|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mysle podobnie ![]() tez stosuje jeden proszek dla nas (a nie, przepraszam dwa, w plynie do ubran, w proszku do wiekszych zabrudzen), i dla dziecka i do naszych ubran, bez dodatku płynu do płukania (pewnie, uczucie miękkiego recznika z zapachem wanilii jest super, ale tez ryzyko wystąpienia reakcji alergicznej spore - no i zostaje cos w kieszeni ![]() ehhh juz 10:30, a ja jeszcze za nic sie nie zabralam ![]()
![]() |
![]() |
#4862 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może znajoma lubi prasować? ja teraz prasowałam głównie po lewej stronie, od strony skóry, z prawej już tak byle jak. nie przepadam za prasowaniem i myślę, że tak będę przez miesiąc może prasować, potem do ok 3 m-cy tak cokolwiek żeby przeprasować a potem co się da to wcale, czyli jak swoje rzeczy. chyba, że ktoś będzie mi chciał prasować ![]() Cytat:
![]() z tym hartowaniem.. nie zamierzam stosować tego na sobie, jakoś nie przemawia do mnie szorstka gąbka i podrażnianie tych miejsc. u nas położna mówiła, żeby nie ruszać. Cytat:
tak myślałam o tych zwykłych płatkach kosmetycznych do oczu i kłaczkach i chyba jak płatki będą mokre to tak nie zostawią kłaczków ![]() Cytat:
dokładnie. co położna to inna opinia. nam mówiła właśnie położna, że nawet jak pracują w jednym szpitalu to mają przecież różne opinie i może być tak, że będziemy karmić, położna pochwali, że dobrze przystawiamy dziecko, itp, a przyjdzie druga i powie, że źle bo inna metoda lepsza, itp. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4864 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tetrowe wyprałam w 40 stopniach a flanelowe mam 2 szt (kolorowe) to przeprałam ręcznie...
![]() |
![]() |
#4865 |
Zadomowienie
|
I co dalej żadna nie urodziła?
Nie śpieszy Wam się :P Wy tu tak o spacerkach... a my mamy areszt domowy, dopóki Jaśka nie będzie dobrze temperatury trzymać. Nawet test słuchu musiałam przełożyć na 12 marca (miałam mieć jutro). No ale nic - trzeba przeżyć. A co do gotowania wody do kąpieli - jak dla mnie wielka głupota... Ciuszków też nie prasowałam. Co więcej prałam w zwykłym proszku bo u nas nie ma takiego specjalnie dla dzieci (; Tylko odradzają płynu do płukania używać. nestelle widzę że w końcu się szykujesz ![]()
![]() |
#4866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tym tygodniu chce sie wybrac do fryzjera ![]() ja jeszzce nie zdazylam pokazac tego filmu mojemu mezowi, ale planuje, bo jest bardzo ciekawy ![]() Cytat:
![]() no i jeszcze to zapewnienie rozrywek? kobieta w ciazy, tuz przed porodem.. ![]()
![]() |
![]() |
#4867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak na serio to tez dziwie się ,że sie zgodziłaś ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-02-25 o 09:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwiatuszekkk21 ja tam pierwszy raz słyszę o tym żeby nie używać antyperspirantów ostatnio zaczęłam pocić się jak głupia nigdy tak nie miałam nie wyobrażam sobie ![]() alliw też mi się wydaje że źle przystawiała i nie miała paracia na karmienie piersią ale oczywiście kłócić się nie zamierzam bo padło sama zobaczysz nie miałaś doczynienia jeszcze to nie wiesz więc skończyłam przekonywać. A to taka koleżanka od tż kolegi żona mimo iż 3 lata starsza to taka troszkę zacofana typu "mało wartościowy pokarm" itp. więc się nie spieram bo i tak nie przekonam a wyszłam już na przewrażliwioną a jeszcze dziecka nie mam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4869 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- na całe szczeście będą nocować w pobliskim hotelu..
![]() |
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do aresztu to trudno , trzeba skakać z radości ,że i tak wszystko dobrze się układa , mała zdrowa - to najważniejsze !!!!! ![]() ...no właśnie ,kopnijcie mnie w du** - bo jakoś nic się nie chce .... ![]()
![]() |
![]() |
#4872 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o klaczkach to nie wiem o co chodzi.. dla siebie do zmywania makijazu tez stosuje platki kosmetyczne i jeszzce nigdy nie spotkalam sie z klaczkami .. Cytat:
Cytat:
![]() u nas tez dziecíowych proszkow brak ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-25 o 09:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4874 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do panikarstwa, to nie Ty jedna hehe ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dzięki ![]() hehe no jakaś taka marudna się stałam, ale namówiłam męża i kupuję body sony bez obiektywów i będzie to a55 bądź model wyżej ![]() Cytat:
![]() ![]() szkoda, że nie mieszkacie w moim mieście, bo bym wam wszystkim zdjęcia porobiła ![]() dziękuję ![]() już niedługo w synku zakochasz się po uszy ![]() ![]() nie przypadła jej opaska na głowie ![]() U mnie 4 do do TP ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4875 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Weszłam i pierwsze co, to zerknęłam czy nie ma wpisów na czerwono ![]() Widzę, że na tapecie wątek prania. Ja uważam, że nie ma co za bardzo schizować. Ja większość wyprałam w 40 stopniach, bez plynu do plukania, upewnialam sie tylko czy wszystko sie dobrze wyplukalo. a prasowalam z reguły z 1 strony. Skóra dziecka sobie poradzi. No chyba, że dzidziuś ma jakieś problemy skórne poważniejsze, ale to inna historia. Pochwalę się,że miałam wczoraj urodziny i chyba się naprawdę starzeję bo wcale nie miałam ochoty na pląsy i wielkie biby, a wieczór z filmem uznaję za niezwykle udany ![]() Podrzucam link: jak można opisać straszny P tak, żeby się pośmiać ![]() http://www.siostraania.pl/artykul/po...atki-sanepid,1 Leonikowa: ta kuzynka to ma wyczucie... :/ Miłego dnia! Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-02-25 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4876 |
Rozeznanie
|
ja wyprałam flanelowe osobno bo są w jakieś kolorowe pajace i się bałam, że mogą mi pofarbować białe pieluchy :/
![]() |
#4877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak nie, to ja bym pewnie przy kolejnym praniu juz wrzucila do bialego (choc tez mam zawsze schizy, jak musze prac biale z nadrukiem, nigdy nie wiem, czy wrzucac do bialego czy kolorowego ![]()
![]() |
![]() |
#4878 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Witam się w 32 tc ![]() Zastanawiam się kiedy prać ciuszki?w którym tygodniu?żeby za wcześnie tego jakoś nie zrobić... Postanowiłam rodzić gdzieś tak 8 kwietnia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4880 |
Rozeznanie
|
A to w zasadzie jak bedziesz sie dobrze czuc, to mozesz cos porobic, moze faktycznie odciagnie to uwage, a jak nie, to piszesz, ze zle sie czujesz i niech sie bawia sami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4881 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a następnym razem wrzucę to z kolorowymi ubrankami ![]()
![]() |
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
prałam jakoś w drugiej połowie 8 m-ca. teraz już byłoby mi dużo ciężej to wszystko poprasować bo jednak sporo roboty przy tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4883 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak z karmieniem? rosnie Maluszek? o tyle dobrze... mam nadzieje, że z tymi atrakcjami to tez sobie zartowala... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego ![]() oo fajna stronka ja wam polecam do poczytania o wpadkach porodowych, czasami płakałam ze śmiechu ![]() http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3241856 Ja już sobie poodkurzałam, zrobiłam pranie, mąż przed pracą ogarnął zmywarkę i kuchnię ![]() ![]() W sobotę sprzątałam dokładnie salon, tak jak na święta ![]() mąż przychodzi z pracy i mówi: "matko ciebie to już całkiem z tym sprzątaniem, po co sprzątasz jak na święta? " a ja do niego: "no przecież oczekujemy świąt, największego święta w życiu - przyjście na świat naszego synka" ![]() Dziś jestem sama do 19:00, bo Jula w przedszkolu, a potem idzie do dziadków, mąż w pracy do 19:00. Także obijanie się przez cały dzień mnie czeka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4886 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam!
Cytat:
zakładam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do przemywania oczek - to samo nam mówili Cytat:
![]() Dla mnie oddychanie przeponą to takie oddychanie... głębokie, że czuję że mi powietrze nie tylko do klatki piersiowej wpada, ale i tam ... głęboko. I właśnie przy takim oddychaniu rusza się góra-dół brzuch ![]() A ziajanie, czy zdmuchiwanie świeczki to położna mówiła, że stosuje się jak są np skurcze parte już a my z jakiś przyczyn nie powinnyśmy przeć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja wszystko w 40 albo 60 piorę... Cytat:
![]() powiedz kochana od kiedy masz zapiski w zeszyciku co kupić, hm? Cytat:
![]() ![]() ![]() ależ dzisiaj dużo tygodni zaczynających się ![]() Ja mam ambitny plan na dzisiaj - pranie! W związku z tym, że lekarz mnie postraszył wcześniejszym przyjściem na świat Pimpusia Sadełko, a wizytę mam w piątek postanowiłam zacząć już dzisiaj ogarniać powoli co tam mam... W pierwszej kolejności wrzucam elementy głębokiego wózka - są czyste, ale nie używane dość długo więc zastosuję metodę wymoczenia we wannie ![]() Obserwatorko, o której wizytacja Dziedzica? Obstawiam wagę 2850! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4887 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i tak jak pisałam miałam lekko żółtawą wodę
![]() |
![]() |
#4888 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
takie tam rady cioci trolli ![]() coś mi się wydaje ze wychodzę na strasznie złośliwe babsko w ostatnich postach, fakt nie wszyscy mnie lubią ![]() ja może będę mieć wizytę kuzynki ale my jesteśmy blisko zżyte, jesli przyjedzie przed porodem to ja sie tylko uciesze bo mi pomoże z młodą i dotrzyma towarzystwa, a jeśli by się zaczął poród to nie było by problemu z kim zostawić młodą, a po to jej normalnie powiem zeby sobie dała na jakis czas spokoj i już Cytat:
![]() Villga wszystkiego najlepszego spróbuję się umówić do fryzjera bo muuuuusze juz
![]() |
![]() |
#4889 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trzba było ostro jej powiedzieć, że będziesz miała inne zajęcia w tedy na głowie.. co za ludzie.. ![]() Cytat:
![]() chcemy może dziś wyjść przed dom, niech trochę pojeździ.. to jest w sumie nasz pierwszy rower, wcześniej miała tylko te jeździki, ew taki mały rowerek 3-kołowy.. ![]()
![]() |
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
A ja wrzuciłam razem i kolorowe flanelowe (bo mam tylko 2) i kolorowe tetrowe (też 2) i zwykłe białe tetrowe i nic nie puściło białe nadal idealnie białe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.