2013-04-08, 19:20
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
Napisane przez antoinettee
A i wiecie co? Byłam u tej dermatolog, pisałam wcześniej, że powiedziała, że to prawdopodobnie alergiczne i dała mi maść. Mówiła, że bezpieczna dla kobiet w ciąży, 2 razy dziennie kazała smarować. Nie kupiłam jej, tylko wpisałam dziś w google jej nazwę i się wkurzyłam. To antybiotyk nie zalecany dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. No ręce, cycki opadają. Mówiłam jej, że aż tak mi to nie przeszkadza ale wolałam sprawdzić czy to nic groźnego to mi dała jakieś świństwo. Grrr...
|
Wiesz co, praktycznie na wszystkim napisane jest, że nie zalecane dla kobiet w ciąży, wolą nie ryzykować...
Cytat:
Napisane przez justyna_g4
Ja mam zapinane na zamek i jeszcze daję radę ale na prawdę czekam już na baletki.
|
Ja dziś nie dałam rady bo byłam zaraz po obiedzie
Cytat:
Napisane przez antoinettee
Ja rozumiem, że mogą być mocne, ale tłumaczyłam jej, że te plamy przeszkadzają mi tylko wizualnie i czasem swędzą. Bezpieczny lek mogę stosować, ale z tymi mocniejszymi mogę poczekać i do końca ciąży a nawet i karmienia. Dzidziuś najważniejszy i po co ryzykować.
Na necie czytałam, że to mocny antybiotyk, że może jeszcze bardziej wysuszyć skórę i powoduje sporo skutków ubocznych, pieczenie, swędzenie, zaczerwienienia itd.
Widocznie chciała coś na siłę dać a tak naprawdę nawet nie wiedziała dokładnie od czego te plamiska. "A może ma pani uczulenie na coś co ma pani w witaminach dla kobiet w ciąży, a może w ciąży coś panią uczula, a może to kosmetyki, a może, to naczynka tak pani popękały  "
|
No jeśli faktycznie dajesz radę to nie kupuj...
Cytat:
Napisane przez niunka045
Ha a tak wogóle to o mnie teraz troszkę
Na badaniach wyszło że... Awidność wysoka i zakażenie bardzo stare  czyli maluszek zdrowy jak ryba w wodzie  no ale posiew znowu nie bardzo i pewnie dostane antybiotyki 
|

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------
Cytat:
Napisane przez vil84
Juz po obchodzie. Polozna zwrocila lekarzowi uwage na slabe ktg malego i to ze mowilam ze malutko sie ostatnio rusza i malo przybiera na wadze. Wypytal o szczegoly i stwierdzil ze jak dzis kolejne ktg zle wyjdzie to jutro rano mam byc na czczo, zrobia mi na wszelki wypadek badania do cesarki i jutro decyzja co dalej. No tego sie nie spodziewalam... ale najwazniejsze ze sie nim zajma, moga mnie kroic byle malutki byl zdrowy...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
ooo kurcze... trzymam za Was kciuki
|