|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Witam
![]() Diabli wracaj szybko do nas ![]() Motylku super ,że już Was wypuścili ![]() Can oby mały jednak troszke szybciej wyszedł i obędzie się bez cc ![]() Vil a Ty biedna znowu szpital Aaś nie miała się do kogo ta cholestaza przypałętać tylko do Ciebie:/ Trzymaj się tam z dziewczynkami ![]() Co do zwiększonej wydzieliny to ja też to mam:/ ale uroki "końcówki" ciaży ![]() A co do mieszkania to sprawa wygląda tak,że znalazło się wkońcu coś i to na ostatni gwizdek. Jak wiecie 6tego kwietnia skończył się nam okres wypowiedzenia na tym mieszkaniu ale właścicielka pozwoliła nam jeszcze chwile tu zostać zanim tam się nie ogarniemy ![]() No a tamto mieszkanko jest mniejsze od tego z czego się cieszę bo łatwiej ogrzać itp. Nie udało się znaleźć nic w bloku więc wzięliśmy co było bo inaczej nie mielibyśmy w ogóle gdzie mieszkać:/ W tym mieszkaniu też jest piec, jest to budynek 4 rodzinny. Brat właściciela zanim go sądownie usunęli zniszczył to mieszkanie trochę:/ Wyniósł nawet wanne i wc:/ Ale właściciel obecny już to zamówił i w tym tygodniu przywiozą wannę, wc..Podłoga w łazience i kuchni jest zdewastowana więc kupił też panele do kuchni i płytki do łazienki na podłogę. Także najpierw trzeba to tam pomontować, zrobić te podłogi i dopiero można się wprowadzić. Myślę ,że maks 2 tyg zejdzie nie dłużej.. Nawet prądu tam nie było i w tym tygodniu dopiero mają podłączyć. Ogólnie jak się zrobi to będzie dobrze i mieszkanko będzie przytulne. Okna na szczęście nowe więc tyle dobrze. Wiadomo,że standard nie ten sam co w bloku przykładowo, no i dalej w tym piecu trzeba będzie palić, ale jak się nie ma wyjścia to się bierze co jest ![]() Jestem pozytywnie nastawiona bo wiem jak będzie to wyglądało jak się zrobi.. Koszty ponosi właściciel oczywiście Są tam 2 pokoje, kuchnia i wc. Daleko do szkoły masakrycznie..Od września do prowadzenia będzie 2 dzieci i Tymek na doczepke w wózku ![]() Damy radę
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
|
|
#1563 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Ha a tak wogóle to o mnie teraz troszkę Na badaniach wyszło że... Awidność wysoka i zakażenie bardzo stare no ale posiew znowu nie bardzo i pewnie dostane antybiotyki
|
|||
|
|
|
#1564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() ![]() może jutro wszystko się wyjaśni
|
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pogrubionego to bym chyba oszalała.
|
|
#1566 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna
za wózekKamciatka za 34 tcbanka za wizytęaxella dużo siły życzę color fajnie z tym mieszkaniem. Życzę powodzenia chociaż wątpię że się wyrobicie w dwa tyg. Miałam to samo na mieszkaniu i zajęło nam to dwa miesiące robiąc dzień w dzień. Zauważyłam dziś że mam pełno rozstępów na udach. Masakra jakaś! aż się poryczałam. Nawet nie wiem kiedy to cholerstwo mi wyszło ![]() W ogóle mam jakiegoś doła i dość wszystkiego. TŻ mnie dobija, jeszcze trochę i chyba mu krzywdę zrobię Jedyne pozytywne rzeczy dnia dzisiejszego to to że ogarnęłam łazienkę i w końcu wyprałam firanki w mieszkaniu (w końcu doprosiłam się o przyniesienie drabiny bo bez tego ani rusz). Mam w planach umyć okna ale nie wiem czy jeszcze nie za zimno na to. |
|
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro to ogarnę, może ![]() Marchewka, a jak mięśnie kegla? ja staram się ćwiczyć jak tylko sobie przypomnę, ale są tak słabe, że czasem popuszczę
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chalupa poodkurzana, kurze starte ubrania poprzekladane , mlody wykapany , najedzony , pies wyprowadzony a ja padam na .....pysk buziak kobity i do jutraa ide pod prysznic i zajrze z loza do Was
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Liczę,że da radę to zrobić w miarę szybko bo tutaj też czasu nam mało zostało:/
|
|
|
#1571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i biorę ten mocz ostatni czyli pewnie z 6 rano. Oprócz moczu mam jeszcze krew, hiv i hbs.---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Ash, Can i Hump - dzięki za info odnośnie podatnika i e-deklaracji, spróbuję jutro.. może faktycznie szybciej prześlą mi zwrot, jak zrobię to przez neta i przyda się na dokończenie wyprawki niestety mój mąż pracuje w rodzinnie firmie, i księgowa z ich firmy, (babka około 80 lat
|
|
#1572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, że cenowo też nie ma tragedii. Cytat:
Wszystkie czekałyśmy na te wieści! Super wyniki
|
|||
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobione
Aś kolejna dieta dla Ciebie?? ![]() Vil wyczytałam, że do szpitala trafiłaś z bólami a tu na końcu, że jutro badania do cc... Kurcze trzymam kciuki za was, żeby zrobili tak, aby było dobrze Możliwe, że za parę dni przytulisz Przemusia kto wie![]() Axel tak, jak myslałyśmy reakcja Twojego Tżta Brawa za skończone tygodnie i wizyty ![]() Justyna G brawo za wózek Jeszcze jak mówisz, że fajna okazjaDiabli słońce Ty nasze uważaj z tymi plamieniami
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
przepraszam, że przeszkadzam ale chciałam Was prosić o pomoc w zbadaniu opini rodziców o mediach parentingowych. Proszę wypełnijcie mi ankietę - badanie do pracy magisterskiej. Z góry dziękuję i przepraszam za zawracanie głowy. Trzymam kciuki za Wasze łatwe i szczęśliwe rozwiązania ![]() Link: http://www. ankietka. pl/ankieta/108346/prasa-i-portale-parentingowe.html (skopiujcie i usuńcie dwie spacje)
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Vil
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
niunka super, że wyniki ok
Sharp hej
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Nuna a ty jak się masz??
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
vil ojej, no to trzymaj się tam! Powodzenia i oby malutki był zdrów jak ryba!
|
|
|
|
#1579 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale się uśmiałam Cytat:
a to jak będzie to jest jeszcze na to czas.. my poczekamy i wysłuchamy Twojej decyzji i przyjmiemy każdą jaką podejmiesz z wiarą w to że Ty tego chcesz i jesteś szczęśliwa Cytat:
owszem zawsze można bac się bólu..nacięcia krocza.. o dziecko w trakcie porodu..i wiele innych "doznań" z tym związane..ale...mamy na to czas żeby się przygotowac..nastroic..os woic.. tak naprawdę żadna z nas nie przewidzi całej akcji porodowej od a do z...domysły..i relacje innych czy doświadczenia pozostałych to pikuś..i tak każda z nas przeżyje to wyjątkowo..indywidualnie. .raz lepiej raz gorzej ale..zawsze zakończy się euforią..zachwytem..i wielką cudowną nagrodą.."dzieciątkiem tylko naszym..cudem!!"...które przytulisz..spojrzysz na nie i ze łazami w oczach ...pomyślisz.. "udało nam się".."już po wszystkim"..a po paru dniach może więcej.. zapomnisz tak naprawdę co się z Tobą działo!..jesteśmy wtedy w takim dziwnym stanie.. transie..ze nawet jak krzyczysz z całych sił to nie z bólu który aktualnie może nam towarzyszyć tylko ze strachu który same sobie fundujemy .. co ma byc to będzie i na nic tu nasze domysły..bo i tak będzie tak jak natura tego chce a nie my my możemy tylko i aż robić to co nam podpowiada..kochana..myśl pozytywnie..nie bój się porodu...to trwa tylko chwile..i zawsze się kończy.. bardziej będziesz bała się o dziecko które przez wiele lat a na pewno 18 będzie pod Twoją opieką ..nie wiem tak naprawdę co mogę pisac na ten temat.. Cytat:
vil mocno pilnuj tego "lenistwa" maluszka..zwróc uwagę na jego ruchy..i głośno zwracaj na to uwagę..mówiąc ciągle położnym o obawach..niech monitorują malucha ![]() malutki będzie zdrowy..na pewno..trzymam mocno kciuki kochana za Ciebie i maluszka
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-04-08 o 19:52 |
|||||
|
|
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() depresja chwilowa, zażegnana , byłam w spożywczaku jutro ma być wózek i ciuszki od brata dzięki za stronkę ja swojej nie pozwoliłam wychodzić wcześniej niż 26 właściwie 26 był by Ok, ale jeszcze rozmawiamy na ten temat ![]() ![]() ![]()
|
|
#1581 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Color super ze w koncu sie poprawia
podszykujecie sobie trochę i bedzie cud malina ![]() Dzięki dziewczyny naprawde tak sie cieszymy z TZ... Juz chyba nic mi nie wyjdzie w badaniach
|
|
|
|
#1582 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuję ci tego chorego Tżta, wiadomo, jak chłooop chory co się dzieje. WIęc za niego też kciuki, żeby szybko do siebie doszedł, co by się do pomocy nadawał ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciliśmy z basenu
nie chciałam już męczyć Tż żebyśmy jechali tam gdzie zawsze więc byliśmy dzisiaj na naszej pływalni.. Masakra.. ludzi tyle, że musiałam strasznie uważać jak pływałam.. Ogólnie niektórzy ludzie są straszni, w doopie mają innych.. na moim torze było najmniej ludzi ale jeden koleś pływał non stop delfinem.. i miał gdzieś że są jeszcze inni ![]() Nienawidzę chodzić na naszą pływalnię, no ale fajnie było sobie popływać, moim pleckom z pewnością to dobrze zrobiło ![]() lecę ponadrabiać |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1584 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
ale z tymi moimi dolegliwościami pęcherza mam zakaz i sobie Juz chyba nie pójdę. Dzis zaczęliśmy 34 tydzień jest moc ![]() Dostałam zwrot podatku
|
|
|
|
|
#1585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My dziś zaczynamy 32tc
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jej, naprawdę jest moc
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
Wczoraj nie miałam jak wpaść, bo mój tata miał urodziny; a dziś w końcu musieliśmy się wyspać a potem mieliśmy spotkanie, byliśmy na zakupach i dopiero niedawno wylądowaliśmy w domu Aha kluczy do mieszkania dalej brak ale może w końcu jutro dojdzie ten papierek ![]() Jak zwykle mam mnóstwo zaległości ale postaram się poczytać chociaż dzisiejsze posty
|
|
|
|
#1589 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na brzuchu nie, ale na udach, szczególnie jednym, mam wielkie, długie i różowe rozstępy Jak nie znikną to![]() Cytat:
![]() Ale muszę nad swoim nastawieniem popracować, bo źle się aż ostatnio przez moje lęki czuje |
|||
|
|
|
#1590 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że już Was wypuścili! Dbaj teraz o siebie i Małą! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymamy wszystkie za Ciebie i Małego!Cytat:
![]() Oby w końcu wszystko zaczęło się układać po Twojej myśli...!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

Ślub 27. X. 2012
No i nie kazała teraz robić wiec nie wiem o co chodzi.

ale z tymi moimi dolegliwościami pęcherza mam zakaz i sobie Juz chyba nie pójdę.
Na brzuchu nie, ale na udach, szczególnie jednym, mam wielkie, długie i różowe rozstępy