|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
cześć
![]() u nas wszystko dobrze, wczoraj po powrocie do domu nie mogłam się nacieszyć małym - w efekcie dopiero jak poszedł spać to gotowałam zupkę dla niego i obiad dla nas na następny dzień i trochę zeszło. Jestem już niemal pewno że tego jego pobudki co 2h to tylko potrzeba przytulenia do cycusia bo prawie nie doi i zaraz odpływa. |
|
|
|
#2762 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzięki za miłe slowa pod adresem Maćka. Tak, jest duży ale to po rodzicach
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas też jest dada i tata Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2763 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny czy wszystkie dzieci przechodziły takie kontrole? Bo mój nie |
||
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia super wiadomości
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z nad kawki. Wszamalam sniadanko j zaraz wracam do pracy. Mam dzis kiepski dzien kiepski nastroj poprzypominalo mi sie sporo spraw ktore mnie uwieraja na watrobie.
I juz mi sie humor zepsuł. .. ehh Spadam |
|
|
|
#2767 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Dep - Zosieńka urocza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. Szybkiego powrotu do całkowitego zdrówka życzę!Cytat:
Cytat:
!Cytat:
![]() Cytat:
za ząbek!Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Cytat:
Nie poszłam wtedy - musiałam odwołać wizytę. Jestem umówiona na środę ![]() Cytat:
U mnie dziś: -rozbita pokrywka od patelni Berghoffa, -Młoda ma katar (niby nic takiego, ale wiemy, jakie to uciążliwe), -uderzyła się pod okiem w kostkę od zasilacza (mam nadzieję, ze nie zsinieje), -głowa mnie boli i jeszcze coś by się znalazło
|
||
|
|
|
#2769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak w ogole mamy goraczke...od wczorajszej nocy... dzis bylo ponad 39, Sara flak... ale sie udalo zbic i na razie rzuca miska blaszana po kuchni
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Blue nieciekawie sie Tobie dzien zaczął, oby reszta dnia była lepsza.
Mój syn dzisiaj marudny na maxa! Jedyny sposób na niego to zabrać go na spacer muszę sie w koncu ogarnac
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
a no tak , zapomniałam. Nie wiem ile bo dopiero napisałam do tej babki, pewnie z godzinę, i zajęcia chyba o 19 się zaczynają.
|
|
|
|
#2772 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nasi synkowie są z tego samego dnia a mój nie z tego nie robi![]() Śliczny blondasek Cytat:
Cytat:
Dziękuję, też mam nadzieję ![]() To nie fair ...ja jem serek wiejski i nie chudnę tak jak Ty![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że kg nie wrócą, no chyba że przy następnej ciąży![]() Dokładnie, nikt z nich się nie nadawał ![]() N. jest na czasie, dobrze gada ![]() Cytat:
Przyszła sukienka z C&A, jestem zadowolona , dobrze leży, tylko majtki obciskające muszę mieć bo brzuch odstaje mimo wszystko
|
||||||
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina fajnie ze jesteś zadowolona z sukienki
Ja aby ukryć brzuch mam takie fajne rajstopy modelujace pośladki i brzuch ( tylko u mnie na D.upie nie ma co modelowac )
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-03-14 o 13:04 |
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy
![]() Cytat:
![]() usłyszysz, zobaczysz, przecież M. ładnie robi postępy
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-14 o 14:06 |
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O co dokładnie chodzi z tym odruchem chwytnym? Tzn. jaki jest na tym etapie zbyt silny? Buciki zakładam tylko do wózka lub samochodu i oczywiście też córy nie prowadzę. Katja - życzę, żeby ząbek wyszedł bez wielkiego bólu, a czy szybko, to już nie ma znaczenia. A dodatkowe badania robi się, jak są tu temu jakieś podstawy. Blue - postaraj się niczego więcej nie zniszczyć. Weź tabletkę przeciwbólową i pobaw się z córą. |
|
|
|
|
#2776 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc
u nas ok wiec tylko odpisze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Świetne są te ciuchy dziękuję To kup nawet jak nie potrzebna
|
||||||
|
|
|
#2777 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziekuje Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze limit dzienny wyczerpany![]() Cytat:
![]() Na głowę pomógł spacerek. Agunia, super, że macie już te wizyty z głowy! Pumcia, oby było już tylko lepiej ![]() Mamcia, na pewno wstrzelisz się w nowy rytm i będzie lepiej Sol, ładniutka córeczka ![]() Phdwao, pięknie słońce Cię przywitało na urlopie! ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Heh, wolałabym inne niespodzianki
|
||
|
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź Dziewczyny
![]() Karolina z tego, co pisałaś Twój Marcinek robi duże postępy ![]() Więc pewnie niedługo też to usłyszycie Agunia to super Z jednej strony przez to jej czepianie musiałyście się nachodzić i nadenerwować pewnie, ale z drugiej może lepiej wszystko sprawdzić... Ważne, że jest ok ![]() Bebe1987 dzięki Maciejka Tobie też dziękuję ![]() Przyszły książeczki
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Wanillka co do fotelika, to u nas się opiera i lekko da się nim poruszyć
Cytat:
To nie jest nic niepokojącego na tym etapie, zwłaszcza, że jak wstaje to ładnie stopę otwiera, ale lepiej tego nie pogłębiać niepotrzebnie
|
|
#2781 | |||
|
Rozeznanie
|
Za sprawą naszej DEP zamówiłam książeczki dla małej wczoraj, różnimisie, księgę dzwięków, bardzo głodną gąsienice i jeszcze obrazki dla maluchów. Dzisiaj przyszły i moje dziecko jest zachwycone. Najbardziej podobają się jej różnimisie i księga dzwięków. Tą książkę o misiach to ogląda w prawo i lewo i gada do niej ciągle
Posadziłam ją dzisiaj rano w łóżeczku, dałam zabawki i cisza, skradam się do pokoju żeby mnie nie widziała a ona stoi na kolankach, trzyma się szczebelków zagląda do lustra się śmieje zadowolona Idę nadrabiać puki mała śpi. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() Moja nie je słoiczków, ostatnio otworzyłam hippa co dostałam w paczce "dynia z ziemniakiem i indykiem" czyli to co ona najbardziej lubi tylko robione przezemnie. Więc otwieram ten słoik i mnie tak podniosło z smrodu że wyrzuciłam ten słoik i już więcej napewno nie kupię. Cytat:
Cytat:
Miałam też kremowe mydło z ziajki w płynie http://allegro.pl/ziaja-ziajka-kremo...099820679.html i to niby pisało w profilaktyce atopii. Tymi płatkami ja piorę normalnie w pralce, rozpuszczam je w gorącej wodzie i wlewam do prania. Kiedyś pisałaś że dajesz mu słoiczki np brzoskwinie z hippa. Ja je chciałam mojej kupić ale jak poczytałam skład to zrezygnowałam bo tam dużo innych dodatków było. Może go jakieś dodatki uczulają? |
|||
|
|
|
#2782 | |||
|
Zakorzenienie
|
noo tak optymistycznie sie zrobila i jeszcze zadzowniła tesciowa z genialnym newsem do tego: że wpadli na pomysl ze zabiora nas z J na zakupy i kupia muw szytsko co potzrzebuje
nie wiedza co czynią mam czas na przemyslenia, bo pojedziemy po swiętach![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hej mały daje mi w kość, teraz spi uf zrobiłam mu obiadek i zjal niewiele, od rana sie wkurza i nie chce ejsc, teraz zrobiłam mu ryz na mleku i podam z jabłkiem jak sie obudzi, dodatekowo sama opędzlowałam miskę ryżu![]() a i zamówiłam ksiazki depowskie nacisniej mmnie, lokomotywa, róznimisię i księga dźwięków
|
|||
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj robiłam sama
bede musiala sie postarac by tak zostaało a Ty bedziesz wolniej chudła ale zza to bedziesz laska długo długo
|
#2785 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziś odpuściłam spacer i mam trochę wyrzuty sumienia że kiszę dziecko w domu. Nie chciało mi się
Dużo śniegu na dworzu, nie ciągnie mnie do tego, ile można, już pól roku trwa ta zima (u nas jest teraz jak przed Bozym Narodzeniem )Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moja też musi mnie mieć cały czas na oku, inaczej natychmiast jest płacz, trwa to juz co najmniej od miesiąca Cytat:
|
||||
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
przyszło czesc zakupow R. pamietacie ta bluze ciepla z uszkami? taka si wydawała jasna a jest cos stylu jasnego brązu (Dep by sie podobała) ale mi sie podoba
ale dostałam humora
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia - dzięki za wyjaśnienie.
Gratulacje dla Agatki. Phdwao - miej litośći postaraj się, żeby po tych zakupach teściom zostało chociaż na chleb. |
|
|
|
#2788 | |||||
|
Zadomowienie
|
Robi ale bardzo powoli, ciągnie się w ogonie wątkowych dzieciaczków
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieki za odpowiedź w sprawie prania Jak Twoja siedzi w wanience to jest łatwiej, mój nie siedzi a na dodatek wywija sie we wszystkie strony, kopie, chlapie, więc nie jest łatwo go utrzymać, może jak będzie w końcu siedział to ponownie kupię tą ziajkę. Je morele z hippa, nie mam słoiczka, żeby poczytać ale może rzeczywiście to jest to Nie może jabłek, banany, śliwki też niewskazane z zalecenia lekarki, więc dużego wyboru nie mamy![]() Cytat:
![]() Cytat:
POKAzuję się na dole ![]() Cytat:
Domowa pizza mniam... ![]() Sukienka pasek dałam inny i ciemne rajty, buty będą nie te, na razie nie mam bo te co przyszły nie nadają się do niczego. Muszę jakieś kupić. Marynarkę założę czarną, albo skórzaną kurtkę zależnie od pogody. Majty obciskające mam na tym zdjęciu
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2013-03-14 o 17:00 |
|||||
|
|
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina PW-wow
|
#2790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolino mówiłam że czarne rajstopy będą pasowały. Fajnie to wygląda. I gdzie ty gruba jesteś
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

Moja miała jakieś takie dwie na ciele. Same zeszły, nawet nie wiem kiedy.
moja tylko tata i dada 
), ale mała dała mi pospac do 9:20. Tak, to mogłoby być zawsze!!! 

a blu się pokazała? bo chyba przegapiłam

...ja jem serek wiejski i nie chudnę tak jak Ty
u nas mega mróz nie wiem czy pójde na spacer, może do 11 sie ociepli..
bede musiala sie postarac by tak zostaało a Ty bedziesz wolniej chudła ale zza to bedziesz laska długo długo