Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-03-14, 20:20   #2811
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
POKAzuję się na dole

Sukienka pasek dałam inny i ciemne rajty, buty będą nie te, na razie nie mam bo te co przyszły nie nadają się do niczego. Muszę jakieś kupić. Marynarkę założę czarną, albo skórzaną kurtkę zależnie od pogody. Majty obciskające mam na tym zdjęciu
Wyglądasz cudnie!! Odszczekuję to, że czarne rajstopy nie pasuję, mój błąd, wybacz Naprawdę rewelacja!!!

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Mamcia, Victoria, Prince, Depoison- czyli mamy karmiące MM i nie tylko ile dzieciaczki zjadają Wam Dziennie samego MM??i ile dodatkowo mleka w innej postaci??jakiej??
bo moja normalnie zjadal 400ml, teraz daję jej na śpiocha, to dziś zje w sumie nieco ponad 600, ale kaszy nie chce, jogurt zdaje się były przyczyną zatwardzenia, toleruje tylko obiadki....i owocki i ryż na mleku...wariacja....
U nas rewelacji z tym mlekiem nie ma.
Rano (między 6 a 7) robię porcję 180ml wody + 6 miarek mm i czasem zjada całe, a czasem jakieś 160 ml z tego.
Później ok. 9-10 jest śniadanie i dostaje wtedy kaszkę robioną albo na mm albo na wodzie, zależy jaką podaję - w każdym razie tego zjada jakieś 150ml.
Ok. 12-13 jest obiad - duży słoiczek Hipp`a lub pół słoiczka + żółtko i wtedy do tego czasem dostaje mały jogurcik Gerbera
Ok. 15-16 deserek - słoiczek z jogurtem Hipp (zjada cąły) albo słoiczek z owocami (zjada cały duży) albo kleik ryżowy na mm z owocami (90ml wody + 3 miarki mm + kleik ryżowy + owoce Hipp mały słoiczek).
Po 19 kolacja - 180 ml wody + 6 miarek mm + kaszka jaglana Holle - czasem zjada wszystko, a czasem coś zostawi.
Tak u mnie wygląda jedzenie młodego. Z tym, że oczywiście dni między sobą się różnią i czasem zjada całe porcje, a czasem po połowie.

Kupiłam dziś cielęcinę dla Juniora i jutro gotuję mu obiadki
Dziś dostał kawałeczek gotowanej na parze piersi z kurczaka do tego marchewkę, pietruszkę i selera (wszystko na parze). Wszystko w kawałkach. 30min dziecka nei było bo tak się zajął mamlaniem tego. Ale wyglądał cudnie i widać, że mu się podoba. Jest znacznie lepiej bo jak mu dawałam kawałki jakieś 3 tyg. temu to się ciągle krztusił a dziś tylko 2 albo 3 razy. No ale co jakiś czas dostaje kawałek banana do rączki i wtedy potrafi wymemlać pół banana. Mój mały chłopiec rośnie

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora