2013-03-01, 21:23
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
Napisane przez luby957
Za to wczorej byłam na zakupach i kupiłam soebie ta różową sukienkę o której już wam wcześniej pisałam, i dodatkowo kupiłam sobeie bluzkę i zakiet w "butiku".
|
Pokaż zakupy! No i jak sukienka leży?
Cytat:
Napisane przez Kasik_12
dziękuję za słowa otuchy  dzisiaj było już spoko mała płakała około 10 minut, wiem bo podsłuchiwałam  a potem poszłam z bratowa na spacer i wróciłam po około godzinie i mała siedziała z innymi dziećmi w krzesełku i czekała na obiad  trochę zjadła  Tym razem jak mnie zobaczyła to się spojrzała uśmiechnęła i dalej bawiła. Wierzę, że będzie dobrze, pierwsze koty za płoty 
|
Super, że jest lepiej .
Cytat:
Napisane przez Maciejka__
Przed chwilą młoda mnie zadziwiła.
Nie pamiętam, czy wspomniałam, że w ubiegłym tygodniu młoda próbowała stać w łóżeczku bez trzymanki. To na pewno było kilka świadomych prób i "rekord" stanowiło utrzymanie się przez 3 sekundy.
Przed chwilą na nią spojrzałam, a ona wpatrując się w monitor i gryząc gryzaczek stała sobie jakieś 2 minuty.
A co do przyzwyczajania do nocniczka, to na pewno wie, kiedy siusia. Jak akurat stoi, to na tą chwilę kuca, a z nocnika właśnie wtedy chce uciekać. W ciągu ok. 10 prób (bo jak płakała, to dałam jej spokój, żeby nie miała jakiś negatywnych skojarzeń) już dwa razy zdążyła wstać.  Próbuje wstawać prawie cały czas, ale w tym momencie ta chęć ucieczki się nasila.
|
!!! No to lada chwila zacznie chodzić! 
Cytat:
Napisane przez 201704110948
Treść usunięta
|
żeby ząbek szybko i jak najmniej boleśnie wyszedł!
Cytat:
Napisane przez karolka110
sama zakupiłam jej zabawki do kąpieli-ośmiorniczki
http://image.ceneo.pl/data/products/...iczki-2756.jpg
zdaje się, że chyba ktoś na forum je ma- nel_a????   : confused:
Lilka już w kąpieli siedzi, dziś je dostała i fascynacja wielka 
poza tym już drugi dzień nadaje "bababababa"-teraz już wyraźnie...a miało być "mama", "tata"
i wydaje mi się, że jak biję jej "brawo", to próbuje niezdarnie naśladować  jutro jeszcze ją przyobserwuję 
|
My mamy takie ośmiorniczki . Mała je uwielbia! 
za brawo. Gosia robi kosi-kosi i wtedy biję jej brawo i tez powtarza (właściwie kosi-kosi i brawo to to samo).
Cytat:
Napisane przez pumas
Jak to? :/ I gdzie wy to wszystko trzymacie??? My kupujemy na bieżąco, nie mamy ani jednej paki w zapasie, bo nie mamy miejsca.
|
Część paczek w garderobie a resztę w szafie narożnej w Gosi pokoju (taka szafa bardzo dużo pomieści ).
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama
Mamy spacerowke 
|
. A gdzie fotka? 
Cytat:
Napisane przez agunia82
Lu dzisiaj też jakoś tak nieśmiało stanęła bez trzymanki, ale zaraz się zaczęła strasznie chwiać
a poza tym to znowu dzisiaj mieliśmy histeryczne ryki... ale chyba już widzę dolną prawą jedynkę (albo mam już zwidy  ) chociaż czuję już na sutkach, że dziąsełka jakieś twardsze...\
|
dla Lu!
No i za ząbek!
Cytat:
Napisane przez buena
 , spirytusem. Szybko miałaś, pewnie od rodzeństwa załapałaś?
|
, od siostry 4 lata starszej.
|
|
|