Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-08, 19:20   #1566
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
A i wiecie co? Byłam u tej dermatolog, pisałam wcześniej, że powiedziała, że to prawdopodobnie alergiczne i dała mi maść. Mówiła, że bezpieczna dla kobiet w ciąży, 2 razy dziennie kazała smarować. Nie kupiłam jej, tylko wpisałam dziś w google jej nazwę i się wkurzyłam. To antybiotyk nie zalecany dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. No ręce, cycki opadają. Mówiłam jej, że aż tak mi to nie przeszkadza ale wolałam sprawdzić czy to nic groźnego to mi dała jakieś świństwo. Grrr...
Wiesz co, praktycznie na wszystkim napisane jest, że nie zalecane dla kobiet w ciąży, wolą nie ryzykować...
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja mam zapinane na zamek i jeszcze daję radę ale na prawdę czekam już na baletki.
Ja dziś nie dałam rady bo byłam zaraz po obiedzie
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że mogą być mocne, ale tłumaczyłam jej, że te plamy przeszkadzają mi tylko wizualnie i czasem swędzą. Bezpieczny lek mogę stosować, ale z tymi mocniejszymi mogę poczekać i do końca ciąży a nawet i karmienia. Dzidziuś najważniejszy i po co ryzykować.
Na necie czytałam, że to mocny antybiotyk, że może jeszcze bardziej wysuszyć skórę i powoduje sporo skutków ubocznych, pieczenie, swędzenie, zaczerwienienia itd.
Widocznie chciała coś na siłę dać a tak naprawdę nawet nie wiedziała dokładnie od czego te plamiska. "A może ma pani uczulenie na coś co ma pani w witaminach dla kobiet w ciąży, a może w ciąży coś panią uczula, a może to kosmetyki, a może, to naczynka tak pani popękały "
No jeśli faktycznie dajesz radę to nie kupuj...

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość

Ha a tak wogóle to o mnie teraz troszkę
Na badaniach wyszło że... Awidność wysoka i zakażenie bardzo stare czyli maluszek zdrowy jak ryba w wodzie no ale posiew znowu nie bardzo i pewnie dostane antybiotyki

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Juz po obchodzie. Polozna zwrocila lekarzowi uwage na slabe ktg malego i to ze mowilam ze malutko sie ostatnio rusza i malo przybiera na wadze. Wypytal o szczegoly i stwierdzil ze jak dzis kolejne ktg zle wyjdzie to jutro rano mam byc na czczo, zrobia mi na wszelki wypadek badania do cesarki i jutro decyzja co dalej. No tego sie nie spodziewalam... ale najwazniejsze ze sie nim zajma, moga mnie kroic byle malutki byl zdrowy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ooo kurcze... trzymam za Was kciuki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora