Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-05, 19:47   #3609
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Masz prąd, masz internet więc masz TV i abonamaent musisz płacić, z resztą miało wejśc prawo zebyćmy abonament płacili w prądzie, po prostu żeby hanka lisowa mogła zarabiać nie marne 30 tyś/ miesiąc ale na przykłąd 50 lyb wiecej.

Co do drugiej części to też mi sie wydawało że u nas nie jest źle, do momentu.... kiedy nie wyjechałam na zachód i widziałam jak tam sie pracuje ile zarabia i jak zyje. W takim wypadku ja za mieszkanie w Polsce dziękuje.

Porównanie: M. zarabia 1500€ i tylko on pracuje. Za tą kasę żyjemy spokojnie, opłacamy rachunki i nie głodujemy. Państwo nas wspiera, bo nam się z automatu należą dodatki na dziecko. W Polsce wątpię, żeby 3 osoby wyżyły za 1500zł o dodatkach do opieki nad dzieckiem (comiesięcznych) można sobie pofantazjować. Póki nic się nie zmieni w kwestii socjalnej i płacowej, w kraju zobaczą mnie na Boże Narodzenie, ewentualnie Wielkanoc. Chociaż, po ostatnich przebojach z polskim urzędem i pogotowiem, wcale nie chce mi się tam jechać.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora