|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
Napisane przez wvictoria
Bo musiałabym wyjechać z garażu żeby wsadzić młodego, a tak mogę go wsadzić w garażu
dziękuję  To kup nawet jak nie potrzebna 
|
nie wpadłam na to bo u mnie tez miałoby to zastosowanie, ja Młodego wsadzam przez drzwi za kierowcą a fotelik jest za pasażerem
nie kupie bo nie wiem jaki rozmiar, teraz musiałabym kupić 34 ale nie potrzebuje na teraz, pewnie wrócę do mojego rozmiaru czyli 36 ale też go teraz nie kupie bo może jednak zostanie mi 34 kobiety zresztą małżon by mnie wydziedziczył jakbym kupiła kolejną sukienkę
Cytat:
Napisane przez agunia82
Wanillka co do fotelika, to u nas się opiera i lekko da się nim poruszyć
Lu "zaciska" stopę bardzo często jak leży lub siedzi, przy dotknięciu podeszwy to samo. I w sumie to też zauważyłam, że jak tylko próbuję jej wkładać buta to ona od razu tą stópkę zaciska, więc nie wkładam jak nie muszę albo wkładam miękkie buciki.
To nie jest nic niepokojącego na tym etapie, zwłaszcza, że jak wstaje to ładnie stopę otwiera, ale lepiej tego nie pogłębiać niepotrzebnie
|
a fotelik ma być opart o siedzenie? bo tylko tak można zrobić żeby był stabilny, pytam bo Romer ani drgnął a ten jednak się troche rusza, nie ma tam żadnego mechanizmu który usztywni pas, romer miał
mój też tak zaciska stopy, od jakiegoś czasu mnie to martwi ale lekarka mówiła że jest ok
Cytat:
Napisane przez prince_polo
zdarzy mi sie powidziec takie słowo, ale nie czesto , no ale zeby tak male dziecko podłapalo? czy to bardziej zbieg okolicznosci?? 
i mowi to wtedy jak sie zlosci np jak raczkuje i nie moze przejsc bo jakas przeszkoda, albo jak sie slizga albo jak nie moze naciągnac sobie pozytywki  no i w takich roznych sytuacjach albo poprostu jak jest oburzona i bardzo rozgadana 
|
eeee no jasne że nie specjalnie, ona nawet nie wie co mówi
Cytat:
Napisane przez agunia82
hej
My właśnie po wizycie u neurologa - kontrolnie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku  Pani doktor była pod wrażeniem tego, jak Lu się ładnie rozwija  i już kolejne kontrole niepotrzebne 
A z zaleceń profilaktycznych - Lu ma jeszcze dość silny odruch chwytny w stopie więc mamy jej nie zakładać butów z twardą podeszwą, bo one przeszkadzają w pozbywaniu się go (o czym wiedziałam) i mamy jej nie prowadzać pod paszki ani za rączki (to też wiedziałam), niech sobie dziecko samo drepta tak, jak potrafi
Przy okazji pobraliśmy Lu krew bo mieliśmy morfologię zrobić, była bardzo dzielna, w ogóle jej nie obeszło, że jej coś tam przy ręce majstrują tylko rozglądała się ciekawie po gabinecie, aż pielęgniarki w szoku były 
|
super! (jakoś nie pokolei mi to zacytowało :/)
Cytat:
Napisane przez blueberry88
Nie jest oparty i delikatnie można nim poruszyć
Nie poszłam wtedy - musiałam odwołać wizytę. Jestem umówiona na środę
Heh...
U mnie dziś:
-rozbita pokrywka od patelni Berghoffa,
-Młoda ma katar (niby nic takiego, ale wiemy, jakie to uciążliwe),
-uderzyła się pod okiem w kostkę od zasilacza (mam nadzieję, ze nie zsinieje),
-głowa mnie boli i jeszcze coś by się znalazło 
|
to czekam na fotkę
współczuje dnia 
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW
Robi ale bardzo powoli, ciągnie się w ogonie wątkowych dzieciaczków
Na ostatniej wizycie usłyszłam, że pan doktor ma nadzieję, że w końcu "ruszy" z kopyta
Ten słoiczek to ulubione danie mojego
Dzieki za odpowiedź w sprawie prania  To też spróbuję w pralce ( a dajesz to do szufladki czy do bębna?
Jak Twoja siedzi w wanience to jest łatwiej, mój nie siedzi a na dodatek wywija sie we wszystkie strony, kopie, chlapie, więc nie jest łatwo go utrzymać, może jak będzie w końcu siedział to ponownie kupię tą ziajkę.
Je morele z hippa, nie mam słoiczka, żeby poczytać ale może rzeczywiście to jest to  Nie może jabłek, banany, śliwki też niewskazane z zalecenia lekarki, więc dużego wyboru nie mamy
Jejku, rzeczywiście nie masz dnia
Super!!!
POKAzuję się na dole
Mam nadzieję
Domowa pizza mniam...
Sukienka  pasek dałam inny i ciemne rajty, buty będą nie te, na razie nie mam bo te co przyszły nie nadają się do niczego. Muszę jakieś kupić. Marynarkę założę czarną, albo skórzaną kurtkę zależnie od pogody. Majty obciskające mam na tym zdjęciu 
|
no super! i figura też świetna!!! nie potrzebnie sie tak przejmujesz a czarne rajstopy odszczekuje, dobrze to wygląda
Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-03-14 o 17:49
|