|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() ![]() limit nieszczęść na pewno już wyczerpany.. ![]() Cytat:
![]() no tak współwinny to też niech cierpi.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() hihi.. ![]() ![]() Jeszcze raz ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4502 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
na początek wybrałam produkty HIPP bo sama je lubie, a moja skóra jest czasem wybredna ![]() Cytat:
![]() 10 zł ![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Też tak myslę;p
Cytat:
![]() Ale mamy babskie forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha zdj oczywiscie nie zrobilam bo mi swiatło dzienne ucieklo ![]() jutro ![]()
![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Kochana Jak Dla Mnie - Mozesz nawet w Poniedzialek zaczac Rodzic
![]() ![]() no nic ... lece sie wygodnie ulzoyc na lozeczku ... i nadrobie zaleglosci w serialu ... bo wczoraj wyszeld chyba 15 odcinek a ja nadal na 9 jestem haha. aaaa i sama w DOMU jestem buuuuu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4506 |
Rozeznanie
|
Bmma gratki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4507 |
Wtajemniczenie
|
wszystkie mamusie juz nabyły koszule do karmienia? Bo jesli nie, to sprzedawca z krakowa wyprzedaje żółte żyrafki za 14,99 rozm. S/M i L/XL oraz 12,99 rozm. XL/XXL. Ja kupowałam u niego inne ale jak ta taka tania to tez przy okazji się skusiłam
![]() http://allegro.pl/wyprzedaz-koszula-...026258495.html http://allegro.pl/wyprzedaz-koszula-...026247201.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4509 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
Boooooże......
Straszna noc..... Położyłam się z mężem po 22, a u sąsiada....awantura. Dzieciak drze się wpierw o pilota, a potem o coś innego. I tak się darł, że w końcu wstałam i zaczęłam walić w grzejnik. Ucichło. Obudziłam się po godzinie z takim bólem zatok, że myślałam, że głowa mi eksploduje.... Do tego mąż chrapał tak strasznie, że aż mi cisnienie skakało. Jak się odwróciłam na drugi bok, to on chyba w żartach (bo nie wiem po kija) chciał mnie popieścić, to myślałam, że mu walnę... W efekcie spakowałam się i poszłam do salonu, ale oka nie zmrużyłam. Jest 5.15, a ja siedzę przy kawie, łeb mi rozwala, a w domu nie ma ani jednego Apapu. Chciałam wziąć Ibuprom, ale na ulotce napisane by w III trym nie brać więc znów zostałam bez....masakra.... Czekam aż mąż się obudzi i skoczy do apteki....
![]() |
![]() |
#4511 | ||||
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ![]() ok, moja relacja z wizyty położnej ![]() ![]() - jak dla mnie babka-mistrz ![]() ![]() ![]() ![]() - akurat miałam skurcze jak odsłoniłam brzuch i mówię jej że prawie cały czas mam taki brzuch jak skała więc za chwilę pokazała że nie cały czas, bo się rozluźnił. stwierdziła, że skurcz jest wtedy jak brzuch jest twardszy od uda ![]() ![]() - wg niej wód wcale nie jest za mało, bo jak chwyciła małego to spokojnie odpłynął, więc miejsce ma a usg mogło ich nie wychwycić, bo brzuch nie duży w stosunku do dziecka - wymierzyła mnie tym sprzętem i stwierdziła, że dziecko do 4kg jestem w stanie spokojnie urodzić, pomiary zapisała na kartce i kazała wziąć do szpitala to drugi raz nie będą musieli mierzyć - miała ze sobą taki duży metalowy jakby kieliszek, przyłożyła do brzucha i słuchała serducha, potem dała tż. ja też chciałam ale jak tu się schylić ![]() - przejrzała kartę ciąży, stwierdziła że szyjka się skraca (nie wiem na jakiej podstawie, bo wydawało mi się, że gin nigdy nic o szyjce nie pisał...) i powiedziała, że nalezy spodziewać się zdrowego dzieciaczka ![]() - dostałam kartki z ćwiczeniami na ból pleców, spojenia, hemoroidy, ćwiczenia w I fazie porodu, pozycję w II i kartę ruchów - mam liczyć tak jak pisała Klementyna-czyli od 9 do 21 i zaznaczyć o której poczuję 10-ty ruch i dalej już nie liczyć - z nauką oddychania szału nie było, coś tam pokazała, mam ćwiczyć a ona sprawdzi na następnym spotkaniu. ogólnie mówiła, że to bardzo bardzo ważne, bo jak dzidzia dotleniona to wytwarza endorfiny i znieczula mamę - obejrzała mi piersi, okazało się, że mój jedyny stanik jest jednak za mały i mam go wymienić bo potem zrobi się zapalenie piersi. brodawki ponoć mam ładne i nie powinno być problemu z karmieniem. pociągnęła mnie za sutka ![]() - moja ulubiona część-termin ![]() ![]() ![]() ![]() ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam taką wizytę tym, które nie chodziły na szkołę rodzenia. skoro już nfz za coś płaci to trzeba to wykorzystać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() większość spodziewa się klocuszków a tu proszę- kolejna dzidzia która będzie mieściła się w ciuszki na 56. ciekawe czy bmma takie miała chociaż myślę, że jak chłopaki zaczną wychodzić to nam pokażą jaka to słuszna waga ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Dla odmiany ja dzis nie mogę spac;p
Kwiatuszku super po wizycie ![]() ![]() JAKo, ze mamy w domu w końcu ciepło ![]() ![]() Ciekawe jak minie weekend na naszym wątku... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4513 | |
Zadomowienie
|
aaa przypomniało mi się jeszcze- te które wiedzą kiedy poczuły pierwsze ruchy to szczęściary- mnie położna pytała o konkretną datę i podobno to jest najdokładniejszy sposób na wyznaczenie daty porodu. wkurza mnie to, że skoro to takie ważne i później wszyscy o to pytają, to czemu nie powiedzą wcześniej żeby zwrócić na to uwagę
![]() jakaś taka spokojniejsza jestem po tym spotkaniu ![]() ![]() no i dostałam komplementa ![]() ![]() żeby nie było tak ładnie i cukierkowo to potem pojechaliśmy z tż do kauflanda a tam na wyjściu stały jakies bachory gimnazjalne i usłyszałam: patrz jaka gruba ![]() ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() fajnie, że macie ciepełko w domu ![]()
![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
TAk na gaz, jeszcze serwisanta nie było i nam go nie wyregulował więc włącza sie co 5 minut
![]() Co do ruchów, to ja pamietam, ze mama mi mówiła, ze jak zaczełam czuc ruchy, ok 17 tygodnia, to że to połowa ciązy, ze za drugie tyle bedzie porod;p... CHyba jej sie troche nie sprawdziło;pCiekawe jak to jest na prawdę, jak to sie oblicza... Do mnie połózna tez miała przyjsc przed porodem, ale jak mnie lekarka nastraszyła,ze niebawem urodze to zadzwoniłam i przelozylusmy na po porodzie...A tu zaraz tydzien bedzie od wizyty i d*** Nic sie nie dzieje;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4515 | |
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
A ta wizyta położnej rzeczywiście przydatna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to chyba był wątek męski a tu proszę same Kobietki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie mam pojęcia. nie pytałam, bo nie znam daty pierwszych ruchów ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- ![]() wszyscy jeszcze śpią? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
bmma - olbrzymie gratulacje!!!!!!!!!! Zych dziewczyny - czekamy na was!!!!!!!!!
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() to podobno jest oblicznik dla tych co dawniej nie chodziły do lekarza i nie pamiętały ostatniej @ ![]() Zresztą ja poczułam ruchy w 15t4d więc wychodzi na to że jutro musiałabym urodzić ![]() No i po pierwsze zasada tyczy się tylko pierwszego dziecka bo drugie kopie szybciej, a po drugie szczuplejsze osoby czują ruchy szybciej więc szczupłe musiały by rodzić wcześniej heh |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4521 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A do położnej nie mogę się dodzwonić, sma jej chyba napisze. Bo jeszcze nie zapisałam się do żadnej (bo to jest ta co po porodzie tez musi przyjść tak?) a koleżanki bardzo tą akurat kobitkę polecają. I ona u ciebie przed porodem tez przyszła? 1 raz tylko czy może więcej. Ale fajnie że udzieliła ci takich kompleksowych informacji. Cytat:
![]() Witam wszystkie mamy, czekam z niecierpliwością na kolejne maluszki. Śniadanie już zjedzone, wizaż nadrobiony, TŻ na siłowni a u nas nuda dzisiaj, chyba posprzątam mieszkanie.
![]() |
![]() |
#4522 |
Zadomowienie
|
Witam się w weekendzik
![]() W nocy byłam siku z 10 razy, masakra, raz się poślizgnęłam na schodach ale obiłam sobie tylko łokieć chwytając się barierki. Za to rano, kiedy mi się najlepiej śpi mój kot dawał koncert z drapaniem,żeby koniecznie już wstać i dać mu jeść ![]() ![]() Na poprawę humoru wrzucę wam zdjęcie mojego fotelika CabrioFix z nowiutka tapicerką w kwiatuszki ![]() ![]() Miłego dnia dla wszystkich mamusiek!
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Bzinka - no naprawdę ładny fotelik. Ja kupiłam CabrioFix ale w bordo - tak jak gondola Mutsy.
A zapomniałam Wam powiedzieć, że byłam wczoraj na usg. Kalina ma ponad 2800g. Ułożona jak trza. Wszystko jak trza. Otwierała oczy, pokazywała język -kochane dziecko. To było ostatnie usg nasze. Strippi - jesteś? Udało się zrzucić zdjęcie Kingi?
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwiatuszku ![]() Ehhh 6 dni do TP a tu ciszaaa ![]() ![]() Dragusia fajnie by było jakby te nasze chłopy już się rodziły, bo w końcu mają być modelami na 09.03 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4525 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znowu w nocy nie spałam... tzn spałam i się co chwilkę budziłam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
no dobra JUZ wstalam ... - tylko nie Krzyczcie ... tak mi Leb peka :/
![]() Cytat:
no i sesja juz tuz tuz :P dobra wstalam .... to nic ze poszlam spac okolo chyba 3.30 - boshe nie wiem serio Mlody chyba ma jakies AdHd ![]() lece cos zjesc warzywa ugotowac .. wziasc prysznci i zrobic salatke - i pozostaje mi czekac na gosci ![]() aaa no i zaraz przyjdzie mi Andrzej szafe skaldac bo wczoraj zlozyl tylko siostrze ![]() Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-02-23 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4528 |
Wtajemniczenie
|
Bmma gratulacje!!!
![]() My czekamy na obchod. Mam nadzieje jednak na wyjście dziś...misia leżakuje i puszcza baczki chyba jej to szpitalne jedzenie nie podchodzi cos ![]() Klementynka jakieś firmy kupiliście piec?? Ciekawa jestem ile wam będzie teraz spalał. My podkrecilismy temperaturę na swoim jak misia się urodziła do 22 w dzień i 20 w nocy. Jak dla mnie to tropiki!!! Czekam na rachunek za gaz hyhy
![]() |
![]() |
#4529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=yHAJtg7lT1A
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4530 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wybieram się we wtorek, żeby sprawdzić, czy moja malutka cos podrosła przez 2 tygodnie, bo bardzo sie tym martwimy. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.