|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
|
|
|
|
#3602 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamiast rozwiązywania problemów mamy ciągłe gadanie o sexie w różnych konfiguracjach i technikach, na prawde wolałabym zeby się tłukli ale obywateli traktowali poważnie, |
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
O przypomniałaś mi, za nasze ciężko zapracowane pieniądze nasi politycy ratują sobie strefe euro i Grecje, nam wyrwali pieniądze z puli na edukację czy ochronę zdrowia i ot tak dali Grekom którzy nie zgodzili sie na żadne oszczędności ze swojej strony.
|
|
|
|
#3606 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Tylko u nas..." Boże, czuję sie jak w kraju Trzeciego Świata, a inne państwa to Atlantyda i Utopia razem wzięte... |
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater smutne, ale prawdziwe.
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do drugiej części to też mi sie wydawało że u nas nie jest źle, do momentu.... kiedy nie wyjechałam na zachód i widziałam jak tam sie pracuje ile zarabia i jak zyje. W takim wypadku ja za mieszkanie w Polsce dziękuje. |
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porównanie: M. zarabia 1500€ i tylko on pracuje. Za tą kasę żyjemy spokojnie, opłacamy rachunki i nie głodujemy. Państwo nas wspiera, bo nam się z automatu należą dodatki na dziecko. W Polsce wątpię, żeby 3 osoby wyżyły za 1500zł o dodatkach do opieki nad dzieckiem (comiesięcznych) można sobie pofantazjować. Póki nic się nie zmieni w kwestii socjalnej i płacowej, w kraju zobaczą mnie na Boże Narodzenie, ewentualnie Wielkanoc. Chociaż, po ostatnich przebojach z polskim urzędem i pogotowiem, wcale nie chce mi się tam jechać. |
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale u mnie jest tak, że do przedszkola biorą dziecko, jeśli oboje rodzice pracują. Wtedy z własnej kieszeni płaci się część kwoty, bo część płaci państwo.
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety do państwowego sie dziecko nie dostało, może nawet i dobrze? Wysłalismy do prywatnego róznica jest zdecydowanie na plus. O państwowym żłobku tez moge sobie pomarzyć. Niestety w moim mieście jest niedobór państwowych przedszkoli i żłobków a zapisy do nich to ostra walka pomiedzy rodzicami, bo chetnych jest dwa razy tyle co miejsc.
|
|
|
|
#3613 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Poza tym na Słowacji podwyższono podatki jedynie po to, by mieć kasę dla Greków, więc bywają i gorsze sytuacje. Mnie poglądowo do lewactwa i socjalizmu daleko, więc nie rozumiem tego rozdawania kasy wszystkim, którzy nie mają. Nieważne czy kontynent, czy kraj czy rodzina z 10 dziećmi - tym bardziej jeśli sami nie wykazują żadnych chęci i determinacji do zmian. Afrykańczycy dostają kasę, pożyczki na rozwój, zakładanie przedsiębiorstw i twierdzą, że to forma kolonializmu i współczesne niewolnictwo... Gdybym mogła rządzić światem - zostawiłabym ich samych sobie. Nie chcą pomocy, więc trudno, niech sobie radzą i nie narzekają, że nie ma wody pitnej, że epidemie, że głód. Podobnie z Grecją. To, co Grecy robią - dla mnie kosmos. Ciągłe partaczenie, kombinowanie, zaniżanie dochodów... Nie ogarniam. |
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-02-05 o 21:15 |
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wprost.pl/ar/331757/Slowa...osc-do-Grecji/ nasz potulnie oddał kasę, i za to nas teraz będą łupic na fotoradarach, na zniszczonej opiece zdrowotnej, i na czym sie tylko da. Na Słowacji podniesiono jedynie podatki- i to z oporami ze strony rządu, u nas niby wszystko po staremu ale jak zsumujemy wszystko to jednak zyje sie nam gorzej. A co do Afryki to nie wiem ile $ tam idzie, podejrzewam że dużo i również są one wydawane bez sensu, ale nie wypowiem sie bo tematu po prostu nie znam. |
|
|
|
|
#3616 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3617 |
|
Copyraptor
|
Akurat ostatnio zostało wydane oświadczenie, że od oglądania TV przez internet i słuchania radia przez internet nie trzeba płacić abonamentu - wyłącznie od odbiorników
więc proszę nie wprowadzać nikogo w błąd.
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, Polacy są mistrzami w cwaniactwie i przekrętach. Dzięki nim za to uczy się administracja w Zachodniej Europie i wprowadza obostrzenia
. Jak kiedyś dostać wszelkiego rodzaju dodatki w NL, było równie łatwo, co kupić znaczek na poczcie, tak dzisiaj trzeba złożyć trochę dokumentów, conieco poklikać itd. Do tego, robią niezapowiadane kontrole np. na wynajmowanych mieszkaniach, żeby zobaczyć, czy czasem zamiast 2 nie mieszka 12 osób a dodatek do mieszkania leci.
|
|
|
|
#3619 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam dochodzę powoli do wniosku że czas mieć jaja i na darmo się języków nie uczę by tutaj gnić za 1000 zł ze zleceniem i to z ogromną łaską pańską że w ogóle mam robotę.
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Coraz mniej moich znajomych zostaje w Polsce. Co z tego, że się pracuje np. w biurze podróży, jak się dostaje 1300 na rękę
(o ile w ogóle dostanie pracę w zawodzie wystudiowanym). Co człowiek ma z tym zrobić? Mieszkania nie wynajmie, o kupnie to już w ogóle...a potem powstają artykuły, że ludzie mieszkają albo z rodzicami, albo z dziadkami, albo jako wieczni studenci z 5 innych ludzi .
|
|
|
|
#3621 |
|
Konto usunięte
|
Załozyć wątek pt: co nie podoba się polakom w ich kraju?
Listę mam długą podejrzewam że nie tylko ja
|
|
|
|
#3622 | |
|
ma zielone pojęcie
|
To trzeba skrzyknąć Wizażanki i założyć jakąś działalność gospodarczą
Cytat:
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale lista jest dłuuuga. Co z tego, że ludzie chcieliby coś zmienić, skoro np. żeby posłowie zarabiali np. 2000zł, musieliby się na to zgodzić wydając odpowiedni dokument |
|
|
|
|
#3624 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.Żeby nie było - nigdy na niego nie głosowałam i co oczywiste, teraz też tego nie zrobię. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Niesamowicie mnie to wkurza. Mam takiego współlokatora. Nie wiem jak to możliwe, ale jak sobie obliczał dochód na osobę do stypendium to mu wyszła liczba ujemna . A żyje sobie całkiem po burżujsku.
|
|
#3625 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Po pierwsze: dlaczego mieliby zarabiać 2 tysiaki? Zajmują poważne stanowiska, mają odpowiedzialne zadanie - niech zarabiają dużo. Tylko pasowałoby, by ktoś ich rozliczał z tego, co robią i czy w ogóle coś robią. Po drugie: u nas jest tak, że ministrowie często zarabiają mniej niż urzędnicy pracujący w ministerstwie. Bo to niby nie wypada, by taki minister przy obecnej sytuacji zarabiał dużo. Komorowski, z tego co czytałam zarabia około 5-6 tys. dolarów, a Obama 35. A USA jednak poważniej ucierpiały na kryzysie niż my. Po trzecie: co przeciętnemu Nowakowi da to, że politycy będą zarabiać mniej? Przecież te pieniądze nie poszłyby na pensje dla nas czy podatki nie byłyby obniżone... Jedynie byłoby poczucie 'haha, ja nie mam i on też nie ma!' Na prawie całym świecie politycy zarabiają więcej niż minimalna płaca wynosi. Nie wiem jak to jest z przedstawiciemi parlamentów, ale wiem, że prezydent Włoch nie bierze kasy za urzędowanie. A z tego, co wiem we Włoszech szału nie ma. Się kłóci północ z południem cały czas, jedni chcą podziału, bo drudzy leniwi... Ogólnie mówiąc - każdy kraj ma jakiś problem. Trzeba szukać tej Atlantydy, bo życie jest trudne.
Edytowane przez coffee Czas edycji: 2013-02-06 o 00:12 |
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Niech sobie zarabiają więcej, niż przeciętny Kowalski, ale też niech będą rozliczani ze swojej pracy. Tak, jak każdego pracownika się rozlicza, nagradza i każe, tak w rządzie powinno być. Nie może być sytuacji, że "oo tak się napracowałam, to sobie zrobię 40 tysięcy nagrody". Z resztą politycy politykami. Najwięcej szumu z niczego robią i tak media. To, co się ogląda chociażby w tv, to jakaś kpina. Skoro chcą tak się podniecać polityką, to powinni pokazywać, to, co się dzieje ze sprawami chociażby społecznymi i wywierać wpływ na polityków za pomocą działania na opinię publiczną. No, ale łatwiej jest podniecać się tydzień o filmie na NG, niż zwrócić uwagę na rosnące ceny, niskie płace, drogie przedszkola, coraz większą ilość bezrobotnych poniżej 30 roku życia etc. Ostatnio, co włączam wiadomości, to kłótnie z poseł Grodzką, albo jakieś bzdury typu, gdzie ludzie wyjeżdżają na ferie zimowe. Czasem się ktoś obudzi i powie o rosnącej fali emigracji. Chociaż tą i tak pokazują od strony zarobkowej. Jakiś czas temu Wyborcza trąbiła, że powstaje nowy trend w emigracji, emigracja zdrowotna. Ludzie wyjeżdżają za granicę, meldują się, wykupują ubezpieczenia itd. i tam się leczą, bo wiedzą, że w PL albo by czekali miliard lat, albo by popłynęli na grube pieniądze. Podali m.in. przykład kobitki z SM, która wyjechała do Holandii i leczy tam SM, wg wybranej metody, która była konsultowana z miejscowymi lekarzami, której nie wykonuje się w PL, bo jest droga i nierefundowana z NFZ.
|
|
|
|
|
#3627 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie każda osoba próbująca wmówić mi że 'nie jest tak źle' jest albo niepoprawnym optymistą albo powinna mi dać namiary na dilera
|
|
|
|
#3628 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie uważam, że "nie jest tak źle", a zdecydowanie daleko mi do optymizmu. Ale po prostu taka prawda, bo nie jest tak źle, ALE my mamy w Polsce taki problem, że żyjemy w centrum bogatej Europy i ciągle tylko się porównujemy z zachodem. A gdyby Polska leżała w Afryce to byłaby najbogatszym państwem i nikt by nie marudził. Dzisiaj właśnie sporo się nasłuchałam w rozmowie z pewną osobą jak to jest źle i wszyscy nas okradają i w ogóle nic tylko iść się zabić. A ja dla takich malkontentów mam jedną radę: wyjedź stąd, a wszystkim nam będzie lepiej.
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Aż chciało by sie powiedzieć a co mnie to obchodzi że wśród nas jest tylu cwaniaków, ja żyję uczciwie nie kradnę nie wyłudzam i dlaczego nie mogę życ w moim kraju po prostu godnie tylko moje pieniądze sa mi wyszarpywane na utrzymanie armi darmozjadów? Dlaczego u nas się nie mysli logicznie i pieniadze po prostu rozdaje?
I jedyne co mogę to sie wściekać bo na rozdawnictwo moich pieniędzy wpływu nie mam rzadnego. |
|
|
|
#3630 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Tu też nie ma tęczy i jednorożców i nie chwalę miejsca, gdzie mieszkam. Za to, jest mi tu trochę łatwiej żyć i tyle. Z resztą, nie ważne. Mamy inne poglądy i tyle.

więc proszę nie wprowadzać nikogo w błąd.
(o ile w ogóle dostanie pracę w zawodzie wystudiowanym). Co człowiek ma z tym zrobić? Mieszkania nie wynajmie, o kupnie to już w ogóle...a potem powstają artykuły, że ludzie mieszkają albo z rodzicami, albo z dziadkami, albo jako wieczni studenci z 5 innych ludzi