Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-25, 14:03   #4976
alliw
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Dziewczynki doradźcie w jakiej temp. powinnam wyprać pieluszki tetrowe i flanelowe?
ja prałam wszystko w 40 stopniach

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Święte słowa w kontekście 90 % wątkowych opowieści o jedzeniu, to i tak nie ma większego znaczenia w czym tam będziecie myć / nie myć te dzieci
nie myć (za często) też dobrze

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witam wszystkie w mamy, u nas dzisiaj 31w1d czyli 32 tydzień zaczynamy. To już 8 miesiąc

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
No dziewczyny .... ja mam odliczanie 11 dni zostało ....
Tak więc - dzisiaj zakupy - majty jednorazowe , podpachy - wkłady, pieluchy, proszek, kosmetyki , brakujące ciuszki ......itp
potem mam zajęcia z dziećmi i takie tam domowe roboty(obiad..),jutro mam dzionek zajęty a w środę albo w czwartek pranko wszystkiego - UWAGA ! bez prasowania ..... no chyba ,że coś się strasznie wymietoli ale to w sumie suszara wyprostuje .... ,tż wyczyści wózki ,potem pranko pościeli -kołdra ,koce i takie tam ... a w weekend wyciągnę te wszystkie duperele-karuzela,wanienka ,leżaczki itp- trzeba wyczyścić .... tak więc myślę ,że w przyszły pon.bedę miała wszystko zrobione ...... i zostaną pazurki,rzęski i pedicure .... Voila`.....
dobry plan, to teraz do roboty

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
A tak co u mnie z życia.....w weekend przylatuje kuzynka z Niemiec ze swoim partnerem bo sobie kiedyś tam wymyślili, że przylecą na mój poród .
nieźle sobie wymyśliła, ale serio, ja bym olała i skupiła się na sobie, jeśli nie będziesz się czuła na siłach żeby ich ogarniać. teraz TY jesteś najważniejsza

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Pochwalę się,że miałam wczoraj urodziny i chyba się naprawdę starzeję bo wcale nie miałam ochoty na pląsy i wielkie biby, a wieczór z filmem uznaję za niezwykle udany
Najlepszego

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
coś mi się wydaje ze wychodzę na strasznie złośliwe babsko w ostatnich postach, fakt nie wszyscy mnie lubią
nie złośliwe, tylko o zdrowym podejściu do życia ja tam lubię takie "złośliwe" baby

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
z tego się uśmiałam "A ja, leżąc w sali porodowej, zobaczyłam, jak moja położna niesie dla kogoś OGROMNą kroplówkę. Nie omieszkałam podzielić się z mężem owym spostrzeżeniem, po czym za chwilę okazało się, że to nie dla kogoś, tylko dla mnie, i nie kroplówka, tylko...lewatywa..."

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja na odwrót nie spałam od 3 do rana, strasznie mam brzuch twardy od 2 dni i nie wiem czy łykać no-spe czy jak nie boli to może lepiej nic?
Bo ja jak do tej pory 3 nospy zjadłam przez całą ciąże i wsumie to tak nei wiem kiedy powinno się brać
jak mi twardniał w okolicach 34 tyg to lekarz kazał mi brać przez dwa tyg 3 razy dziennie no-spe i magnez, po 36 tyg już przestałam brać

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
alliw ty chyba kupowałaś materac piankowy jaki wybrałaś ??
taki: http://www.hilding.pl/pl/oferta/baby...rta=techniczne