![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() rozkręci się na nowo, kwestia częstszego przystawiania i paru dni ![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-01 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Olej teściową, jeszcze potem by wypominała, że zajmowała się małą. Mogła od początku powiedzieć, że nie chce opiekować się Nadią i już. No moja strasza gorzej ospę przechodziła. Trzy albo cztery dni tylko leżała/przysypiała. Jeszcze nigdy żadna choroba tak na nią nie wpłynęła, a trochę chorób już przeszła. No to świetnie ![]() Ale mam pytanie, czy badania u takiego malucha są wiarygodne? Bo z tego co mi się kojarzy, to wszyscy zalecają robienie testów dopiero po 5 r. ż. Danonków to lepiej w ogóle unikać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A myślałam, że Phdwao nie używa Jedo tylko już Maclarena ![]() Maciejka powiedz mi czy u R. ulewanie się skończyło jak zaczęła siedzieć? U nas nadal jest spore, po jedzeniu obiadków to już nie taka mała sprawa jak samym mleczkiem. Wszystko muszę od razu namaczać albo zapierać i tak kilka razy dziennie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Napisałam maila do sprzedawcy ale na razie zero odzewu ![]() Wiem, że to takie treningowe mama bez świadomości ale i tak się wzruszyłam, a jak powie świadomie to chyba będę jak bóbr beczeć ![]() Cytat:
![]() Ja przesilenie mam co roku, to taki kompletny brak sił, mega zmęczenie, senność. W tym roku jeszcze nie miałam Śmieszna sytuacja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Biedna mała, a panuje opinia, że im młodsze dziecko tym lżej przechodzi ![]() Cytat:
![]() Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Czyli jednak skóra atopowa? Cytat:
![]() Czekam na to ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
#1386 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1388 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Intensywne ulewanie skończyło się w czasie choroby, jakoś między świętami a Sylwestrem. Samodzielnie siadać i siedzieć bez podparcia zaczęła miesiąc później, ale chyba 7 stycznia zaczęła klęczeć prosto przy szczebelkach i później przy nich siadać. A przed klęczeniem było podciąganie się do tego klęku. Także najpierw skończyło się wielkie ulewanie, a kilka dni później (a nie wcześniej) dążyła do pionu. Widzę, że nie powinnam jej czyścić noska po jedzeniu, bo wtedy ulewa mimo "poważnego wieku". Cytat:
![]() Wydaje mi się, że u nas butelka podrażniała dziąsła bardziej niż łyżeczka, tylko pod warunkiem, że jej tej łyżeczki nie dałam do rączki. Jak wkładam do buzi i szybko wyciągam kierując do góry, to nie boli... tyle, że ona całkiem ładnie celowała sobie tą łyżeczką do buzi, a teraz jak jej pozwolę, to sprawdza paluszkami, co jej daję, kręci łyżeczką i bardziej się brudzi. Oczywiście muszę jej na to pozwalać, bo to przecież element nauki... tylko czasem nie chce mi się jej przebierać (albo nawet kąpać) tuż po jedzeniu. * Dzisiaj miało wiać, a jest pięknie... czyli mogłabym iść ze spacerówką! Czekam na listonosza, więc mam jeszcze trochę czasu na decyzję. Cytat:
Cytat:
Widzę wzmiankę o jogurtach... wczoraj dałam młodej jodurt Nestle z malinami (chyba po 6. miesiącu). Sądząc po mince uznała to za paskudztwo, ale jadła, a pod koniec nawet szeroko otwierała buzię. Reakcji układu pokarmowego nie oceniam, bo mogła wynikać z czegoś innego. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-03-01 o 11:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ad2. Smaruję ją spirytusem. Najlepszy jest spirytus albo gencjana. Mamy specjalny puder, ale jednak stare sposoby są najlepsze. W przychodni wiedzą, że to na pewno ospa, bo wczoraj dzwoniłam. Wierz mi, że jeszcze nie ma tego tak strasznie dużo. Kaja miała zdecydowanie więcej, a może być jescze gorzej, bo praktycznie jedno na drugim. Nadia nie goraczkuje, czuje się nawet dobrze, więc nie ma potrzeby, aby ją znowu oglądała. Z resztą za pierwszym razem pytałam, czy mam przyjść z N., jak będzie miała więcej kropek, to powiedziała, że nie ma potrzeby. ad3 My od jakiegoś czasu (może z miesiąc) podajemy jogurty z hippa i Nadka je bardzo lubi. Zjada chętnie i sporo i nie ma kłopotów z brzuszkiem po nich.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;88/st/20070417/n/Kaja/k/e2c9/age.png http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj87icbg1b.png https://wizaz.pl/forum/album.php?u=42773 Edytowane przez buena Czas edycji: 2013-03-01 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Cytat:
![]() ![]() Doczytałam, że łyżwy dobre ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisałaś niedawno, że kupiłaś materiały i będziesz szyła jakieś szmatki. A co konkretnie? Pochwal się jak skończysz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My jeszcze od czasu porodu nie kupiliśmy żadnej paczki pampersów. Mam jeszcze mały zapas - może na 2-3 miesiące ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję i wzajemnie. Cytat:
Cytat:
![]() No i same dobre wiadomości od neurologa ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Linka wiesz ja mialam wrazenie ze ja cos boli nie wiem czy o zeby czy co..
do tego miala stan podgoraczkowy wiec nawet sie nie zastanawialam nad podaniem tego... Obudzila sie po raz pierwszy o 5. Jade dzis po spacerowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
Linka super ze potwierdzilas to co wiemy wszytski, ze z M dobrze
![]() Buena chce uszyc malemu jakies oryginalne ciuszki, tylko musze przysiasc do tego, jak juz cos uszyje to pokaze ![]() Karolina zalozylismy teraz jedo spacerowke bedIemy na razie uzywac obi, az bedzie cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko w swoim czasie ![]()
![]() |
#1395 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziś mam okropny dzien ![]() ![]() mały cały czas marudzi, a Amelka jest tez denerwująca. ![]() Za to wczorej byłam na zakupach i kupiłam soebie ta różową sukienkę o której już wam wcześniej pisałam, i dodatkowo kupiłam sobeie bluzkę i zakiet w "butiku". Musze kończyć bo mały znowu daje popalic. Mam nadzieje że wieczorem jak pojda dzieciaki spac to uda mi sie do Was zajrzec
#1396 |
Zadomowienie
|
dziękuję za słowa otuchy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
bedzie dobrze tylko musisz wyluzowac bo Nadusia widzi ze Ty sie denerwujesz jak ja zostawiasz i sama tez sie przez to stresuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
Byłam u fryzjera i mam odświeżoną fryzurę, jakoś mi tak fajniej.
![]() Wieczorem idziemy do knajpy ![]() ![]() Mała cały dzień próbuje wstawać. Jak tylko czegoś się chwyci to zaraz próbuje wstać ![]() Tymczasem uciekam, mam nadzieję, że potem znajdę chwilę, aby coś poczytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
* Jak próbuje, to niedługo wstanie. Przed chwilą młoda mnie zadziwiła. Nie pamiętam, czy wspomniałam, że w ubiegłym tygodniu młoda próbowała stać w łóżeczku bez trzymanki. To na pewno było kilka świadomych prób i "rekord" stanowiło utrzymanie się przez 3 sekundy. Przed chwilą na nią spojrzałam, a ona wpatrując się w monitor i gryząc gryzaczek stała sobie jakieś 2 minuty. A co do przyzwyczajania do nocniczka, to na pewno wie, kiedy siusia. Jak akurat stoi, to na tą chwilę kuca, a z nocnika właśnie wtedy chce uciekać. W ciągu ok. 10 prób (bo jak płakała, to dałam jej spokój, żeby nie miała jakiś negatywnych skojarzeń) już dwa razy zdążyła wstać. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
boziu wiosna idzie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() nadrabiam Was na bieżąco, ale pisać nie mam co ![]() dziś miałam też fajny dzień-byłyśmy z Lilką na spotkaniu i kawce z moimi dwoma koleżankami, dostała małe upominki-pluszową kaczkę-grzechotkę i piszczałkę...obie bardzo wygodne do gryzienia ![]() ![]() ![]() sama zakupiłam jej zabawki do kąpieli-ośmiorniczki http://image.ceneo.pl/data/products/...iczki-2756.jpg zdaje się, że chyba ktoś na forum je ma-nel_a???? ![]() ![]() Lilka już w kąpieli siedzi, dziś je dostała i fascynacja wielka ![]() poza tym już drugi dzień nadaje "bababababa"-teraz już wyraźnie...a miało być "mama", "tata" i wydaje mi się, że jak biję jej "brawo", to próbuje niezdarnie naśladować ![]() ![]() KarolinaPW współczuję ulewania Marcinka....moja też dość długo ulewała, bo do ok. 5,5 miesiąca, ale minęło bezpowrotnie...nieraz jej się zdarzy, ale to jak od razu po jedzeniu przewróci się na brzuszek-ale to raz na miesiąc może....aha i gratuluję łyżew ![]() Dziecię już śpi to idę poleżakować, bo u Nas regularnie-pobudka przed 7 ![]()
#1403 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wpadam tak na chwilę powiedzieć, że byłam dziś z małym w ośrodku zważyć go i zmierzyć, bo dzisiaj skończył 8 m-cy ![]() ![]() ![]() Współczuję tych ciężkich przepraw z ząbkami, marudzeniem w dzień i częstymi pobudkami w nocy ![]() Kasik będzie dobrze, malutka na pewno się zaklimatyzuje a Ty też myśl pozytywnie, bo ona patrzy na Twoje reakcje i stąd czerpie informacje, że czegoś należy się bać bądź też nie... Będzie ok ![]() Karolina u nas było tak samo jak u Karolki... Mały ulewał strasznie, ale minęło, więc i u Was minie pewnie już niedługo ![]() Za wszystkie nowe umiejętności ![]() Wybaczcie, ale nie dam rady teraz więcej odapisać... Jak mi się coś przypomni to jutro nadpiszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Zadomowienie
|
Nadalka jak w nowym gniazdku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze będziesz zadowolona, że tak wyszło, zobaczysz ! Żłobek to nie więzienie dla dziecka, ono ma tam naprawdę dobrze - jest z innymi dziećmi, cały dzień się bawi, je, śpi itd ![]() Także życzę Ci dużo pozytywnego myślenia i błagam, nie zamartwiaj się, ona jest jeszcze malutka, łtwiej jej znieść rozłąkę teraz, niż np. za 2 miesiące. B. jeszcze nie chorowała, oby jak najdłużej. Zresztą ja tam dzwonię i pytam, czy dzieci zasmarkane, bo jeśli tak, to nie puszczam mojej. Wiem, że to żadne zabezpieczenie, bo przecież wirusy są w powietrzu, no ale jakoś czuję się pewniej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tż chciał owinąć w papier totaletowy i założyć siatkę na pupę, żeby nie ulała łóżka :P Także w sumie podobny kreatywny pomysł :P Cytat:
Cytat:
Ja nie przychodzę w trakcie, nawet jak przychodzę po nią, to pytam po cichu, gdzie ona jest i co robi, bo jak się ładnie bawi albo je, to nie chcę, żeby wiedziała, że już jestem, bo się rozkojarzy. Cytat:
Rozumiem, że z małą ktoś zostaje? :P Moje dziecko ma odruch wymiotny na mleko. Nie do pomyślenia. Albo nie pasuje jej ten Bebilon 2, albo w ogóle odrzuca mleko. Musimy kupić znowu Hipp i zobaczymy. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Dzień upłynął pod znakiem ćwiczeń w podnoszeniu się na kolanka (Leoś ![]() ![]() Cytat:
![]() historia z łyżwami niezła ![]() Cytat:
hehe, dobrze, że macie troche tetry ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaa i Leoś już wcale nie ssie piersi. Nawet się z tego cieszę, bo nie będzie trzeba go odstawiać ![]()
![]() |
#1409 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hej! Jak tam przeprowadzka? Jesteście już w nowym mieszkanku? Jak wrażenia? Cytat:
![]() i ![]()
![]() |
#1410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() spórbuj inne mleko, ale moze byc tak ze mała nie lubi mleka i zaczyna to pokazywac, moje dziecko takie bedzie, bo to widze, z reszta tz jest antymleczny ![]() super ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.