2013-04-09, 17:51
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Napisane przez pani22ka
ej, dlaczego przepraszasz. na kazdego co innego dziala  dalas jakas opcje - ktos skorzysta lub nie 
|
No własnie, ja kupiłam Palmersa, ma naprawdę dobre opinie a czy zadziała na mnie to już inna bajka 
Cytat:
Napisane przez Tasia34
Uwielbiam tę moją obracającą się dupkę  Niepowtarzalne uczucie 
Takie pobolewania też mam od kilku dni, myślałam, że coś może ruszyło, ale po oględzinach u gina -NIC (no w moim przypadku to może i lepiej, bo to 37 tc). Ale właśnie podobno nawet kilka tyg. przed P mogą się zacząć 
|
mogą być takie podbolewania kilka tygodni wcześniej. Nie jest to przyjemne, bo już zapomniałam co to okres 
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g
generalnie zestaw jest tani, bo w bardzo podobnej cenie widziałam np. same cążki, więc można kupić i wypróbować co pasuje.
|
zgadza się
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa
Wiecie co, do tej pory nie chciałam żeby mąż był ze mną przy porodzie, ale po pobycie w szpitalu kompletnie zmieniałam zdanie. Widziałam na własne oczy jak wiele daje obecność partnera. Rozmawialiśmy długo na ten temat i on chce być ze mną, słyszał jak kobieta rodziła i stwierdził, że nie zostawi mnie samej. Cieszę się, bo już wiem, że nie chcę być tam sama.
|
To naprawdę fajnie. Ważne, że wspólnie to ustaliliście.
Położna, która była u mnie ostatnio poruszyła temat porodu rodzinnego, przecięcia pępowiny, bo musiałam zrobić plan porodu.
Dzięki temu pogadałam sobie z moim TŻ jak robimy - to, że chce być przy porodzie wiedziałam od dawna, ale zaczęlismy rozmawiać o przecięciu pępowiny i uznaliśmy wspólnie, że nie będzie tego robił. Doszliśmy do wniosku, że to taki zwyczaj raczej, położna też mówiła, że to jest tylko zabieg medyczny, nie jest to super przyjemność według niej.
I słusznie, bo nic na siłę
Sama obecność TŻ wiele mi da, pomoże np. wejść pod prysznic, bo już teraz mnie z wanny wyciąga bo mi ciężko się podnieść 
Cytat:
Napisane przez Tasia34
Przepraszam, ale 2,2 cm CZEGO?  
|
Cytat:
Napisane przez Moderna
|
Cytat:
Napisane przez nestelle
|
Nie no dziewczyny 
ObserwujeCie za pępuszek!!!