2013-03-25, 13:23
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX
Dzięki za kciuki i wsparcie, dziś byłam 2 godzinki tylko, umówić ludzi na jutro na rekrutację, tak więc maggie dobrze pamiętasz a marta - nic nie przeoczyłaś Faktyczny powrót po świętach, no ale rekrutacją trzeba się zająć już. Alicja super grzeczna z ciocią, co prawda na poczatku trochę zdezorientowana była, a jak wróciłam to się strasznie do mnie tuliła, ale generalnie na plus Zobaczymy jutro jak zniknę na 6 godzin 
Cytat:
Napisane przez tamlin111
Mati jak widzi aparat to od razu powaga, a tak to się śmieje cały dzień.
A yyyyyyyyyy to też przez cały dzień ale ignoruję 
|
u nas to samo i kombinuje "jak by tu sobie ten aparat wziąć? "
Cytat:
Napisane przez ula2689
A jak pieczesz góra i dół?Jak niskie to rób z podwójnej porcji(tylko cukru nie podwajaj).
Iwa ratunku!Kupiłam kaszkę jaglanąjak i z czym mam ją przyrządzić dzieciom?
|
Nie robiłam z jaglaną ale mam w swoich "zbiorach" taki przepis po 6 miesiącu:
JAGNIECINA Z KASZA
-marchew(300 gram)
-ziemniak (1 niewielki)
- mieso jagniece(ok.150gram)
- por (kawaleczek bialej czesci)
- groszek zielony swiezy lub mrozony (2 lyzki)
- pietruszka(1/4 z ilosci marchwi)
- kasza jaglana( 2 lyzki)
- olej sojowy (1 lyzeczka)
- kleik kukurydziany( 2lyzeczki)
- sok jablkowy do smaku
Ugotowac osobno marchew, osobno ziemniak , osobno por z pietruszka i zielonym groszkiem(groszek dodac pod koniec gotowania gdy pietruszka bedzie juz miekka), a osobno mieso. Ugotowac kasze jaglana Zmiksowac warzywa z miesem i kasza. Podgrzac, dodac olej i doprawic sokiem jablkowym do smaku.
Jesli za geste dodac wody.
Cytat:
Napisane przez maggie123
Tamlin, pokatujesz się i na wakacje będziesz lasencja jak się patrzy! Krop będzie zazdrosny, mówię Ci 
Właśnie szukam lokalu. Zamierzamy się przeprowadzać z moim biurem i nie powiem - szukam w miarę blisko domu. a że mieszkam 10 minut od centrum, to troszkę ofert jest. Ciekawe co na to "góra" 
Z moją naturą perfekcyjnej pani domu też lubię mieć wszystko na błysk w domu i "zagrodzie". Dziecko, czyste, nakarmione, zabawione, szczęśliwe... I jeszcze ciacho na deserek - choć z tym to przede wszystkim na weekend. co to będzie, jak wróce do pracy? liczę na ten bardziej nienormowany czas pracy ale in plus dla mnie 
|
Ooo, ciacho to i u mnie pozycja obowiązkowa Jak już naprawdę nie mam czasu, to przynajmniej muffinki na szybko kręcę
Idziemy na spacer
|
|