|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Dzień dobry. Za 2 godzinki śmigam do pracy, a ciocia debiutuje w roli niani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX
Ja też dzisiaj w jakimś obniżonym nastroju jestem. Nic mi się nie chce, wszystko mi z rąk leci.
Iwa trzymam kciuki ![]()
#3273 |
Wtajemniczenie
|
Uszka do góry dziewczyny
![]() Angel super wynik! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
![]() No i ta kieszeń to tylko mnie wkurzała jak Paula takie miała śliniaki, teraz nie mam żadnego z kieszonką aby sobie nerwów oszczędzić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
Tamlin - dla ciebie
![]() ![]()
#3277 |
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
hej.
za nami kolejna koszmarna noc, z dodatku Miki rano 2 razy wymiotował i zrobił kupę ze śluzem, mam nadzieję że to nie jelitowka, albo nie daj boziu rotawirus, bo chłopak z łóżka obok ma :-[ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3278 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Masakra opiekować się dzieckiem jak czlowiek sam chory ![]() Na dodatek mała ode mnie zaraziła się katarem,rzęzi jej w nosie jak nie wiem,jutro idziemy do kontroli ale chyba jest gorzej niż było ![]() Cudowne zakończenie zimy. Kraven poleć mi jak możesz coś w miarę dobrego na silny katar dla dorosłych? Dosłownie z nosa leje mi się jak z kranu. Iwa trzymam kciuki ale czy ja coś przeoczyłam,chyba po świętach miałaś zaczynać? Dużo zdrówka Wszystkim chorowitkom ![]() Ja właśnie wietrzę mieszkanie może te zarazki przepędzę. Lady Betta dużo zdrówka dla Mikołajka ![]() Angel w końcu jesteś ![]()
#3279 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Kurczaczki LadyBeatta - ja niezapomnę nigdy jak wylądowałam ze starszą córką w szpitalu z zapaleniem płuc - miała dokładnie to samo chyba co twoje czyli zwężenie oskrzeli plus zapalenie płuc. I dokładnie tak samo jak u Was w szpitalu leżały dzieci ze jelitówką lub rota i wszystko na jednym oddziale, do tego pamiętam jak się bałam, bo w sali położyli trójke dzieciaków z biegunka i wymiotami z czego jedno z podejrzeniem rota. Normalnei modliłam sę żeby Klaudii nie drasnęło - bo miałam wizję siedzenia w tym szpitalu do wakacji. Szczęśliwie po tygodniu wyszłyśmy, bo zastosowane leczenie szybko młodą postawiło na nogi.
#3280 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() pisze brzydko, bo Ancior pisze ze mna ![]() My dzisiaj pospalismy prawie do 9. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam kilka sliniakow, ale przy ich ubieraniu jest taki wrzask, ze uzywamy tylko pieluszki. Na szczescie Antek ladnie je, wiec w tej chwili to wystarcza, a mam nadzieje, ze w przyszlosci wyrosnie tej niecheci do sliniakow.
![]() |
#3281 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Katee, dzięki Ci Słońce za odpowiedź na moje pytanie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mnie też coś dopadło, gardło boli, z nosa mi kapie. żeby tylko Zuzanka się nie zaraziła. Cytat:
![]()
![]() |
#3282 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Tak zrobie tylko musze sie schować z fonem bo wredniuch jak widzi aparat to zaraz rogal i cisza
![]() A popsuł sie mi synek strasznie. Wiecznie marudzi ![]() A jak nie narudzi to sie wkurza - a mnie dopiero ![]() Teraz leży na brzuchu z paszczą w kocu i "yyyyy". Normalnie mnie wykańcza. A o nocy nie wspomne, ciągle coś tam pomiałkuje, smoka wypluwa, trza wstać i mu wcisnąć w ten ul. O i znowu marudzi ![]() ![]() ![]() Kurrrrrrwwwww...!!!!!! Wytapane paluchem na szybie ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Pisze z telefonu bo u rodziców jesteśmy ![]() Wczoraj się czymś zatrulam i mialam bliskie spotkanie z toaleta ![]() Fabianek leży grzecznie i się bawi,zajmuje się dziecko samo sobą ![]() Zdrowka dla dzieciaczkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
Martunia bez recepty to Nasivin, a na recepte to Buderhin.
Wracajcie szybko do zdrowia. Lady dużo zdrówka i wysyłam fluidy, żeby to było tylko po lekach. ![]()
![]() |
#3286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia ![]() witam się i zmykam ściągnąć firanki do prania.biore sie za świąteczne porządki ![]()
![]() |
#3287 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja już skalpel mam za sobą
![]() Poważyłam się, pomierzyłam i zobaczymy co z tego będzie. Z jednej strony bym chciała skończyć karmić bo jakaś dieta porządna by się przydała i suplementy, a z drugiej pokatuje się bardziej ćwiczeniami i powinno być ok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A yyyyyyyyyy to też przez cały dzień ale ignoruję ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | |||||
Zadomowienie
|
Ja się witam po weekendzie
![]() ![]() ![]() widzę, że dużo dzieciaczków chorych... dużo zdrówka dla nich ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Znowu zwalam na zęby których nie widać i ani sie na razie nie zapowiada na to. Zasnął to troche spokoju ![]() Musze szafki poczyścić dziś bo sie kurzu nazbierało, ale to jak tż wróci z pracy. Obiad z wczoraj więc mam labe ![]() A co do świąt to ja przez nie spać nie moge bo myśle jak je przeżyje. Na samą myśl mnie ciarki przechodzą... nienawidze... Wytapane paluchem na szybie ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My dzisiaj wstałyśmy o 7 ![]() ![]() Cytat:
![]() a jedzenie toleruje tylko zimnutkie bo jak poczuje, że choć troszkę jest ciepłe to zaciska usteczka i koniec nie ma jedzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mały dostaje antybiotyk? bo to z tego mogą być luźniejsze kupki a mała też wymiotowała jak jej się wydzielina odrywała i spływała do żołądka albo jak mocno się zakaszlała więc spokojnie... a co do rotawirusa to jak mała zrobiła raz taką rzadziutką kupkę to poszłam pokazać doktorce a ona powiedziała, że rotawirusowa kupka jest prawie czarna i bardzo intensywnie i brzydko pachnie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iwa ratunku!Kupiłam kaszkę jaglanąjak i z czym mam ją przyrządzić dzieciom? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Wtajemniczenie
|
Pawel w przedszkolu. Byłam z nim jakieś 15 minut - poszedł do zabawek i tyle go widziałam
![]() Przed 12 po niego jadę. LAdy Beatta bardzo współczuję ![]() Zdrówka życzę. A co do kupki to Kuba po sterydach miał śluzową - więc to zupełnie normalna reakcja. wszystkim mamusiom zdrówka życzymy ![]() Angel pieknie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Cytat:
![]() Ja nieświadomie podawałam dziecku w drugim miesiącu gluten cały czas i nic mu nie było ![]() Waham sie troszke z tym kisielem więc jeszcze może poczekam troszke. I tak ma duuużo nowości już ![]() Dzisiaj podam mu chrupka kukurydzianego, zobacze jak mu pójdzie mymlanie ![]() Dopóki go nie zje (o ile będzie chciał w ogóle) to go nie spuszcze z oka. Wytapane paluchem na szybie ;] ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- A tak w ogóle teraz wróciłam na nasz pierwszy wątek jak byłyśmy w ciąży i te początki wszystkiego ![]() Kurcze aż dziwnie sie czyta jak maluszki już z nami są, a tam chodzenie na betę, usg i słuchanie serduszek ![]() Aż przez chwile podeszło mi wszystko pod gardło ![]() Eeehhhh ![]() Wytapane paluchem na szybie ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie szukam lokalu. Zamierzamy się przeprowadzać z moim biurem i nie powiem - szukam w miarę blisko domu. a że mieszkam 10 minut od centrum, to troszkę ofert jest. Ciekawe co na to "góra" ![]() Z moją naturą perfekcyjnej pani domu też lubię mieć wszystko na błysk w domu i "zagrodzie". Dziecko, czyste, nakarmione, zabawione, szczęśliwe... I jeszcze ciacho na deserek - choć z tym to przede wszystkim na weekend. co to będzie, jak wróce do pracy? liczę na ten bardziej nienormowany czas pracy ale in plus dla mnie ![]()
![]() |
#3296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już ze 3 razy od rana przymierzam sie do pisania i co chwilę któraś gadzina coś chce ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3297 | |||||
Zadomowienie
|
HEJ.My dziś poraz pierwszy pobudka o 4.45
![]() Myślicie,ze morela może uczulać?bo po niej Kuba miał dziwne poliki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() "Szlachetne zdrowie nikt się nie dowie,jako smakujesz,aż się zepsujesz" Cytat:
Iwa w pracy ![]() Angel ![]() ![]() Anusia jak dziś się czujesz?
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
No właśnie zimno mnie telepie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() nie mam na nic czasu.. nie ogarniam wątku i klubu naraz ![]() a co będzie jak wrócę do pracy to już nie wiem ![]() a wszystko przez to że Iga staję się coraz bardziej marudna, nie może chwili zostać sama bo jęczy i piszczy, a jak tylko ktoś obok się pojawi to ma rogala na buźce, więc ciągle ją trzeba zabawiać ![]() Chcę już ciepełko, wtedy jak wyruszymy na spacer to nas chyba cały dzień nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
Niby mąke ziemniaczaną po 7 msc, ale w Bebilon comfort 1 jest skrobia więc chyba nikt się tym nie przejmuje
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.