2013-04-03, 16:26
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
Napisane przez liittleedeviil
Gratuluję!
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie kursów z Akademii PARP. Znalazłam kursy, które pasowałyby tematycznie do stanowiska, o które się ubiegam. Przejrzałam pobieżnie spis treści poszczególnych kursów, wydają się być obszerne. Chciałabym dowiedzieć się jaką macie taktykę na kursy e-learningowe? Podejrzewam, że wykorzystując wiedzę praktyczną przeszłabym kurs "Umiejętności kierownicze" nie przerabiając poszczególnych modułów, tylko klikając przycisk dalej i rozwiązując testy podsumowujące. Ale nie chodzi przecież o to, żeby ukończyć kurs dla samego certyfikatu i możliwości dokonania dodatkowego wpisu w CV. Chciałabym wynieść z tych kursów jak najwięcej na jak najdłużej. Czytając jednokrotnie moduły zapamiętam na chwilę, ale np. idąc za kilka miesięcy na rozmowę kwalifikacyjną i słysząc pytanie odnośnie konkretnych modułów nie wiem, na ile potrafiłabym przywołać zawarte w nich informacje. Robiąc kurs z PARP macie jakąś dziennie określoną ilość czasu, którą spędzacie na stronie? Np. codziennie godzina, dwie? Może powinnam jak przed egzaminem potraktować prezentację jako materiał do opracowania, zrobić notatki, a potem je przestudiować?
|
Można robić notatki w zeszycie albo kopiować zawartość lekcji do Worda 
Ja tak robię, bo po jednokrotnym przeczytaniu niewiele zapamiętuję...
Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172
Hej kobietki
Ja też już po rozmowie
Ponad godzinę z dyrektorką przedszkola siedziałam 
Spodobałam się i od razu mi zaproponowała czy nie chciałabym najpierw przez tydzień przychodzić na wolontariat, żeby wejść w grupę dzieci, zobaczyć jaki mam z nimi kontakt itp. Jeśli się dobrze potoczy to potem umowa o pracę, najpierw 3 miesiące okres próbny, potem druga umowa - na czas określony do końca roku i trzecia umowa już na czas nieokreślony. Na okresie próbnym najniższa krajowa, no ale później idzie w górę stawka. Faaaaajnie by było jakby się udało, no ale powiedziała mi wprost, że jest strasznie dużo chętnych. Ale byłam jako pierwsza, więc może zrobiłam na tyle fajne wrażenie, że mnie zapamięta 
|
Gratuluję Na pewno Ci się uda, pamiętam Twoje CV i w ogóle, jesteś bardzo pozytywną osobą, więc myślę, że dostaniesz tę pracę
|
|
|