Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-23, 11:35   #4554
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Bry Ja już po spacerku porannym, teraz kawusia

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Czytałam na internecie i się nie sprawdza
to podobno jest oblicznik dla tych co dawniej nie chodziły do lekarza i nie pamiętały ostatniej @
Zresztą ja poczułam ruchy w 15t4d więc wychodzi na to że jutro musiałabym urodzić a to za wcześnie bo 35t4d

No i po pierwsze zasada tyczy się tylko pierwszego dziecka bo drugie kopie szybciej, a po drugie szczuplejsze osoby czują ruchy szybciej więc szczupłe musiały by rodzić wcześniej heh
No też mi się wydaje, że to jakieś gusła..

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A zapomniałam Wam powiedzieć, że byłam wczoraj na usg. Kalina ma ponad 2800g. Ułożona jak trza. Wszystko jak trza. Otwierała oczy, pokazywała język -kochane dziecko. To było ostatnie usg nasze.

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Gratulacje

A mi dzisiaj smutno bo odkryłam rozstępy na piersiach. Niby nie są straszne, mąż mnie akceptuje i ja też je przeżyje, ale myślałam że mi się uda tego uniknąć tym bardziej, że tylko dwa tygodnie do końca zostały.
Głowa do góry, każda z nas chciałaby uniknąć ale na to niestety ma się słaby wpływ i trzeba je zaakaceptować

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
ja tam rasistką nie jestem, ale dla mnie amerykanie to gupi naród...
A na jakiej podstawie ? Ja w swoim całym życiu w sumie kilka lat tam spędziłam i mam zupełnie inne zdanie. Wiadomo, że jak ktoś wyrabia sobie zdanie na podstawie tego co widzi w TV, to tak jakby o polakach wyrabiać sobie zdanie na podstawie rozmów w toku i innych ukrytych prawd . Dla mnie szczerze mówiąc średni poziom jest tam wyższy niż w pl, gdzie większość inteligencji została wybita przez wojny, potem uciekło za prlu za granicę, a teraz co mądrzejsi też mają gdzieś... i nawet patrząc po tym co się dzieje w tv u nas czy u nich, czy w prasie, to widać że u nas poziom ogólny niestety społeczeństwa robotniczo chłopskiego jest dużo niższy.

Co do opieki medycznej, to dziwnym trafem jak np ze znajomych mojego wujka ze środowiska medycznego ma raka, albo inna poważną chorobę ( mój wujek jest wykładowcą w CM UJ i pracuje jako lekarz w klinice ) to wszyscy z kasą ( czyli na tym poziomie już wszyscy) uciekają do Stanów lub Szwajcarii się leczyć. Ja sama miałam tam dwie operacje w młodości i na prawdę pomijając poziom opieki/ procedur medycznych to jeszcze podejście do pacjenta - jest zupełnie inne bo tam lekarze mają odpowiedzialność, i jak coś spitolą, źle Cię potraktują to sąd i po temacie. A u nas ? Ręka, rękę myje. Zero odpowiedzialności. Wygrać z lekarzem w sądzie to prawie cud, a większość lekarzy to niedouczone chamidła.

Także dla mnie, takie pocieszanie się jak to u nas jest lepiej, to śmiech na sali, bo prawda jest taka, że pod względem naukowym, technologicznym etc to jesteśmy sto lat za murzynami