Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
Napisane przez Moderna
pod pajaca? hmm.. ja tak sobie mysle, ze pod pajaca to nic - traktuje to jako pizamke  ewentualnie moze body bez rękawków, jak jest chlodniej?
|
też tak myślałam. ale ktoś mi uświadomił, że te napy w pajacu mogą drapać/podrażniać jak są na gołym ciele i że zawsze powinno się coś zakładać pod spód. o ile logiczne było dla mnie, że pod te welurowe/polarkowe/frotte pajace trzeba coś założyć, najlepiej body to nie pomyślałam, że pod zwykłe, bawełniane też.
Cytat:
Napisane przez trolla2405
pod śpioszki body z długim rękawem, jak za chłodno to bodziak z krótkim albo bez rekawów i kaftanik
półśpiochy to body, jak zimno na to kaftanik
pod pajaca body z krótkim albo bez rekawów
jestem przeciwniczką kaftaników bo mnie france denerwują,zwłaszcza bez body po spodem, zwija sie to, samo nie utrzyma pieluchy, a w sklepach jest tego mnóstwo
moim hitem, i obowiązkową pozycją której zawsze szukam są bodziaki kopertowe i wszystko obowiązkowo (pajace, śpiochy, spodenki) rozpinane w kroczku, raz kupiłam tez młodej spodnie ogrodniczki z metalową regulacją na szelkach, biduli się to wbijało nawet jak lezała na prosto, nie mówiąc w foteliku samochodowym- nigdy wiecej
|
dziękuję za informacje. szkoda tylko, że tych bardzo rozpinanych z każdej strony ciuszków jest tak mało..
Cytat:
Napisane przez Sorceresss
To teraz moje pytanie z serii wyprawkowych:
Ile kupujecie pieluch tetrowych? Przy założeniu używania jednorazowych, ale na początek, żeby pilnować czy są siuśki chciałabym sprobować tetrowe...
I czy czuć w dotyku różnicę między pieluchami? Bo doszły mnie słuchy, że są niektóre szorstkie, twarde i nic z nimi nie idzie zrobić... i tylko dupcie drapią....
|
tetrowych mam z 15, planuję używać do podkładania pod buzię, wycierania po karmieniu, itp.
co do różnicy, to zamawiałam na allegro od r_p77, mam zwykłe i podwójnie tkane. zwykłe są cieńsze, po praniu troszeczkę się zbijają i splot nie jest już taki równy, więc nie wiem jak będą wyglądać po wielu praniach podwójnie tkane są trochę grubsze, ale miłe w dotyku, po praniu wyglądają tak samo jak przed praniem, są wg mnie solidniejsze. w sumie to wycierania buzi czy rzucenia sobie na ramię przy trzymaniu dziecka do odbicia różnicy mi nie zrobią, ale gdybym miała drugi raz kupować wzięłabym tylko te podwójnie tkane.
jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mamuś. ile kompletów ciuszków wypada mieć w każdym rozmiarze, żeby było ok? wiem, że biorąc pod uwagę, że ciuszki dziecięce pierze się osobno, muszę mieć tyle, żeby nazbierać na jasne/ciemne pranie i mieć jeszcze co założyć dziecku i ewentualnie w co przebrać a tu ilość robi się coraz większa. czasem słyszę nie kupuj za dużo (czyli ile?), ale nie będę potem prać co 2 dzień i puszczać połowy pralki..
|