakoś się bronię przed takimi atakami, ale i tak niewiele to daje. Czasami nie wytrzymuję, wybucham i jest awantura. Na babci nieszkodliwe uwagi przymykam oko, bo jest przekochaną osobą

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Ale to czesta cecha mam, babc i kogo tam, i mowienie ze sobie nie zycze uwag na ogol nic nie daje. Po latach bojow moje efekty jakiestam sa, ale calkowicie chyba ich nie powstrzymam
Zgadzam się całkowicie.

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
A co mnie dziwi: Bardzo chcę zrobić tatuaż na plecach, dosyć duży motyw, ale od kilku lat już o tym myślę. Kiedy tylko ktoś się o tym dowie, słyszę nieśmiertelny tekst: Zastanów się jak będziesz wyglądać na starość. No, błagam to moje ciało, w końcu to plecy, schowane są pod bluzką. A nie widzę siebie w wieku 65 lat w bikini Poza tym za jakieś 40 lat świat może pójść do przodu i usunięcie tatuażu będzie tak proste jak kupienie chleba w sklepie. Nie podoba mi się jak ktoś zmusza mnie do zastanawiania się jak moje ciało będzie tam wyglądać kiedyś. W końcu nie tatuuje sobie twarzy.
Ile ja się nasłuchałam jak sobie zrobiłam tatuaż na karku - "będziesz stara, pomarszczona i z tatuażem", "znudzi ci się", "jak ty do ślubu pójdziesz" i najlepsze "co powiesz swoim dzieciom"
Nie rozumiem dlaczego ludzie (w większości obcy) dają sobie prawo do oceniania, krytykowania czyichś wyborów lub czyjegoś ciała. Jeśli będę obleśnie wyglądać na starość z tatuażem na karku to będzie to wyłącznie moje zmartwienie.